Mersin'de futbolculardan protesto şoku

Mersin İdman Yurdu futbolcuları, Vali Güzeloğlu, Belediye Başkanı Macit Özcan ve kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın katıldığı moral yemeğini terk etti.

Mersin'de futbolculardan protesto şoku
Mersin'de futbolculardan protesto şoku
GİRİŞ 22.02.2012 19:23 GÜNCELLEME 22.02.2012 19:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abdullah Biçer'in haberi

Mersin İdman Yurdu futbolcularının ani gelişen protestosu herkesi şoke etti, Miy kulüp başkanı Ali Kahramanlı konuşmasını bitirdikten hemen sonra Miy’lu futbolcular bir anda ayağa kalkarak salonu terk etmeleri herkesi şaşırttı.

Macit Özcan tesislerinde Trabzon deplasmanı öncesinde moral yemeği verildi yemeğe Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, futbolcuların bu hareketlerine şaşırdılar bir anda yanındakilere ne oluyor diyerek olup biteni çözmeye çalıştılar.

Trabzonspor maçı öncesinde Macit Özcan Spor Kompleksinde Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı ve Yönetim Kurulu üyeleri bir araya geldi. Başkan Kahramanlı kötü gidişatın sona ermesi dileğinde bulundu ve futbolcuların alacaklarının kısa sürede ödeneceğini söyledi.

Başkanının konuşmalarını tam dinlemeden Nobre ve İbrahim Kaş’ın işareti ile ayağa kalkan futbolcular Vali ve Kent protokolünün şaşkın bakışları arasında salonu terk etti.

Futbolcuların alacaklarının ödenmemesi nedeniyle toplantıyı terk ettiklerini belirtirken, bu duruma çok şaşıran kent protokolü de salondan ayrılmadan önce Mersin valisi Hasan Basri Güzeloğlu Miy kulübü büyük bir kulüptür burada hiç kimsenin alacağı kalmaz aile içerisinde bu tür tatsız olaylar olur bunları fazla büyütmeyelim dedi.

Toplantı sonrası teknik direktör Nurullah Sağlam ”futbolcularını eleştirerek”ayıp ettiler yazıklar olsun” dedi.

Külüp Başkanı Kahramanlı : Saygısızlık!

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, olaydan hemen sonra koridorda bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada yapılan protestonun saygısızlık olduğunu vurguladı.

Futbolculara 4 Milyon TL borçları olduğunu ve bunu en kısa sürede ödeyeceklerini ifade eden Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, “Biz ne dediysek yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Ama bu yapılan saygısızlık. Araba dedik araba verdik. Ne istedilerse yaptık. Bu sorunu da çözeceğiz” dedi.

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise Vali, Belediye Başkanı ve Alay komutanı içerideyken futbolcularımın bu hareketi yapması terbiyesizlik olarak görüyorum. Sorunun çok büyük olmadığını ifade eden Sağlam, “Bunlar ufak sorunlar. Problem yok dersem yalan söylerim. Ama bu sorun çözülmeyecek bir sorun değil” dedi.

Şimdi ne değişti

Mersin İdman Yurdu Futbolcularının yaptığı protesto güne damgasını vurdu. Aynı futbolcular 1 ay önce yaptıkları toplantıda, ''Para bizim için önemli değil. Her kulüpte bu sorunlar yaşanır'' demişti.

Geçtiğimiz günlerde Nurullah Sağlam’ın görevi bırakacağını söylemesinin ardından futbolcular Morıtz, Mustafa, Çağdaş, Mert Nobre ve kaptan Zurita basın mensuplarının karşısına geçmişti. Futbolcular, hocalarının arkasında olduklarını belirten açıklama yapmıştı.

O toplantıda futbolcular, gazetecilerin “Parasal anlamda sıkıntılar olduğu ve o yüzden kötü sonuçlar alındığı söyleniyor” sorusuna, “Hayır kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil. Alacaklarımız cüzi bir miktar. Her kulüpte böyle şeyler olur. Bizler profesyoneliz. Düştüğümüz bu durumdan takımı biz çıkaracağız” dedi

Toplantının ardından henüz 1 ay geçmesine rağmen futbolcuların paralarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları bu protestoya kimse anlam veremedi.

KAYNAK: HABER7.COM
YORUMLAR 1
  • Müslüm 12 yıl önce Şikayet Et
    Paragözler...!. Daha gecen ay, Para bizim icin önemli degil diyenler, bugün cıkmıs saygısızlıgın daniskasını yaparak söyledikleri sözleri eziyorlar. Yazık..! Birazcık adam olun diyecem ama ne yazık ki bazılarında o vasıf da yok. San ki aç ve açıkta kaldınız.
    Cevapla