Ricardo Quaresma'dan duygusal veda

Bana söylenen paraya indim. Ancak sorun bu değildi. Beni istemedikleri için bu duruma geldik ve artık gitmeliyim. G.Saray'a gitmeyi hiç düşünmedim. Hep Beşiktaş'ı istedim. Eğer bir gün geri dönersem yine Beşiktaş'ı isterim.

Ricardo Quaresma'dan duygusal veda
Ricardo Quaresma'dan duygusal veda
GİRİŞ 21.12.2012 07:32 GÜNCELLEME 21.12.2012 08:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sözleşmem feshedilsin, sonra konuşacağım" diyen Ricardo Quaresma, yönetimin kendisini istemediği için Beşiktaş'a veda etmek zorunda kaldığını söyledi. Dün Türkiye'ye veda eden Portekizli yıldız, kontratının feshiyle ile sonuçlanan görüşmelerin ardından, VATAN'a konuştu... BEŞİKTAŞ'TAN ayrılmasına neden olan sorunun para olmadığını ifade eden Q7, "Ben yönetimin bana söylediği paraya indim. Ancak problem bu değildi. Yönetim beni istemediği için iş bu noktaya geldi. Ben hiçbir zaman veda demedim, hep feda dedim. Fakat yönetim beni takımda istemedi. En son bana senelik 1.5 milyon Euro önerdiler. Bu teklifin üzerine zaten söyleyecek bir şeyim kalmadı.

'BU BİR OPERASYON'

Ben bir şekilde sorunlar çözülür ve Beşiktaş'ta oynarım diye düşünüyordum. Bu nedenle transfer dönemini de değerlendirmedim. Çünkü Beşiktaş'ta oynamak istiyordum. Taraftarın beni ne kadar çok sevdiğini biliyordum. Transfer döneminde başka kulüplerle görüşmedim. Benim başka bir takıma gitme fırsatımı ortadan kaldırdılar. Bu tamamen benim futbol hayatımı bitirme operasyonuydu. Aylarca bana top bile vermediler. İnönü'de maç izlemek büyük bir keyifti. Arkadaşlarımın yanında olmak istiyordum ama stada girmem yasaklandı. G.SARAY'A gitme düşüncem asla olmadı. Türkiye'de oynamak istediğim tek takım Beşiktaş. Bir gün Türkiye'ye dönersem eğer yine Beşiktaş'ı isterim. Eşyaları geri getirmek sorun olmaz. 2-3 yaşındaki Beşiktaşlı çocuklar bile benim adımı biliyorlar. Onlara 'Beşiktaş'ta hangi futbolcu oynuyor?' diye sorduklarında 'Quaresma' diyorlar. Bu çok büyük bir ayrıcalıktır."

'Maçları izlerken gözlerim doluyor'

Oaynamadığım dönemde psikolojim bozuldu. Çünkü benim hayatım, her şeyim futbol. Kontratımda yasak olduğu için örneğin halı sahada bile oynama şansım yok. Bu süreçte ayağıma top bile değmedi. Maçları izlerken gözlerim doluyor. Bu nedenle artık futbol izleyemez oldum."

'Taraftara  ya Quaresma ya Fernandes dediler'

Manuel Fernandes benim çok iyi bir arkadaşım. Onu çok severim ve kendisi çok da iyi bir futbolcudur. Kesinlikle aramızda bir problem yok. Bizi bir yarışa sokarak, aramızı bozmaya çalıştılar. İkimizi taraftarın gözünde bir tercih meselesi haline getirdiler. HUGO Almeida ve Fernandes bu sezon bence inanılmaz işler başarıyorlar. Onların takıma katkıları çok büyük. İkisi de müthiş oynuyorlar. Bu sezon hep beraber Beşiktaş'ı şampiyon yapabilirdik."

'İnönü'de oynamak ŞEREF'

Quaresma Beşiktaş taraftarları ve İnönü Stadı'nın atmosferini anlatırken gözleri doldu: "İnönü'de Beşiktaş taraftarının önünde oynamak büyük bir şereftir. Buraya gelen her yabancı bunu çok net şekilde hisseder. İnönü'nün atmosferi dünyanın hiçbir yerinde yok. Muhteşem bir taraftar var. Bu atmosferi başka bir yerde yaşamanız mümkün değil. Taraftarlar 'Quaresma' diye bağırdıklarında tüylerim diken diken oluyordu."

 

YORUMLAR 1
  • mustafa kayış 11 yıl önce Şikayet Et
    futbol. merhaba bjk başkanına sözüm sayın başkan çok yanlışyaptın çok hata yaptın senden nefret ediyorum bjk buhale getirdiğin için sana yazıklarolsun bir anadolu takımıyla farkımız kalmadı nedeni ise eskişehir maçini izlediysen anlarsın daha çok var amma en son örnek antlaya maçimesela bjk topa sahip olma inonude hemde 37 eskişehir 63 yerlere surundurdun bizi antalyaya kupaya veda ettık yine aynı gören derki antalya büyük takım bjk bir alt takım daha sana ne soyleyeyım azcık bjk duşunuyorsan çekil git fedayı sen yap feda edenleri gönderdiğin gibi yazıklarolsun sana başkan demeyde utanıyorum size yakışmıyorsunuz bjk başkanlığına çocukgibi konuşmalarınızdan dolayı şimdi rahat uyu rahatla gitti q7 rahat et birkezdaha yazıklarolsun san diyorum sen anlarsan tabii sen anlamazsın bundan nekadar tarflı olduğunuz ortaya çıktı
    Cevapla