Avcı açıkladı! 'Atiba antrenör olacak'

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig’in 17. haftasında Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup ettikleri maç sonrası konuştu.

Avcı açıkladı! 'Atiba antrenör olacak'
Avcı açıkladı! 'Atiba antrenör olacak'
GİRİŞ 27.12.2019 23:48 GÜNCELLEME 27.12.2019 23:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “17 maç 30 puan 6 aylık süreç ve bunun içinde başladığımız nokta, geldiğim büyük bir kulüp. Bunun bir değerlendirmesini çok sağlıklı bir şekilde yapacağız. Bugün itibariyle başladığımız süreçte 17 maçta 30 puan iyi bir puan gibi duruyor ligin makas aralığına baktığında” diye konuştu.

 

 

Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş evinde Gençlerbirliği’ni 4-1 mağlup etti. Müsabaka sonrası basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyuna arzulu ve iştahlı başladıklarını belirterek, “Ofsayt olan goller var. Sonrasında da rakibin 10 kişi kalması var. Kendini en iyi en konforlu hissettiğin an aslında en tehlikeli andır. Geriye düştük ve rakip 1 kişi daha eksik kaldı. Oyunu doğru oynamazsan 11’e 9 oyunda zordur. Kenar oyuncular bire birde adam eksiltecekler. Yardımcı boş koşular çok önemli. Pozisyonlara girmemize rağmen değerlendiremedik. 1 gol oyunu değiştirecekti ve duran toptan geldi. Devre arası bir değişiklik yaptık ve Oğuzhan buna doğru cevap verdi. Pas ve önde olma kalitesi arttı. Bire birde adam eksiltmek, asist yapmak zaman zaman eksikti. 17 maç 30 puan 6 aylık süreç ve bunun içinde başladığımız nokta, geldiğim büyük bir kulüp. Bunun bir değerlendirmesini çok sağlıklı bir şekilde yapacağız. Bugün itibariyle başladığımız süreçte 17 maçta 30 puan iyi bir puan gibi duruyor ligin makas aralığına baktığında. Belki de en doğru oyun oynadığımız Malatya maçını kaybettik bugün 33 olurdu. İkinci yarıya daha doğru oynayan, daha çabuk oynayan grup enerjisi biraz daha yukarıda olan oyuna hükmeden bir takım olmak arzumuz. Bugün kazandık devreyi bu şekilde kapattık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gençlerbirliği Hamza hocayla birlikte iyi bir çıkış yaptı. Onlara da başarılar diliyorum” dedi.

“Dalgalı süreçlerin yaşandığı bir maç oldu”

 

 

Beşiktaş’ın oyun planı hakkında konuşan Avcı, “Bugün itibariyle dikkat edersiniz oyun değişmedi. Top bizdeyken olan bölümde o mevcutta Atiba 8’i oynuyor. Sahadaki dağılım 3-2-5 formatına dönüyor. Oyuncu formatında bir değişiklik oldu. Kenarda bire bir adam eksiltme, bek stoper arasında yardımcı koşular yapacak oyuncular çözüyor. Taraftar seni çok önemli bir şekilde itebiliyor. Dalgalı süreçlerin yaşandığı bir 1 maç var. Oyunda bazen dengelerde önemlidir. Ne zaman baskı, ne zaman pas bekleyeceksin. Bunların hepsinin parametrelerini cebimize koyduk. Bütününe baktığımda Sivas önemli bir çıkışta, Başakşehir 4 senedir bunun içinde. Bu kadar profesyonel oyuncu ve 16 altyapı oyuncusuyla başladım. Bunlara bakarken biraz öyle bakın. Bugün Beşiktaş’ın 3'te 1'i kiralık oyuncular” ifadelerini kullandı.

“Atiba antrenör olacak”

Maçın yıldızı Atiba ile ilgili konuşan Abdullah Avcı, “Atiba çok önemli bir profesyonel. Atiba’yı bazen idman verilerine bakmayıp dinlendireceksin. Bunun ölçümlerine kısa bir süre önce bıraktık. Atiba bir tek dün antrenman yapabildi. Şimdi daha iyi toparlanacak. Oyunun içinde oyun aklı olan bir oyuncu. Doğru kişiler mesleki anlamda antrenörlüğü düşünen kişilere yardımcı olması gerekiyor. Atiba antrenörlüğü düşünüyor. Benim bununla ilgili bir projem var kendi antrenörünü yetiştirmekle alakalı. Atiba da bu isimlerden biri olacak” dedi.

“Beşiktaş forması ve oyuncusu değerlidir”

Oyuncuların performansı hakkında görüşlerini belirten Avcı, “Kenar oyuncuların performansı belirliyor maçları. Kenar oyuncularının performansından memnun değilim bunu oyunculara da söyledim. Kulübümüz önceliklidir. Kulübün genel yapısını, transfer yapıp yapamayacak mıyız, TFF müsaade ediyor mu soracağız. Bazen iki oyuncu alamazsın ama 1 oyuncu alırsın hem önde hem kenarda oynar. Bazen elmayı ikiye bölmeye çalışıyoruz. Olmasa da Beşiktaş forması oyuncusu değerlidir” şeklinde konuştu.

“Atiba’nın mevkiisine bir oyuncu alacağız”

Transferler hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, “Kağıt üzerinde dağılıma baktığında profil olarak eksiğimiz var. Bazı oyuncuları 2-3 mevkide kullanabiliyorum Atiba’nın yerine Oğuzhan en yakın duruyor. Kulüp bütçesi müsaade ettiği sürece alabiliyorsak oraya bir oyuncu alacağız” dedi.

YORUMLAR 7
  • hamid 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam sen daha iyi biliyorsun çok yere oyuncu lazım rahat bir maç izleyemiyoruz bu sorun çözülmeli tsk
    Cevapla
  • byx68 4 yıl önce Şikayet Et
    len biz bile 9 kisiyi bizim hali sahadaki oynadigimiz takimla yeneriz. Avrupada o dandik gruptan cikama sonra gel 9 kisiyi yenince ahkam kes. Buraya yaziyorum, bu BJK ilk 4 e G I R E M E Z bu hocayla.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam, Beşiktaş her alanda SOS veriyor. Kaleci ayrı bir dert, defans bir dert, golcü sıkıntısı bir dert, Beşiktaş'ın ilk başta kalecisini değiştirmesi gerekir. Gerçekten Karyus beklenmedik anda öyle hatalar yapıyor ki geçmişini bilmezsek hangi amatör ligden geldiğini soracaktık. Fakat Beşiktaş'ın kanatları süper işliyor. Ama işte aynı süperlikte forvet olmadığından kanaat organizasyonları bir işe yaramıyor. Beşiktaş'ın pozisyon bulmakta sıkıntısı yok fakat acayip bir şekilde gol atma sıkıntısı var. Hatta öyle bir var ki eğer 49 dakikada Vida o golü atamasaydı. Beşiktaş eminim ki 9 kişilik Gençlerbirliği'ne yenilecekti.
    Cevapla
  • sanbeg 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya hoca 9 kişi rakip ne anlatıyorsun.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    atiba ne antrenoru ben sahada gormek daha heycan cerici neyden bahsediyorsun sen hoc
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle