Güneş'ten yeni sezon öncesi açıklama

Bursaspor Teknik Direktörü Güneş, "Bu takım Bursalılar'ın,evlatlarını nasıl seviyorlarsa, hatasıyla, günahıyla, sevabıyla, sevsinler" dedi.

Güneş'ten yeni sezon öncesi açıklama
Güneş'ten yeni sezon öncesi açıklama
GİRİŞ 22.08.2014 19:32 GÜNCELLEME 22.08.2014 19:32

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bu takım Bursalılar'ın, Bursasporlular'ın. Onu sahiplensinler. Evlatlarını nasıl seviyorlarsa, hatasıyla, günahıyla, sevabıyla, öyle sevsinler. Birliktelik başarıyı getirir. Birçok kentte seyirci bulamazsın, bazen para bulamazsın, bazen takım bulamazsın. Burada hepsi var" dedi.

Bursapor Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Güneş, Bursaspor'un şampiyonluğunu değerlendirerek, "Tahminim başarı yakalarken kimsenin kafasında hesap yoktu. Oyuncu burada oynayıp keyif alıp daha iyisini yapmak için uğraşıyordu. Hoca o amatörce, samimi duygularla çalışıyordu, yönetim bu işi nasıl yaparım diye hesaplıyordu. Beklenenin üstünde bir sonuç çıktı ortaya, o şampiyonluk öyle geldi. Ama onun arkasından şampiyonluğun getirdiği parasal değerler, fiziksel değerler, lobi gücü devam etmedi. O başarıyı sahiplenme duygusu başladı. Ama bu normal. Bir devletin kurulması, yıkılması, değişmesi kolay mı? Bir şirketin öyledir, bir ailenin öyledir. Siz çocuktunuz, büyüyorsunuz, sonra iş hayatına atılıyorsunuz. Her şey tamam diyorsunuz, bitiyor mu bitmiyor. Evlilik başlıyor, çocuk oluyor. Hayatın içinde bunlar olacak. Bunlarla yaşamayı öğreneceğiz" dedi.

"BAŞLANGIÇ ZOR OLACAK"

Lige başlangıcın zor olacağını belirten Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Başlangıcımız zor olacak zaten. Her şeyde bir hayır vardır. Sezonu erken açtık, güç olarak iyi yansır inşallah ilk maçlarımıza. İlk 5 haftaya baktığımızda sahamızda olan iki maçımız Galatasaray, Beşiktaş, diğer 3 maç deplasmanda. 5 zorlu maç var. Burada alabileceğimiz iyi puanlar bize çok büyük katkı yapar, hem puan açısından, hem moral açısından. Olumsuzluğa da hazır olmak lazım. Lig her takımla oynanacak. Eğer biz o 5 maçta oyun olarak da puan olarak da düşündüğümüzü sağlayabilirsek lige çok daha güzel yön verebiliriz. İyi başlangıç olursa, düşünün Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı alacağımız iyi sonuç, oynayacağımız iyi futbol, deplasmanda Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Mersin İdmanyurdu maçları, bizi ligde çok iyi yerlere getirebilir. Ama şu anda kadroyu tam oluşturmuş değiliz. En kısa zamanda ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

"ELEŞTİRMEYE VE ELEŞTİRİLMEYE AÇIK OLACAKSINIZ"

Bursasapor'un tecrübeli teknik patronu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yönetici beni beğenmeyecek, ben yöneticiyi eleştireceğim, ama bunu yaparken de kötülük için değil, daha iyiyi aramak için yapmalıyız. Biz Bursaspor’un etrafında birleşmeliyiz. Eğer iyi kadroyu oluşturabilirsek, tabi önce elimizdeki oyuncuları değerlendireceğiz. Söylüyorum bunu oyuncuya. Ben niye oyuncu alırım? Senden iyisi varsa alırım, sen iyiysen ben niye başkasını alayım. Sen bana bekleneni vermedin, Bursaspor’u büyütemedin o zaman birini alacağım demektir. Ben bunu zorlayacağım. İyi bir takım yapabilmek için uğraşacağım. Yapamadığım zaman yönetime diyeceğim ki; burada eksiklik var bunu yapmamız gerekiyor. Şimdi onların da bunu sağlayabilmesi için hem ekonomiye ihtiyacı var hem de morale. Taraftardan ve camiadan destek alacak. Hepimiz bu döngüyü samimi olarak ortaya koyarsak burada iş olur." 

