Ahmet Nur Çebi'den ilginç öneri

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, koronavirüs salgını nedeniyle yarıda kalan lig için ilginç bir öneriyi gündeme getirdi.

Ahmet Nur Çebi'den ilginç öneri
Ahmet Nur Çebi'den ilginç öneri
GİRİŞ 22.03.2020 22:58 GÜNCELLEME 23.03.2020 16:07
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Haber Global canlı yayınına katıldı ve ligin iptal edilebileceğini belirtirken, Avrupa'ya gidecek takımlar için sürpriz bir öneriyi gündeme getirdi.

 

 

Başkan Çebi, son 5-10 yıldaki UEFA puanlarına göre takımların Avrupa'ya gidebileceğini belirtirken, "Lig iptal edilebilir. UEFA'da son 5,10 yıllık puanlara bakıp Avrupa'ya gidecek takımları gündeme getirirsiniz. Avrupa'dan gelirleri de tüm kulüpler kardeş olarak paylaşabilirler. Birbirimize sahip çıkma, birlik olma günü demiyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

SON 5 YILA GÖRE SIRALAMA
27 - Beşiktaş
51 - Fenerbahçe
64 - Galatasaray
71 - Başakşehir
175 -Trabzonspor

"Ligler mevcut haliyle tescil edilebilir"

"Sağlıktan daha önemli hiçbir şey olmadığına göre, süreç uzarsa sportif faaliyetlerin durdurulması gerekiyor." diyen Çebi, şunları kaydetti:

"Bunu bir sonraki seneye taşıyamazsınız. O durumda yapılacak tek şey vardır, ligler mevcut haliyle tescil edilebilir. Kimisinin tercihi bu ama ben burada haksızlık olacağını düşünüyorum. 8-9 maç oynanmadan, hangi takımın hangi durumda hakkını alıp alamadığını tespit etmek çok zor olacaktır. İnşallah bu durum bitecek ve maçları oynayacağız. Hak eden şampiyon olacak ve dereceler hak ettikleri gibi olacak. Şayet süreç uzarsa liglerin bu sene oynanmamış kabul edilmesi tercihim. Bu durumda sonuçlar nereye gidecek bilmiyorum ama 'bu sene oynanmadı' deyip noktayı koymamız gerekebilir, biz de buna hazırız."

"Temmuz-ağustos'ta ligleri oynamak doğru değil"

Play-off oynanmasına karşı olduğunu kaydeden Çebi, "Temmuz-ağustos'ta ligleri oynamak doğru değil, bitmemiş ligi tamamlamak doğru değil. O dönemde de bu ligi oynanmamış kabul etmeyi önermeyi düşünüyorum. Play-off'a gerek yok. Play-off'un oynanabildiği durum ve vaziyetlerde zaten lig de oynanabiliyor demektir. O zaman ligi oynayalım." dedi.  

Kulüpler Birliği Vakfının telekonferans yöntemi ile yaptığı toplantıyı anlatan Çebi, "Ülkedeki bu kriz netleşmeden, çözülmeden sportif anlamda ne yapacağımızı söylememiz doğru değil. Ancak Kulüpler Birliği toplantısında bir hedef koymanın gerektiğini düşündüler, '17-18 Nisan'da hazır oluruz' şeklinde oluştu. Bunu, federasyona bildirdik. Ancak çok doğal olarak federasyonun tavrı da, 'bugün için bu tarihi konuşmamız doğru değil, gelişmeleri bekleyip görmek zorundayız' dediler. Benim de temennim, bir an önce ülkede bu krizin bitmesi ve futbol oynayabilir hale gelmemiz. Sonuç itibarıyla eğer bu süreç çok çabuk halledilebilirse, benim de temennim 17 Nisan olmaz, nisan sonu olur. mayıs ayında başlarsınız, haziran'ın ortasında ligi bitirebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Yaşanan durumun kulüpleri ekonomik olarak zor durumda bıraktığından bahseden Çebi, "Hükümetin, kesinlikle bankaları vasıtasıyla özellikle yapılandırılmış kredilerde bizim, özellikle burada Trabzonspor-Beşiktaş-Galatasaray ve bazı kulüpler olduğunu biliyoruz, onların bu paketinin tekrar dizayn edilmesi gerektiğini söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Çebi ayrıca yaşanan koronavirüs salgını ile ilgili olarak vatandaşların hükümet programına destek vermesi gerektiğini ve tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 56
  • Özgür 4 yıl önce Şikayet Et
    Şuan lig bitsin ts şampiyon olsun demek fırsatçılık olmuyor değil mi. Şark kuznazlarıı
    Cevapla
  • ????? 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupa diye bisimi kaldi hala avrupa duyor
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    fırsatçı
    Cevapla
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim insana akıl vermiş doğru zamanda doğru yerde kullandın diye. Hiç olmazsa yüzde birini kullanmaya kalksa bu şekilde talihsiz bir açıklama yapmazdı. Bir konuya bu kadar neşir, absürt yaklaşım göstermek zekadan akıldan yoksunluk anlamına gelir. Rabbim yardımcın olsun çebi
    Cevapla
  • Gerçekci 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman Trabzonspor şampiyonluğa yaklaşsa bir film döner zaten.Sıralama belli değilmi. Hem şu Corona belası varken spor siyaset konusulmamalı. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle