Beşiktaş'ta gergin 'ibra' bekleyişi!

Demirören yönetiminin ibra edilmemesi üzerine ortalık karıştı. Camia nefesini tuttu ve gelişmeleri bekliyor.

Beşiktaş'ta gergin 'ibra' bekleyişi!
Beşiktaş'ta gergin 'ibra' bekleyişi!
GİRİŞ 26.02.2013 08:09 GÜNCELLEME 26.02.2013 08:09

Mali kongrede Demirören yönetiminin görevde kaldığı 1 Ocak ile 27 Şubat 2012 arasındaki tarih idari ve mali açıdan ibra edilmemesi üzerine gözler başkana çevrildi. Bu gelişmeyle birlikte mahkeme yolu açıldı. İlgili savcılık konuyla ilgili olarak bilirkişi atayabilir ve 5 yıl geriye dönük şekilde soruşturma açabilir.

Orman hibe istiyor
Bilindiği gibi Fikret Orman, Yıldırım Demirören'e olan 103 milyon TL'lik borcun, eski başkan tarafından kulübe hibe edilmesini istiyor. Mahkemenin senetleri iptal etmesi için de 5 yıllık süreçte usülsüzlük yapılmış olması gerekiyor. Merakla beklenen konu, Fikret Orman yönetiminin yaptırdığı denetimin ardından, herhangi bir usülsüzlük yapıldığına dair bir delile sahip olup olmadığı. Eğer mahkeme senetlerin iptaline dair bir karara varırsa, bu kez de Yıldırım Demirören senetleri tahsil etmek için karşı dava açacak.

Demirören'in tartışılan transferleri

Federico Higuain: River Plate'ten 1 milyon 650 bin Euro karşılığında alındı. 16 maç oynadı ve bedelsiz olarak İndependiente'ye verildi.

Gordon Schildenfeld: Dinamo Zagreb'den 1 milyon 700 bin Euro'ya alındı. 10 maçta forma giydikten sonra bedelsiz olarak Duisburg'a gönderildi.

Tomas Zapotocny: Udinese'den 4 milyon 500 bin Euro'ya transfer edildi. Beşiktaş formasıyla 48 maça çıktı. 1 sezon oynadıktan sonra Bursaspor'a kiralandı. Ardından da bedelsiz olarak Sparta Prag'a verildi.

Matteo Ferrari: Genoa'dan 4 milyon 500 Euro bonservis bedeliyle geldi. 46 maçta forma giydi. Alacaklarını tahsil edemeyince CAS'a başvurdu ve Siyah-Beyazlılar'ı 7.8 milyon Euro ödemeye mahkum etti. Bedelsiz olarak ayrıldı.

Rodrigo Tabata: Gaziantepspor'dan 8 milyon Euro karşılığında alındı. 48 maçta oynadı. 1 milyon 150 bin Euro'ya Katar'ın Al Rayyan kulübüne satıldı.

İsmail Köybaşı: Tabata'yla birlikte geldi. Bonservisine 6 milyon Euro ödendi. 102 maç oynadı. Milli takımda sakatlandı ve bu sezon hiç oynamadı.

Ricardo Quaresma: 7 milyon 300 bin Euro karşılığından İnter'den alındı. 73 maçta forma giydi. Devre arasında bedelsiz olarak Al Ahli kulübüne gitti. Bu sezon hiç oynamadı.

Guti Hernandez: Real Madrid'den bonservis ödenmeden geldi. 1,5 sezonda 40 maç oynayıp ayrıldı. Beşiktaş'tan sonra futbolu bıraktı.

Julio Alves: Atletico Madrid'den 3 milyon 100 bin Euro'ya alındı. Bedelsiz olarak Sporting Lizbon'a kiralandı. Beşiktaş formasıyla toplamda 6 maça çıktı.

Bebe: Manchester United'dan 1 milyon Euro'ya kiralandı. Milli takımda sakatlık yaşadı. Beşiktaş'ta 4 maçta forma giydi.

(fanatik)