Yeni bir kadro oluşturup futbolcuları yarıştıracaklarını vurgulayan Güneş, "Teşekkür etmek lazım geçmiş yönetimlere, kadrolara, hocalara, 5 sezondur Bursaspor Avrupa’da. Ne olursa olsun, eleştiri yapmak kolay. Yine yapalım ama öyle veya böyle son 5 yıl Avrupa’dasın. Bu yıl biraz ani oldu beklemiyorduk ama olsun, 5 yıl çok önemli bir süre. Önümüzdeki yıllarda da Avrupa’da nasıl oluruz diye çalışmalıyız. İnşallah Şampiyonlar Ligi’nde oluruz. Bunun için uğraşacağız. Yarışan takım oluşturmak için güçlü takım olmanız lazım. Kendi bünyemizden çıkaracağız, dışarıdan alacağız ama potansiyel de var" şeklinde konuştu.

"TARAFTARIMIZ FUTBOLCULARA DESTEK OLSUN"

Bursaspor taraftarından futbolcularına destek olmalarını isteyen Güneş, "İşi yapan, sahneye çıkan onlar. Onları destekleyen, evladı, kardeşi gibi gören bir taraftar grubu oluşturabilirsek, biz de onları iyi çalıştırırsak başarılmayacak bir yer değil burası. O güveni hissediyorum ben Bursa’da. Ben bu maç kaybedilmesine rağmen burada iyi işler yapılabileceğini hissediyorum. Çelişkiler yok mu? Var tabi ki. Tesis var, oyuncu da bulabiliyoruz, tek durumumuz nasıl para harcayacağız. Ekonomik dalgalanmalar var, bir de kadro dalgalanması var. Bu dalgalanmayı durulmaya çevirebilirsek, ki onu yapmaya çalışıyoruz eldeki oyuncularımızla, hedefimize ulaşırız" diye konuştu.

"TARAFTARIN GÜVENİNE LAYIK OLACAĞIM"

Bursaspor taraftarının ve yönetiminin güvenine layık olmaya çalışacağı sözünü veren tecrübeli çalıştırıcı, "Şehirdeki bu güven ve sevgiyi görüyorum, hissediyorum. Ben de ona layık olmaya çalışıyorum. Ben bütün taraftarımıza, camiamıza bir kez daha sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. Onlara layık bir Bursaspor oluşturursam o zaman ben de mutlu olurum. Bu durum beni biraz daha sorumluluğa itiyor. Benden önce gelenler de katkı yaptılar, çaba sarf ettiler. Onlara da teşekkürü iyi yapmak lazım. İnşallah hem taraftarın, hem benim istediğim, arzu ettiğim Bursaspor’u ortaya koyarız. Sürekli geçmişi konuşamayız. Biz çözmek için geldik. Varsa bir olay ders çıkaracağız. Şu antrenör böyle yaptı, şu hoca şunu yaptı diyorsak eğer onu ben yapmamaya çalışacağım. Her hamle doğru yapılmıyor ki, keşke kitap olsa, yazsa da oradan açıp okusak" dedi.

"Bursaspor’da oyuncuların performansını açığa çıkarmak için özel planlarınız var mı?" sorusu üzerine Şenol Güneş, "Elimdeki bütün oyuncular benim için aynı değerdedir. Oyuncu değerini kendisi ortaya çıkarır yeteneği ve çalışmasıyla. Ben hiçbir oyuncu için ben yaptım demem. Çünkü oyuncu kendi yapar, biz de yardımcı oluruz. Biz rehberiz, yol göstereniz. Bu rehberlikten asla vazgeçmem. O dediğinizi yapacağım. Yapmaya da devam edeceğim. Elimizde olan oyunculara baktığımızda geçen sene beklenen başarıyı gösteremeyen arkadaşlar var, bu sene onu göstermelerini istiyorum. Ben de o konuda ısrar edeceğim. Bu ısrarımda da başarısız olursam arayışa geçeceğim. Bu takım Bursalılar'ın, Bursasporlular'ın. Onu sahiplensinler. Evlatlarını nasıl seviyorlarsa, hatasıyla, günahıyla, sevabıyla, öyle sevsinler. Kendileri nasıl bakıyorsa öyle göreceklerdir. Niyetleri iyi, temiz ise öyle bir takım göreceklerdir. Biz de onlara layık olmaya çalışacağız. Onların arzu ettiği, gurur duyduğu bir Bursaspor yaratmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizi ona teşvik etsinler. Biz bizden bekleneni iyi yapamazsak bizi daha ağır eleştirsinler, ama bekleneni yaparsak hoşgörüyle bizi sahiplensinler" diye cevap verdi.

KAYNAK: DHA