Fikret Ormam'a göre şampiyonluğun formülü

Bu arkadaşlık bozulmazsa şampiyon oluruz""Allah bozmasın, oyuncular arasındaki birlik-beraberlik duygusu çok üst seviyede. Takım içindeki bu güzel ortam bozulmazsa sezon sonunda ipi göğüsleriz. Böyle bir takımın başkanı olduğum için gurur duyuyorum."

Fikret Ormam'a göre şampiyonluğun formülü
Fikret Ormam'a göre şampiyonluğun formülü
GİRİŞ 13.01.2013 08:14 GÜNCELLEME 13.01.2013 08:14

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımda yakalanan arkadaşlık ortamının, kendilerini şampiyonluk hedefine götüreceğine inanıyor. Orman, "Allah bozmasın diyorum, başka bir şey demiyorum. Oyuncular arasındaki birlik-beraberlik o kadar üst düzeyde ki; bu arkadaşlık ortamı bozulmazsa şampiyon oluruz. Böyle bir takımın başkanı olduğum için de gurur duyuyorum" dedi. Takımda yakalanan bu ortamın yaratılmasında kaptan İbrahim Toraman'ın, payının büyük olduğunu belirten Orman, "İbrahim'in futbolu Beşiktaş'ta bırakması lazım. Çünkü o bunu hak ediyor. Takımın birlik ve beraberliğini sağlayan isimdir kendisi. Beşiktaş altyapısından gelmese de Beşiktaş'ın çocuğu olmayı hak eden nadir oyunculardan biri. Sözleşmesinin bitecek olması bizi hiç rahatsız etmiyor. Çünkü biliyoruz ki önüne getirilecek olan sözleşmeye hiç bakmadan imza atacak kadar Beşiktaşlı İbrahim Toraman" ifadelerini kullandı.

'14 MİLYON KÂR ETTİK'

Futbol takımının maliyetini 36 milyon Euro'dan 22 milyon Euro'ya çektiklerini söyleyen Orman, "Çok da hayırlı oldu. Bazı oyuncularla yollarımızı ayırdık, bazı futbolcularımızdan da feda istedik. Adil davranmaya dikkat ediyoruz. Bu doğrultuda Veli, Cenk, Necip, Muhammed ve İsmail'in ücretlerini yükselttik. Erkan ve Hasan da biraz kendilerini gösterebilseler ve 'Tamam, biz de bu takımın as futbolcusu oluyoruz' deseler, bu artışları onlara da yapacağız ama şu ana kadar bu atılımı gösteremediler. Ancak daha zamanları var. Sonuçta 14 milyon Euro ya varan bir kâr elde ettik ve tam bir kolej takımı kurmayı başardık. Ben bu düzenin bugünden sonra bozulmasına izin vermem" açıklamasını yaptı.

'Q7 yanlış hesap yaptı'

Quaresma'nın da Nene gibi oynamaktan çok parayı tercih ettiğini belirten Orman, buna karşın Portekizli'nin yanlış hesap yaptığını belirtti: "4.2 milyon Euro'ya Katar'a gitti ama senelik ücret olarak bakarsa 2.8 milyon Euro kazanacak. Bizden 1.5 aldı, Katar'dan da 4.2. 3 senede 5.7 milyon Euro ediyor. Oysa biz ona 2.750'den 3 senelik kontrat önermiştik. Toplamda 8 milyon 250 bin Euro'luk kontrat önermiştik. Hem Avrupa'da oynar hem de milli forma için mücadele ederdi. Şimdi kârda mı, zararda mı düşünsün."

'Shakhtar yapıyorsa biz de yapabiliriz'

Shaktar Donetsk'i örnek gösteren Orman, "200 bin nüfuslu bir şehir. Taraftarları bizimle boy ölçüşemez. Bir patron; Ahmedov, Lucescu'yu getiriyor, önce UEFA Kupası alıyor ardından da Şampiyonlar Ligi'nde kupaya göz dikiyor. Onlar bunları yapıyorsa, biz yüz yılı aşkın tarihimizle neden başaramamışız bugüne kadar. Bunu irdeledik, geleceğin yatırımları ile rotamızı planladık. Yolumuza taş koyan olmazsa, ölü toprağını Türk futbolunun üzerinden atan takım olacağız."

Stadı ben  yapacağım

Beşiktaş'ı küçümseyenlerin olduğunu ifade eden Orman, "Beşiktaş'ın ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğunu görecekler. Yeni stadımızı ben yapacağım. Beşiktaş İnşaat A.Ş üzerinden bunu gerçekleştireceğim ve her aşamasını canlı yayında BJK TV'de Beşiktaşlılar'ın karşısında gerçekleştireceğim. Hiç kimsenin aklı kalmayacak."

'Nene, Almeida'dan fazla para alamaz'

Takımda en yüksek ücreti Hugo Almeida'nın aldığını (2.5 milyon Euro) belirten Orman, "Onun üzerindeki rakama kesinlikle oyuncu almam. Biz Nene'ye istediği 3.5 milyon Euro'yu verseydik, eşini falan dinlemez, koşa koşa bize gelirdi. Zaten Katar'a giderek 'Bu saatten sonra ancak para için oynarım' dediğini kanıtladı" dedi.

(vatan)