Başkan resmen açıkladı! Milli yıldız Bundesliga'da

Altınordu'nun genç futbolcusu Çağlar Söyüncü, Almanya'ya transfer oluyor.

Başkan resmen açıkladı! Milli yıldız Bundesliga'da
Başkan resmen açıkladı! Milli yıldız Bundesliga'da
GİRİŞ 09.05.2016 11:35 GÜNCELLEME 09.05.2016 12:01

İzmir ekibi gelecek sezonda Bundasliga'da mücadele edecek Freiburg ile anlaşmaya vardı.

Freiburg, Çağlar Söyüncü için Altınordu kulübüne 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Yapılan sözleşmeye eklenen maddeyle Altınordu, Çağlar'ın bir sonraki satışından yüzde 30 oranında paya da hak kazandı.

Freiburg ile 4 yıllık mukavele imzalayacak olan 1996 doğumlu Çağlar, önümüzdeki günlerde Almanya giderek sağlık kontrolünden geçecek.

BAŞKAN DA AÇIKLADI

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada, Canlı olarak izlediği Bayern Münih maçında kendisine bir gün Alman ligi Bundesliga'ya futbolcu gönderme sözü verdiğini söyledi. Bu hayalinin 8 yıl sonra Çağlar Söyüncü sayesinde gerçekleşmek üzere olduğunu kaydeden Özkan, şöyle konuştu: "Biz kulüple bitirdik işimizi, ufak tefek ailesinin istedikleri var. Bunları da Freiburg yerine getirir diye tahmin ediyorum. Çağlar ülkemizin bir değeri olarak büyük bir ihtimalle gelecek sezon Bundesliga'da mücadele edecek. Bugüne kadar hep Türk çocukları Almanya'dan Süper Lig'e geliyordu, şimdi Türkiye'den bir futbolcu Almanya'ya gidecek. İthalattan ihracata dönüş gibi, çok önemli bir başlangıç yapıyoruz."