Kalpar: 1461 maçını kazanırsak...

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "1461 Trabzon maçını kazanmak bizim için büyük bir avantaj olabilir" dedi.

Kalpar: 1461 maçını kazanırsak...
Kalpar: 1461 maçını kazanırsak...
GİRİŞ 03.10.2013 18:15 GÜNCELLEME 03.10.2013 18:15

Kalpar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda Aydınspor 1923 karşısında hak ettikleri bir mağlubiyet aldıklarını ve kupadan elendiklerini belirterek, "İlk yarıda çok kötü oynadık ama ikinci yarıda en azından beraberliği yakalamıştık. Yine de tur atlamak istiyorduk, üzgünüm. En azından oynayamayan oyuncularımızın hazır olup olmadığını gördük" diye konuştu.

Samsunspor'un hedefinin ligde başarı olduğunu vurgulayan Kalpar, şöyle devam etti:

"Lige döndük. Deplasmanda pazar günü 1461 Trabzon ile oynayacağız. Karadeniz derbisi niteliğinde bir maç ve bizim için çok önemli. Hava şartları da değişti, yağışlı bir havada oynayabiliriz. Zemin uygun olmayabilir. Yani ağır bir sahada oynayacağız, onun için iyi mücadele etmek gerekiyor. 1461 Trabzon maçını kazanmak bizim için büyük bir avantaj olabilir. Kazanmak için de bize düşen görevleri yerine getirmek istiyoruz."

- "Takımın gol yükünü defans ve orta saha çekiyor"

Kalpar, 1461 Trabzon maçına sakat olan forvet oyuncularından yoksun çıkacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Forvet oyuncularımız Ekigho ve Adiloviç'ten bu maçta da yararlanamayacağız ancak her iki futbolcumuz da sahamızda oynayacağımız Balıkesirspor maçında sahada olacak. Bizim için önemli eksik her ikisi de. Dolayısıyla forvetsiz bir takım görüntüsü içindeyiz. Bu bizim dezavantajımız. Forvetsiz oynadığımız için defans ve orta saha oyucularımız daha fazla yükü çekiyor. Son haftalarda oynadığımız maçlarda da defans ve orta saha oyuncularımız gol yükünü çekiyor. Yine 1461 Trabzon maçında gol yükünü onlar çekecek, umarım bunu avantaja çeviririz."

Samsunspor, 1461 Trabzon maçının hazırlıklarına Nuri Asan Tesislerinde başladı.

Teknik direktör Kalpar, idman öncesinde futbolcuları saha ortasında toplayarak hata yapmamaları konusunda uyardı. İdmanda Aydınspor 1923 maçında oynayan futbolcular koşu yaparken, diğer oyuncular kültür fizik hareketleri ve çift kale maç yaptı.

Antrenmanda Denizlispor maçında sakatlanan Ekigho, Adiloviç ve Ahmet Burak Solakel, 3 haftanın ardından koşuya başladı.