Bursaspor'a Avrupa şoku!

Bursapor, Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında Chikhura Sachkhere deplasmanda penaltılarla 4-1 yenildi ve Avrupa'ya erken veda etti.

Bursaspor'a Avrupa şoku!
Bursaspor'a Avrupa şoku!
GİRİŞ 25.07.2014 00:15 GÜNCELLEME 25.07.2014 00:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında Bursaspor, Gürcistan'ın Chikhura Sachkhere takımına konuk oldu. Kendi sahasında oynadığı ilk maçta rakibi ile 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar, Başkent Tiflis'teki Mikheil Meskhi Stadı'nda oynanan mücadelede de eşitliği bozmayı başaramayınca karşılaşma penaltılara gitti.

Yeşil-beyazlılarda ilk iki penaltıda topun başına geçen Şamil ve Civelli penaltı atışlarından faydalanamadı. Attığı 4 penaltıyıda gole çeviren Chikhura, karşılaşmayı 4-1 kazanarak tarihinde ilk kez 3. ön elemeye yükselmiş oldu.

Chikhura Sachkhere: 0 - Bursaspor: 0 (4-1 PENALTILAR)

Stat: Mikheil Meskhi

Hakemler: Tomasz Musial, Radoslaw Siejka, Sebastian Mucha (Polonya)

Chikhura Sachkhere: Kvilitaia, Odikadze, Kashia, Rekhviashvili, Kimadze (Dk. 116 Chikvaidze), Bechvaia, Jigauri, Dekanoidze (Dk. 89 Koripadze), Gabedava, Datunaishvili, Kuchukhidze (Dk. 118 Mumladze)

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, İbrahim Öztürk, Civelli, Aziz Eraltay, Şamil Çinaz, Traore, Bekir Yılmaz (Dk. 53 Ozan Tufan), Volkan Şen, Ferhat Kiraz, Enes Ünal (Dk. 80 Batuhan Altıntaş)

Kırmızı kart: Dk. 94 Şener Özbayraklı

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Jigauri, Dk. 45+2 Bechvaia, Dk. 114 Kuchukhidze (Chikhura Sachkhere), Dk. 90+4 Şener Özbayraklı, Dk. 94 Volkan Şen (Bursaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Bursaspor'un sol taraftan kazandığı korner atışını Ferhat Kiraz kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine gönderdiği topa İbrahim Öztürk kafa ile vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

26. dakikada ani gelişen ev sahibi ekip atağında Kimadze'nin pasıyla Bursaspor ceza sahası sağ çarprazında topla buluşan Datunaishvili'nin vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

29. dakikada Gürcü ekibinden Jigauri, Bursaspor ceza yayı önünde Rekhviashvili'yi topla buluşturdu. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin yanından az farkla dışarı çıktı.

42. dakikada Traore'nin pasıyla hareketlenen Volkan Şen'in sağ kanattan ceza sahası içine yerden gönderdiği topa Enes Ünal dokunamadı. Chikhura Sachkhere savunma oyuncuları meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Ağırlıklı olarak orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

46. dakikada Aziz Eraltay'ın sol kanattan Chikhura Sachkhere ceza sahası içine yaptığı ortada, arka direkte bulunan Volkan Şen kafasıyla topu müsait pozisyondaki Traore'ye indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda savunma oyuncularına çarpan meşin yuvarlak, ceza sahası dışına çıktı.

51. dakikada ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Bu dakikada Kimadze'nin pasıyla Bursaspor ceza yayı önünde topla buluşan Dekanoidze'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

61. dakikada gole yaklaşan ekip bu kez Bursaspor oldu. Chikhura Sachkhere ceza yayı önünde Volkan Şen'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Ferhat Kiraz kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak, kale direğinin yanından az farkla auta gitti.

68. dakikada Enes Ünal'ın ara pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Traore'nin sert vuruşunda Rekhviashvili'ye çarpan meşin yuvarlak, kornere çıktı.

86. dakikada Ozan Tufan'ın pasında, Chikhura Sachkhere ceza sahasının sağ çarprazında topu kontrol eden Traore'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Kvilitaia'dan döndü. Savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

Normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada uzatma dakikalarına geçildi.

99. dakikada Koripadze'nin sağ kanattan ceza sahası önüne yaptığı ortada Gabedava'nın vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Harun Tekin'de kaldı.

101. dakikada Volkan Şen'in sağ kanattan ceza sahası içine ortaladığı topa Batuhan Altıntaş kafayla vurdu. Meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

103. dakikada Volkan Şen yarı sahadan aldığı topla Chikhura Sachkhere savunma oyuncularını geçerek ceza sahası içine kadar girip, meşin yuvarlağı Traore'ye aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda Chikhura Sachkhere oyuncularına çarpan top, kaleci Kvilitaia'da kaldı.

113. dakikada Şamil Çinaz'ın ceza sahası önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Ferhat Kiraz kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda top, yandan auta gitti.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışları sonunda rakibini 4-1 üstünlük sağlayan Chikhura Sachkhere, bir üst tura yükseldi. Bursaspor ise kupaya veda etti.

Ev sahibi ekipten Odikadze, Gabedava, Koripadze, Mumladze, Bursaspor'da ise Ozan Tufan penaltı atışlarını gole çevirdi. Yeşil-beyazlılarda Şamil Çinaz ve Civelli penaltı atışlarını kaçıran isimler oldu.

Bu arada, son penaltıyı kullanan Mumladze'nin golün ardından Bursaspor tribünlerine giderek sevinç gösterisi yapması, saha içinde kısa süreli gerginliğin yaşanmasına neden oldu. Gerginlik, güvenlik güçlerinin araya girmesiyle son buldu.

YORUMLAR 10
  • Samet CANBOLAT 9 yıl önce Şikayet Et
    doğruları konuşalım. bursalı arkadaşlar hemşeriler kusura bakmasın ama bursaspor büyük bir takım iyi bir takım değil. şampiyon olmasıda zaten 100 yılda 1 olurdu oda bursaya denk geldi. avrupada nasıl rezil olduğunu biliyoruz bursanın hee gruplara kalsa güzel olurdu ama gruptan çıkamazdı büyük ihtimal. Hele hele gol atma sıkıntısı yaşayan bir takımın şenol hocayla ne kadar gol atacağı da tartışılır. en büyük hatanız ertuğrul hocayı göndermeniz oldu o yine biraz oynatıyordu takımı.
    Cevapla
  • mikail 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet tüpçü söz sende;. Avrupaya gidemeyen daha doğrusu avrupanın red ettiği azizin baskısıyla yabancı sınırlaması getirdin, türk futbolu gelişecek çağ atlayacak dedin, şimdi ne diyeceksin, yabancı sınırlaması olmayan Almanya dünya şampiyonu, bizim Bursamız köy takımına eleniyor? Azize bir sor bakalım ne açıklama yapmanı isteyecek...
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş. hakediyorlar, yazıklar olsun, bunlar çıkacağına avrupaya adam akıllı takımlar çıksın. karabük alsa bari.
    Cevapla
  • Orkide_99 9 yıl önce Şikayet Et
    Üzülmeye Değmez.. Gruplara kalması zaten zordu. O yüzden boş yere üzülmeyin.
    Cevapla
  • erol ayten 9 yıl önce Şikayet Et
    GOL YOKSA TUR DA YOK. 210 dakika maç oynandı,Bursaspor zorla bir gol attı O DA PENALTIDAN az daha onu da kurtarıyordu..Atamazsan elenirsin.Adamlar 210 dakika defans yaptı penaltılarla işi bitirdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle