Herkes şaşkın! 'Neden kovulduk bilmiyoruz'

Antalyaspor'daki görevine son verilen teknik direktör Engin Korukır, ''Neden gittiğimizi bilmiyoruz. Resmen bizi kovdular'' dedi.

Herkes şaşkın! 'Neden kovulduk bilmiyoruz'
Herkes şaşkın! 'Neden kovulduk bilmiyoruz'
GİRİŞ 11.11.2014 21:05 GÜNCELLEME 11.11.2014 21:06

Antalyaspor ile yolları ayrılan teknik direktör Engin Korukır, "Benim içime sindiremediğim bir şey var. Biz neden gittiğimizi bilmiyoruz. Resmen bizi kovdular" dedi.

Korukır, Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki basın toplantısında, teknik direktörlük dönemindeki en zor basın toplantılarından birini düzenlediğini söyledi. 

Antalyaspor gibi bir camiada göreve başladıkları günden beri kendilerine destek verenlere teşekkür eden Korukır, "Eleştirilerden de çıkardığımız dersler vardır ama şunun bilincindeyiz; Bu güzel kulüpte göreve başladığımız 9 Haziran'dan beri görevimizi hiç aksatmadan disiplin ve özveri içinde yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"KASIM SONUNU GÖREMEDİK!"      

Korukır, 9 haftalık lig maratonunda takımın ileride çok daha iyi yerlere geleceğinin ışığını verdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Göreve ilk geldiğimde kasım ayının sonuna doğru takımın çok iyi yerlere geleceğini söylemiştim. Maalesef teknik heyet olarak kasım ayının sonunu göremedik. Bunda bizim suçumuz da vardır. Onu kamuoyu çok güzel değerlendirecektir ama kulübümüze, camiamıza en küçük bir eksikliğimiz olduğunu düşünmüyorum, kabul de etmiyorum."
 
Kulüpten niçin ayrıldıklarını bilmediğini ifade eden Korukır, teknik heyetle konuştuklarında bir şey çıkaramadıklarını, yönetim kuruluyla konuştuklarında ise son 3 haftadır takımın gidişatından memnun olmadıklarını söylediklerini anlattı.

Antalyaspor'a ilk imza attıkları gün söylediği sözleri hiç unutmadığına işaret eden Korukır, şöyle konuştu:

"BAŞIM DİK AYRILIYORUM"

"Buradan başı dik ayrılıyorum. Hiç korkmadan ya birinci ya ikinci olacağız demiştik. Aynı iddiayı hala tekrarlıyorum. Bu takım ya birinci ya da ikinci olur. Teknik heyetin haricinde bunu söyleyen hiç kimse olmadı. Sözleşmeme 'Ligin ilk 5 haftasında Antalyaspor ilk 6'da olmazsa mukavele yönetim kurulu tarafından tek taraflı feshedilir' maddesi koydular. Hangi teknik adam bunu kabul edebilir ama ben bunu kabul ettim."
      
"BÜYÜK CAMİALAR KÜÇÜK DÜŞÜNCELERLE YÖNETİLMEZ"         

Kokukır, göreve büyük hedeflerle geldiğini kaydederek, "Bana göre Antalyaspor çok büyük bir camia. Böyle büyük camialar, büyük şekilde yönetilir. Küçük düşüncelerle yönetilmez. Yarın göreve başlasam direkt birinci olacağız derim, ikinciliği de kaldırırım" dedi.

Kendisinden sonra takımın başına mutlaka çok değerli bir hocanın geleceğini belirten Korukır, "Benim içime sindiremediğim bir şey var. Biz neden gittiğimizi bilmiyoruz. Resmen bizi kovdular. Bu, bizi en fazla acıtan şeydir" ifadesini kullandı.