O stadın ismi 'Metin Oktay' oluyor!

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulübün internet sitesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yazdığı mektubu paylaştı

O stadın ismi 'Metin Oktay' oluyor!
O stadın ismi 'Metin Oktay' oluyor!
GİRİŞ 28.08.2016 13:23 GÜNCELLEME 28.08.2016 13:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir'de yetişen Metin Oktay nedeniyle yaşları 50'nin üzerinde olan Eşrefpaşalıların çoğunun Galatasaraylı olduğunu aktaran Özkan, Metin Oktay'ın tüm takımların taraftarları tarafından sevildiğini kaydetti.

Türkiye'de birçok stat bulunmasına rağmen sadece 2 amatör kulübün sahasının isminin Metin Oktay olduğunu belirten Özkan, şunları ifade etti: "Biri Küçükçekmece Metin Oktay Stadı, bin 500 kişilik. Amatör Küçükçekmecespor oynuyor. Diğeri de Gebze Metin Oktay Stadı, bin kişilik. Amatör Gebzespor bile burada oynamıyor. Metin Oktay, İzmir doğumludur, İzmirspor çıkışlıdır, İzmir'in çocuğudur. Bornova Doğanlar Stadı'nı Türk futboluna armağan eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla kardeşimiz, sizin isminizi vermek istiyormuş. Haklıdır da, çünkü siz destek olmasaydınız, o stat bitmezdi. Ancak duydum ki, 'ben kamu görevi yaptığım sürece adımı hiçbir yere koymayın kardeşim' talimatınız da varmış."

İmkanları olsa yapacakları stadın adının Metin Oktay olacağını bildiren Özkan, şu ifadeleri kullandı: "Nasıl unutulmuş, nasıl atlanmış, bilemiyorum. Bu 'koca adam'ın adı, ülkemizde neden kendine yakışır bir statta yaşatılmıyor? Bu 'koca adam'ın adı, neden doğduğu kentin bir stadında yaşatılmıyor? Bornova Metin Oktay Stadı... Bornova, Türkiye'de ilk defa futbol oynanan belde. Metin Oktay, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük futbol yıldızı, adam gibi adamı. Çok yakışır gibi geliyor bana. Eğer adını Metin Oktay koyarsak, ben de Bornova Metin Oktay Stadı'nın girişine, 3 metrelik bir Metin Oktay heykeli armağan edeceğim sayın başkanım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • öneri 7 yıl önce Şikayet Et
    illa verilecek se yeni isim 15 temmuz şehitleri stadı yapin
    Cevapla