Samsunspor'da "9 puan kabusu" bitti

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, Teofanis Gekas, Bean Ofoso ve Piri'ye olan borçlarını ödeyerek, 9 puanının silinmesinden kurtuldu.

Samsunspor'da "9 puan kabusu" bitti
Samsunspor'da "9 puan kabusu" bitti
GİRİŞ 25.11.2014 20:34 GÜNCELLEME 25.11.2014 20:34

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, Teofanis Gekas, Bean Ofoso ve Piri'ye olan borçlarını ödeyerek, 9 puanının silinmesinden kurtuldu.

Samsunspor Kulübü Başkanı Mehmet Bank, Nuri Asan Tesisleri'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

FIFA'dan 20 gün önce kulübe gelen yazıda Gkekas'ın borcunun ödenmemesi halinde takımın 6 puanın silineceğini bildiren Bank, "Gkekas ile görüşmelerimiz sonucunda biraz daha süre aldık. Ancak alınan sürenin de bugün son günüydü ve Gkekas'ın 310 bin avro alacağını ödemeseydik, 6 puan silinecekti. Biz de bugün bu borcun tamamını ödedik ve Gkekas'a 1 lira borcumuz kalmadı. Ayrıca Bahia'ya 24 bin 500 frank ve Piri'ye de 25 bin dolar ödeme yaptık. Bu futbolculara da ödeme yapmasak, 3 puan silinecekti. Yani toplamda 9 puan silinmesinin önüne geçtik" dedi.

Mevcut futbolcuların ödemelerini de 10 gün içinde yapacaklarını ve sıkıntılı dönemi ortadan kaldırılacağını ifade eden Bank, "Dedikodularla bu takım bir yere varamaz. Eski yöneticilerimiz ve başkanlarımız hep bir araya gelip el ele vermeliyiz. Artık bu takıma sahip çıkma zamanı. Lütfen dedikodu yapmadan bu takıma sahip çıkalım. Eğer kongre gerekiyorsa biz o kararı da alırız" diye konuştu.

Futbolcuların borçlarını ödedikten sonra devre arasında teknik direktör Erhan Altın'ın raporu doğrultusunda takıma takviye de yapacaklarına işaret eden Bank, "İnşallah bu takım ya ilk 6 içinde yada ilk 2 içinden Süper Lig'e çıkacaktır. Biz yönetim kurulu olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Futbolcularımızın da borçlarını ödemek için uğraş veriyoruz. Ancak şehrin de takımına sahip çıkması gerekir" ifadesini kullandı.

- Futbolcular 2 gündür idmana çıkmıyor

Ligde cuma günü sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak Samsunspor, bu maçın hazırlıklarına futbolcuların idmana çıkmaması nedeniyle başlayamadı.

Oyuncular, alacakları ödenmediği için iki gündür idmanlara çıkmayarak, yönetimi protesto etti.