'Kara Kartal' zirveye uçmak istiyor

Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u konuk edecek Beşiktaş, zirve yolculuğunu sürdürmeyi hedefliyor.

'Kara Kartal' zirveye uçmak istiyor
'Kara Kartal' zirveye uçmak istiyor
GİRİŞ 22.11.2012 12:19 GÜNCELLEME 22.11.2012 12:19

Ligin 12. haftasında Medical Park Antalyaspor'u deplasmanda 5-3 mağlup ederek, bu ekibin yanı sıra lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3'e indiren siyah-beyazlı ekip, 13. hafta mücadelesini de kazanarak zirveye biraz daha yaklaşmayı hedefliyor. Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'u yenip, ardından diğer rakiplerinin puan kaybını bekleyecek.

BJK İnönü Stadı'nda yarın saat 20.00'de başlayacak ve her iki takımı lig tarihinde ilk kez karşı karşıya getirecek maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.

-Son 5 maçta yenilmedi-

Siyah-beyazlı ekip, Akhisar Belediyespor maçı öncesi formda bir görüntü ortaya koydu.

Sezon başında inişli çıkışlı performans sergileyen ''Kara Kartallar'', son haftalarda ise istikrarı yakaladı. Gaziantepspor, Sivasspor ve Fenerbahçe karşısında üst üste 3 yenilgi alan Beşiktaş, bu sonuçların ardından yaptığı 5 maçta başarılı sonuçlara imza attı. Yaptığı son 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan siyah-beyazlı takım, ligdeki toplam 19 puanın 11'ini bu dönemde elde etti.

Bu süreçte Trabzonspor (1-1) ve Bursaspor (3-3) ile berabere kalan Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 3-1, Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 ve son olarak Medical Park Antalyaspor'u 5-3 mağlup etmeyi başardı.

-Almeida formda-

Ligde son haftalarda başarılı sonuçlara imza atan Beşiktaş'ta bu sonuçlarda en büyük rolü golcü futbolcu Hugo Almeida oynadı.

Bu sezon şu ana dek 8 gole imza atan Portekizli oyuncu, son 4 maçı boş geçmedi. Kasımpaşa karşısında bir gole imza atan Almeida, Mersin İdmanyurdu ve Bursaspor maçlarında ise penaltılardan skor buldu. Siyah-beyazlı oyuncunun golcü kimliğini en fazla gösterdiği karşılaşma ise son Medical Park Antalyaspor mücadelesi oldu. Bu maçta 3 gol birden atan Almeida, Türkiye kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı. Beşiktaş'ın forveti, son 4 maçta 6 kez gol sevinci yaşadı.

Almeida'nın yanı sıra Fernandes ve Olcay Şahan da hücumdaki etkileriyle teknik heyetin yarınki maçta en güveneceği isimler olacak. Beşiktaş'ın yenilmediği son 5 karşılaşmada Fernandes 3, Olcay ise 2 gole imza attı.

Bu arada, siyah-beyazlı takım, Almeida, Fernandes ve Olcay'ın etkili olduğu son 4 maçta rakip fileleri toplam 14 kez havalandırdı.

-Hilbert cezasını tamamladı-

Beşiktaş'ta, sarı kart cezası nedeniyle Medical Park Antalyaspor karşısında forma giymeyen Alman futbolcu Roberto Hilbert, cezasını tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Mersin İdmanyurdu ve Bursaspor maçlarında gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşen ve bu cezasını Medical Park Antalyaspor karşısında çeken Hilbert, Akhisar Belediyespor mücadelesinde kadrodaki yerini alabilecek. Alman oyuncunun cezalı olduğu maçta Mehmet Akgün, savunmanın sağında görev yapmış ve Almeida'ya ilk golü attırmıştı.

Medical Park Antalyaspor maçının ilk yarısında sakatlanan Mehmet Akgün ise yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

-Savunma yine kart cezası sınırında-

Siyah-beyazlı takımda savunma oyuncuları Ersan Adem Gülüm, Tomas Sivok ve Uğur Boral'ın sarı kart sınırındaki durumları devam ediyor.

Daha önceki maçlarda üçer sarı kart gören bu oyuncular, Medical Park Antalyaspor maçını kart görmeden tamamladı. Ancak, Ersan, Sivok ve Uğur, Akhisar Belediyespor karşısında kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 14. haftada deplasmanda Orduspor ile oynanacak kritik mücadelede forma giyemeyecek.

-Oğuzhan Özyakup'un durumu-

Beşiktaş'ın Akhisar Belediyespor ile oynayacağı karşılaşma öncesi genç oyuncu Oğuzhan Özyakup'un sakatlığı bulunuyor.

Görev aldığı maçlarda başarılı futboluyla taraftarların beğenisini kazanan siyah-beyazlı oyuncu, sakatlığı nedeniyle 20 Kasım'daki antrenmana katılamadı. Dünkü çalışmada takımdan ayrı koşu yapan Oğuzhan'ın durumu bu akşam gerçekleştirilecek idmanın ardından belli olacak.

Kulüp doktoru İsmail Başöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oğuzhan'ın kalçasındaki ağrıya rağmen Medical Park Antalyaspor maçında oynadığını belirterek, ''Bu oyuncu ile ilgili kararımızı son antrenman sonrası vereceğiz. Oğuzhan aynı yüksek ağrıya rağmen Antalyaspor maçında forma giydi. Büyük ihtimalle Akhisar Belediyespor karşısında da oynar. Son kararı hep birlikte vereceğiz'' diye konuştu.

Dr. Başöz, Medical Park Antalyaspor maçında sakatlanan Mehmet Akgün'ün ise 3 ile 5 hafta arasında sahalardan uzak kalma durumunun olduğunu vurgulayarak, ''Mehmet'in aynı kasığının değişik yerlerinde yaralanmalar oluyor. Her türlü tedbiri almamıza rağmen maalesef bunlar oluyor. Normal olarak 3-5 hafta sahalardan uzak kalmasını öngörüyoruz'' ifadelerini kullandı.