'Göztepe-Beşiktaş maçında kural hatası var'

Göztepe - Beşiktaş maçındaki kural hatası konusuyla ilgili farklı futbol otoritelerinden çeşitli görüşler geldi.

'Göztepe-Beşiktaş maçında kural hatası var'
'Göztepe-Beşiktaş maçında kural hatası var'
GİRİŞ 27.01.2020 19:59 GÜNCELLEME 27.01.2020 19:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili beIN SPORTS'ta konuşan yorumcu Mehmet Demirkol'un kural hatasıyla ilgili görüşleri şu şekilde:

 

 

"Göztepe-Beşiktaş maçında kural hatası var. Sonucu etkileyen bir kural hatası. Bundan daha skoru etkileyen hata daha ne olur ki? Yanlışlıkla iki tane adamı atsan bu kadar skoru etkilemez."

BÜNYAMİN GEZER VE DENİZ ÇOBAN: KURAL HATASI VAR

 

 

Pozisyonla ilgili yorum yapan iki eski hakem Deniz Çoban ve Bünyamin Gezer de kural hatası olduğunu söyledi.

ERMAN TOROĞLU: 'KURAL HATASI YOK'

Aynı pozisyonu değerlendiren eski hakem Erman Toroğlu ise kural hatası olmadığını söyleyerek; "Burada topa vuran son oyuncu Beşiktaşlı ama o bilinçli bir vuruş değil. Gelişine vuruyor. Topun düştüğü yerde ise iki takımdan oyuncu var. Hakemlere söylenen şu; 'Hangi oyuncu topla avantajlıysa ona ver. Burada iki oyuncu da avantajlı değil. Hakem Göztepeli oyuncudan yana kullanıyor takdir hakkını. Ayrıca top o pozisyonda gidip gol olmuyor. Serbest vuruş var. O kullanılınca gol oluyor. Kural hatası değildir bu hakem hatasıdır." diye konuştu.

METİN TEKİN'DEN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Yorumculuk yapan Beşiktaş efsanesi Metin Tekin ise, Beşiktaş'ın kötü oyununun altını çizerek, kural hatası başvurusu yapılmaması gerektiğini söyledi. 

"Ben Beşiktaş olsam şikayet etmem. Futbol kurallarına göre tekrar edilecek olsa bile itiraz etmem. Beşiktaş maçı bu hatadan dolayı mı kaybetti? Oyuna bir bakalım. Tekrar edilmesi için itiraz gerekiyorsa ben etmezdim. Bu fırsattan kazanmaktır. Beşiktaş hakikaten bu yanlış başlatmadan ötürü mü maçı kaybetti? Fair play diye konuşuyoruz sürekli. Bu da fair play. Çok mu romantik konuşuyorum? Ben itiraz etmem."

Metin Tekin'in bu sözleri, sosyal medyada Beşiktaş taraftarlarından tepki çekti.

NE OLMUŞTU? YENİ KURAL NE?

Göztepe'nin 45+2. dakikada Borges ile bulduğu 2. golden önce Tyler Boyd'un sakatlığı sırasında topa son dokunan isim Beşiktaşlı olmasına rağmen oyunu durduran Hüseyin Göçek, topu orta alanda Göztepeli oyuncular vererek oyunu başlatmış, bu pozisyonun devamında Göztepe serbest vuruş kazanarak golü getiren orta açılmıştı.

Yeni kurallar gereği, oyun durduğunda pozisyon tekrar topun bulunduğu son yerden değil, topa sahip olan son takımın bulunduğu yerden, son oynayan takımın vuruşuyla başlıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Muşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Futbolu bu zihniyet yönettiği sürece Türk futfolu Avrupa’nın hep son basamağında kalır sahtekarlık hilekarlık dalavere alavere ne ararsan var Türk futbol yöneticiliğinde hal böyle olunca sınırlarımızın dışına çıkamıyoruz
    Cevapla
  • kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    komedi Türkiye. kural hatasını nasıl da manipüle ederek Beşiktaş'ın hakkı yenmeye çalışılıyor yine, ayıp len vallaha ayıp ne zaman hak düzgün sekilde tüm takımlara verilecek
    Cevapla
  • AAA 4 yıl önce Şikayet Et
    erman toroglunu biliyoruz, gene diyecek en dogruyu ben bilirim eyv toroglu, fakat metin tekin sen ne ayaksin, az once izledim sergenin gelmesindende pek hosnut degilsin, para pazarligi yaaz diyorlar sen niye yapmasin falan filan konusuyosun, peki ozaman feirplay diyonya peki besiktasla sergenin para pazarligi yapmasi kisilik olarak feirplay mi sence, sevgili metin tekin senin icinde bi yara car ama ne anlayamadim
    Cevapla
  • ihtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Takımı 2 yıldır karıstırıyorlar hala anlayamadınız, icerden siz disaridan baskaları safha safha yiyorsunuz takımı, dustunuz hala akıllanamadınız. sırada GS var Terim'e ve M..Cengiz'e abanacaklar oldugu kadar, hepsi papazcayırı takımına yol su oluyor az akıllılar. Tabzon zaten saatli bomba her an patlar halde. Sivas ve Basaksehir gün sayıyor cok surmez supriz maglubiyetler alırlar.
    Cevapla
  • gozgoz 4 yıl önce Şikayet Et
    ne agladiniz be..tekrarlansa yine yeneriz.ama yagma yok harc bitti yapı paydos
    Cevapla
  • Cemmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Metin Tekin sen gerçekten beşiktaşlımısın ??? Yazıklar olsun sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle