Göztepe yeni stat için Yıldırım'a gidiyor

Göztepe Kulübü, yeni stadyum projesiyle ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ile görüşecek.

Göztepe yeni stat için Yıldırım'a gidiyor
Göztepe yeni stat için Yıldırım'a gidiyor
GİRİŞ 08.10.2015 15:36 GÜNCELLEME 08.10.2015 15:43

İzmir'deki stat sorunu yüzünden maçlarını 7 farklı ilde oynamak zorunda kalan ve Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılacak yeni stat için de aylardır bekleyen Göztepe, cumartesi günü AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ile bir araya gelecek.

Başkan Mehmet Sepil'in yapım tabelası konulmasına rağmen şu ana dek bir çivi dahi çakılmayan arazideki son durumu öğrenmek için Yıldırım'la toplantı yapacağı öğrenildi. Yönetimin Yıldırım'a, Gürsel Aksel Stadı arazisi üzerinde bin 406 metrekarelik hisseye sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yeni stat ve otopark inşaatının başlayabilmesi için muvafakat verdiğini ve topun artık Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda olduğunu hatırlatacağı ifade edildi.

Sarı kırmızılı taraftarlar da yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka ve Göztepe statlarındaki sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmamasına sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. "Göztepe stadını istiyor" etiketi ile Binali Yıldırım'ı mesaj yağmuruna tutan futbolseverler, "İzmir'e üvey evlat muamelesi yapmayalım. Yıllardır stat bekliyoruz. Büyükşehir izinleri verdi, artık sıra sizde. Dünyada hiçbir takım 7 maçını 7 farklı ilde oynamaz" ifadelerini kullandı. 13 Ağustos'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi kendisine ait bin 406 metrekarelik arsayı Belediye Meclis kararıyla bedelsiz olarak Gençilk ve Spor Bakanlığı'na devretme kararı almasına rağmen o tarihten bu yana tesiste hiçbir çalışma gerçekleşmedi.