Alanyaspor'dan hakeme büyük tepki

PTT 1. Lig'in 14. haftasında Karşıyaka'ya tek golle mağlup olan Albimo Alanyaspor, iki golü verilmeyen maçta hakemin kararlarını eleştirdi.

Alanyaspor'dan hakeme büyük tepki
Alanyaspor'dan hakeme büyük tepki
GİRİŞ 22.12.2014 14:58 GÜNCELLEME 22.12.2014 14:58

Albimo Alanyaspor Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Mevlüthan Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka maçında hatalı kararlar veren hakemlere tepki gösterdi. Hakemlerin iki nizami gollerini vermediğini iddia eden Çavuşoğlu, "Son yıllarda bir maçta iki nizami golü verilmeyen ve 1-0 kaybeden kaç tane takım vardır? Abdullah Yılmaz ve yardımcısı Samet Çiçek'in vicdanları rahat mı, çok merak ediyorum" dedi.

Karşıyaka maçında berabere giden maçta ofsaytla hiç ilgisi olmayan pozisyonda gollerinin iptal edildiğini ardından da 90. dakikada Koray'ın attığı kafa golünün de faul gerekçesiyle sayılmadığını belirten Çavuşoğlu, pozisyonların ofsayt ve faul ile hiç bir alakasının olmadığını savundu.

Karşıyaka'nın Albimo Alanyaspor aleyhine hakemlerin hatalı karar verdiği 6. maç olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Altınordu maçında Özgür Yankaya, Ayite'yi çok ağır bir kararla oyundan attı. Osmanlı maçının hakemi Suat Arslanboğa baştan sona tüm takdir haklarını Osmanlıspor'dan yana kullandı. Boluspor maçında Koray Gençerler Sinan'ı gereksiz yere oyundan attı. Attığımız nizami de golü iptal etti. Kayseri maçında Murat Türker, ceza sahası içinde faulü görmedi ve sonra golü yedik. Elazığ maçında Özkan Çeliker ceza sahası dışındaki faulü içeri taşıyarak penaltı karar verdi. Biz ise belli oranlarda zarar görmemize rağmen futbolun içinde olabilir, hakemler de hata yapar dedik. Zaten doğrusu da buydu. Ancak son Karşıyaka maçında bir takımın kaderini yüzde yüz etkileyecek iki büyük hata yapıldı."

Maçın hakemi Abdullah Yılmaz ve yardımcı hakem Samet Çiçek'in verdiği yanlış kararlarla Albimo Alanyaspor'un kaderiyle oynamaya çalıştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, konuyu Merkez hakem komitesine sözlü olarak ilettiklerini kaydetti.

KAYNAK: AA