Hakan Kutlu: Göz yummam yumamam

PTT 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Hakan Kutlu, Manisaspor karşısında alınan mağlubiyet sonrası eleştirilen Lawal'a sahip çıktı.

Hakan Kutlu: Göz yummam yumamam
Hakan Kutlu: Göz yummam yumamam
GİRİŞ 16.09.2013 18:05 GÜNCELLEME 16.09.2013 18:05

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, ligin 4. haftasında Manisaspor karşısında ortaya koydukları oyunun taraflı tarafsız tüm futbol camiasının övgüsünü aldığını ifade etti.

Mersin İdmanyurdu'nun PTT 1.Lig'in en iyi takımlarından biri olduğunu belirten Kutlu, şöyle devam etti:

"Manisaspor maçının özellikle ilk 45 dakikada ortaya koyduğumuz oyun, taktik anlayışımız, oyun disiplinimiz ve maç içerisinde yaptığımız toplu ve topsuz aksiyonlar beni ve teknik ekibimi memnun etmiştir. İlk yarıda skoru 3-4 farka çıkaracak pozisyonları bulmamıza rağmen değerlendirmemiz ise bizim adımız büyük şansızlık olmuştur.

Ancak ilk yarının son saniyelerinde yaşanan olumsuzluklar ve oyuncumuz Lawal'a çıkan kırmızı kart bir anda oyunun atmosferini değiştirdi. Bilinen bir gerçek ki, bu tip atmosfer değişiklikleri genelde ev sahibi takım için avantaj, deplasman takımı için dezavantaj oluşturur. Bu gerçek, bu maçta da doğrulandı ve olumsuz atmosferden takım olarak etkilendik. Bunun sonucunda da ikinci yarıda ilk yarıdaki oyunumuzun tam aksi bir oyun sergiledik."

Lawal ile ilgili gerek yazılı gerekse görsel medyada eleştiri sınırını zorlayan ifadelerin kullanıldığını öne süren Kutlu, Lawal'a görmüş olduğu kırmızı kart ve sonrasında yaptığı hareketlerinden dolayı bir ceza verilecekse, bunu takımın teknik direktörünün vereceğini ifade etti.

Oyuncuları başarılarından dolayı tebrik ettiği gibi, olumsuz davranış ve disiplinsizlik karşısında da gerekli cezalandırmayı kendisinin yapacağını vurgulayan Kutlu, şunları kaydetti:

"Ancak bu tip konular kendi aramızda halledeceğimiz konulardır. Hiçbir oyuncumun medyada karalanmasına ve yargısız infaz edilmesine göz yummam, yumamam. Mersin İdmanyurdu bu sene taraftarı, yönetimi, teknik kadrosu ve oyuncuları ile birlikte şampiyonluğu yaşayacak ve ait olduğu Süper Toto Süper Lig'e dönecektir."