Adana yeni stadını bekliyor

Adana'da TOKİ tarafından yaptırılan 33 bin kişilik stadın inşaatı devam ediyor.

Adana yeni stadını bekliyor
Adana yeni stadını bekliyor
GİRİŞ 26.01.2015 15:11 GÜNCELLEME 26.01.2015 15:13

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Uygulamalar Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğlu, Sarıçam İlçesi Çukurova Üniversitesi Balcalı mevkisinde yapımı süren yeni statta incelemelerde bulundu, yüklenici firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Albayrak ve Proje Sorumlusu Hakan Dönmez ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Hadi, stat inşaatının TOKİ denetiminde Alkataş ve Ilgazlar İş Ortaklığı firması tarafından yapıldığını hatırlattı.

102 bin dönüm arazi üzerine kurulacak 107 milyar TL'ye ihale edilen stadın arazi ve yer tesliminin çeşitli nedenlerle geç de olsa 23 Eylül 2013'te yapıldığını ifade eden Hadi, şunları kaydetti:

"Stat, protokol gereğince 770 günde tamamlanacak. Fiziki olarak yüzde 20'si tamamlanan 33 bin kişilik stat 2016 yılının başlarında hizmete girecek. Güneyin, hatta Akdeniz'in en çağdaş stadından sadece futbol olarak değil, salon sporları olarak da en verimli şekilde yararlanmayı hedefliyoruz. Tribünleri altında tüm okul ve kulüplerin yararlanacağı en az 20 kadar spor salonuyla tesis eksikliğini gidereceğiz ve ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağız."

- Kentin 50 yıllık tesis ihtiyacı karşılandı

Hadi, yeni stadın yanı sıra Çukurova ilçesinde 2 bin 500 kişilik olimpik ölçülerde sentetik atletizm pisti ile Gençlik Merkezi'nin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini, ayrıca 7 bin 500 kişi kapasiteli Spor Salonu ile Kapalı Yüzme Havuzu inşaatına başlanacağını belirtti.

Hadi, "Mevcut tesislerin yanı sıra yeni yapılan stat, atletizm pisti, spor salonu, yüzme havuzu ve ilçelere yapılan tesis yatırımlarıyla kentin 50 yıllık ihtiyacı karşılandı" ifadelerini kullandı.

Adana'nın yılın yaklaşık 250 günü yağmur almadığını, ılıman bir iklime sahip olduğunu, tüm spor branşları için hava koşullarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Hadi, tesisler tamamlanınca Antalya'da olduğu gibi Avrupa ve diğer ülkelerden takımların kentte kamp yapmalarını sağlayacaklarını, spor turizmi sayesinde ekonomik hareketliliğin de yaşanacağını kaydetti.