Başkan adayı Uslu, başvuru dilekçesini verdi

Bursaspor'un 7 Haziran'da yapılması planlanan olağanüstü kongresi için başkan adaylığını açıklayan İlhan Uslu, başvuru dilekçesini verdi.

Başkan adayı Uslu, başvuru dilekçesini verdi
Başkan adayı Uslu, başvuru dilekçesini verdi
GİRİŞ 31.05.2013 12:21 GÜNCELLEME 31.05.2013 12:21

Özlüce Tesislerine Bursaspor Kulübünün baş hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı ile gelen Uslu, resmi adaylık başvurusunu Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'ya sundu.

Mevcut yönetimde genel sekreterlik görevinde bulunan Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, adaylık başvurusunun Bursaspor için hayırlı olmasını diledi.

İyi bir ekip oluşturduklarını ve Bursaspor'u daha ileriye taşıyacak projeler hazırladıklarını ifade eden Uslu, "İyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum" dedi.

Uslu, transfer çalışmalarına ilişkin, "Hikmet Karaman bu konuda çalışıyor. Biz kendisiyle çalışacağımızı deklare ettik. Elimizde doneler var. O doneleri 18 Haziran'dan sonra hayata geçireceğiz" açıklamasını yaptı.

Diğer adaylar hakkında görüşünün sorulması üzerine ise Uslu, "Tabii ki hepsi Bursasporlu arkadaşlarımız. Biri başkanlık yapmış, daha önce yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımız var. Mesut Mestan ile bir süre çalıştık. Bursaspor'a faydalı olacaklarına inandıkları için aday oluyorlar. Ancak Bursaspor'da kurumsal yapı oluşturursak başkanın rolü irade ve idari anlamda kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Uslu, yönetim kurulu listesinde kimlerin yer aldığı yönündeki soruyu da "Yönetim listemizi şu anda oluşturduk. Biliyorsunuz yönetim kurulu listesinin 5 Haziran'da verilmesi gerekiyor. Bazı değişiklikler son anda bazı eklemeler olabilir" diye cevapladı.

Kadir Şankaya ise kongre için birden fazla adayın çıkmasının Bursaspor'un sahiplenmesi açısından sevindirici olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar basın yoluyla adaylığını açıklayan 3 ismin bulunduğunu anımsatan Şankaya, "İlerleyen saatlerde birkaç adayımız daha çıkabilir. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Bursaspor'un tüzüğünün de değişmesi lazım. İlerleyen dönemlerde acil bir tüzük kongresine ihtiyaç var. Yeni seçilecek başkan ve yönetimine de bunu şimdiden duyurmuş olalım" ifadesini kullandı.V

AA