Demirören'den BJK'ye 104 milyon TL'lik salvo

Genel kurulda eski başkan Demirören ve arkadaşları ibra edilmeyerek, hesap sorma yolu açılması Baba Erdoğan Demirören'i kızdırdı. Demirören, oğlunun 'Hibe ederim' dediği 104 milyon TL'lik alacağının bir kuruşunu bile Beşiktaş'a bırakmak niyetinde olmadığı iddia edildi.

Demirören'den BJK'ye 104 milyon TL'lik salvo
Demirören'den BJK'ye 104 milyon TL'lik salvo
GİRİŞ 30.12.2012 13:06 GÜNCELLEME 30.12.2012 13:27

Yıldırım Demirören'in başkanlıktan ayrılmasından sonra Demirören Şirketler Grubu'na bağlı bir şirket olan Milangaz, basketbol takımının sponsorluğunu bırakarak yeni yönetime büyük darbe vurmuştu.

Beşiktaşlı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel ricasına rağmen sponsorluktan çekilen Erdoğan Demirören'le, yeni yönetim arasındaki soğuk savaş meydan muharebesine dönüştü. Yönetimin hamlesine karşı hamle geldi.

KÜÇÜK YATIRIMCIYA DAVA FIRSATI

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Yıldırım Demirören dönemindeki hesapları incelettiren yeni yönetim, bu dönemde yapılan yanlışların hesabını sormak için ilk adımı genel kurulda attı. Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.'nin olağan genel kurulunda eski başkan Demirören ve arkadaşları ibra edilmeyerek, hesap sorma yolu açıldı. Bu adım sadece yeni yönetime değil, Demirören dönemindeki yanlış yatırımlardan mağdur olan ve elinde Beşiktaş hissesi bulunan küçük yatırımcılara da dava açma konusunda fırsat oldu.

İKİLİ ZİRVEDE BÜYÜK ŞOK YAŞANDI

BÜTÜN bu gelişmelere çok kızan Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören de yönetimdeki 20 yıllık yakın dostlarından biri olan Adnan Dalgakıran'dan bir görüşme talep etti. Erdoğan Demirören'in bu görüşmede yeni yönetime desteğini açıklaması bekleniyordu. Hatta, sponsorluk için Demirören'in yumuşadığı düşünülüyordu ama durum çok vahimdi.

GÜNÜ GEÇMİŞ SENETLER VAR

Baba Erdoğan Demirören, oğlunun 'Hibe ederim' dediği 104 milyon TL'lik alacağının bir kuruşunu bile Beşiktaş'a bırakmak niyetinde olmadığını söyledi. Erdoğan Demirören ayrıca bu alacak konusunda şu anda yönetimi sıkıştırmak gibi bir niyetinin olmadığını da bildirdi. Mevcut borçları ödemekte zorlanan yönetim, Demirören'in elindeki vadesi geçen senetleri işleme koyması halinde büyük sıkıntıya düşecek.

Orman'a 'huzur hakkı' yok!

Olağan genel kurulda Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'nin yönetim kurulunda bulunanların maaşları da görüşüldü. Yönetimde yer alan Başkan Fikret Orman, Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay, Seyit Ateş ve Yalçın Kaya Yılmaz'a huzur hakkı ve ücret ödenmemesi kararı alınırken, Atıf Keçeci ve Şafak Ali Şık'a biner TL maaş bağlandı.

Ateş'e ibra!

Beşiktaş eski yönetiminde görev alan Seyit Ateş, genel kuruldaki ibra oylamasında oy çoğunluğuyla ibra edildi. Eski Futbol Şube Başkanı Serdal Adalı'nın yanı sıra şu anda CHP Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili olan Erdoğan Toprak da ibra edilmeyen isimler arasında yer aldı.

KAYNAK: AKŞAM