Ankaragücü'nde herşey iyiye gidiyor

Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, Adanaspor maçı öncesi sarı-lacivertli futbolculara moral ziyaretinde bulundu.

Ankaragücü'nde herşey iyiye gidiyor
Ankaragücü'nde herşey iyiye gidiyor
GİRİŞ 24.01.2013 17:01 GÜNCELLEME 24.01.2013 17:01

Beştepe Tesisleri'ne gelen Yiğiner, teknik direktör Mustafa Kaplan ve futbolcularla bir süre sohbet ettikten sonra, başkent ekibinin idmanını izledi.

Yiğiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolcuların morallerinin üst seviyede olduğunu belirterek, ''Bu kulübün kapısına kilit vurulmayacak. Kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Transfer yasağını kaldırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Yiğiner, ''Kulüpten 45-50 alacaklı vardı. Transfer yasağı engelini yüzde 80 aştık. Bazı futbolcular ve menajerler işi yokuşa sürüyor. Alacaklarının yüzde 15'inin üstünde talepte bulunanlarla anlaşma şansımız yok. Bugüne kadar 1,5 milyon avro harcadık. 2 milyon avro daha kaynak bulup, transfer yasağını kaldıracağız'' diye konuştu.

Yiğiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yaklaşık 25-30 futbolcu denedik. 1995 doğumluların altındakileri altyapıda deniyoruz. Bugün de A2 takımından A takımın idmanına çıkan arkadaşlarımız var. Almanya'dan, Kamerun'dan ve Nijerya'dan getirdiğimiz futbolcular var. Kulübün kapısına kilit vurulmayacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Bizim derdimiz, bu kulübü yaşatmak. Bugünün yanı sıra yarını da düşünüyoruz. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bu takım da ayağa kalkacak.''

-''Satılık futbolcumuz yok''-

Futbolculara alacaklarının tamamını ödediklerini anlatan Yiğiner, ''Genç arkadaşlarımızla yolumuza devam etme kararı aldık. Satılık futbolcumuz yok. Dostlarımızdan, transfer yasağının kalkması durumunda futbolcu desteği vereceklerinin sözünü aldık'' ifadesini kullandı.

''Transfer yasağı kalksa da ligde kalmanın garantisi yok'' diyen Yiğiner, şunları kaydetti:

''FIFA'ya da ciddi miktarda borçlarımız var. FIFA, 5 bin dolar ödenmediği için 253 bin dolar ceza kesmiş. 600 bin avro bonservis bedeli ödenmediği için de 2 milyon 600 bin avro ceza gelmiş. Bernard'ın 47 bin avro alacağını yatırmasaydık 6 puanımız silinmişti. Delege sayımız her ay 100 kişi artıyor. Delege sayımız eskiden 500'ü geçmiyordu. Bugün itibariyle delege sayımız bin 300'ü geçmiş durumda. Hem de insanlar bin 200 lira verip delege oluyor. Tüm Ankaralılar'ın kulübe sahip çıkması gerekiyor.''

-Antrenman-

Ankaragücü, 28 Ocak Pazartesi günü deplasmanda Adanaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Beştepe Tesisleri'nde teknik direktör Mustafa Kaplan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan sarı-lacivertli futbolcular, 5'e 2 top kapma oyununun ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

A2 takımından Emre Taşdemir, Eren Turan, Emir Özmen ile Almanya'nın Türkgücü ekibinden Emre Yiğit ve Nijeryalı Avongo da antrenmanda yer aldı.

A2 takımından yetişen futbolcularla profesyonel sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Kamerunlu Bangura da başkent ekibiyle idmanlara çıkmaya devam etti.

Transfer yasağının kalkması durumunda Bangura ile profesyonel sözleşme yapılacak. Aksi takdirde, Bangura A takımla idmanlara, A2 takımıyla da maçlara çıkacak.

KAYNAK: AA