Yeni Malatyaspor Beşiktaş'ı yıktı! Müthiş seri bitti...

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup oldu. 6 hafta sonra puan kaybeden Kartal, bu sezon ligde evinde ilk kez yenildi.

Yeni Malatyaspor Beşiktaş'ı yıktı! Müthiş seri bitti...
Yeni Malatyaspor Beşiktaş'ı yıktı! Müthiş seri bitti...
GİRİŞ 15.12.2019 21:00 GÜNCELLEME 15.12.2019 21:30
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile BtcTurk Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi konuk ekip Yeni Malatyaspor, 2-0'lık skorla kazandı.

 

 

Yeni Malatyaspor'a galibiyeti getiren golleri 85. dakikada Thievy Bifouma ve 90+9. dakikada penaltıdan Adis Jahovic attı.

Beşiktaş'ta Caner Erkin'de 90+8. dakikada iki sarı kart ile kırmızı kart gördü.

Bu sezon evinde ilk kez mağlup olan Beşiktaş, 6 hafta sonra puan kaybetti, 8 hafta sonra ise yenildi ve 27 puanda kaldı. 5 maç sonra kazanan Yeni Malatyaspor ise 23 puana yükseldi.

Ligin 16. haftasında Beşiktaş, 22 Aralık Pazar saat 19.00'da Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Yeni Malatyaspor ise 21 Aralık Cumartesi saat 15.00'te Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

- 8 hafta sonra yenildi  

Beşiktaş, ligde 8 hafta sonra mağlup oldu.

Ligdeki son yenilgisini 6. haftada Trabzonspor'a 4-1 mağlup olarak yaşayan siyah-beyazlı ekip, sonraki 8 karşılaşmada 7 galibiyet ve bir beraberlik almıştı.

- 6 maçlık galibiyet serisi sonlandı 

Siyah-beyazlı ekibin 6 maçlık galibiyet serisi, BtcTurk Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla sonlandı.

Geride kalan 6 maçta Galatasaray, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor'u 1-0'lık skorlarla mağlup eden Beşiktaş; Antalyaspor'u 2-1, İstikbal Mobilya Kayserispor'u 4-1 ve Kasımpaşa'yı 3-2 yenmişti.

- Sahasında 18 maç sonra yenildi

Beşiktaş, 18 maç sonra sahasında mağlubiyet yaşadı.

Vodafone Park'ta son olarak geçen sezonun 12. haftasında Sivasspor'a yenilen siyah-beyazlı ekip, bu mağlubiyetin ardından evindeki 18 karşılaşmada 13 galibiyet ve 5 beraberlikle 44 puan toplamıştı.

- 35 maç sonra evinde gol atamadı 

Siyah-beyazlı ekip, evinde 35 maç sonra fileleri havalandırmayı başaramadı.

Ligde en son 2017-2018 sezonunda Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada evinde fileleri havalandıramayan ve bu bakımdan tarihinin en uzun gol kaydetme serisine imza atan Beşiktaş, BtcTurk Yeni Malatyaspor maçında fileleri havalandıramadı. 

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Emre Eyisoy, Samet Çiçek

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Rebocho (Dk. 68 Umut Nayir), Hutchinson, Elneny (Dk. 84 Güven Yalçın), Diaby (Dk. 68 Lens), Ljajic, Caner Erkin, Burak Yılmaz

BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake (Dk. 43 Özer Özdemir), Mina, Hadebe, Sakıb Aytaç, Murat Yıldırım, Robin Yalçın, Guilherme, Donald (Dk. 80 Acquah), Fofana (Dk. 68 Bifouma), Jahovic

Goller: Dk. 85 Bifouma, Dk. 90+9 Jahovic (Penaltıdan) (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+8 Caner Erkin (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 5 Donald, Dk. 10 Chebake, Dk. 81 Guilherme (BtcTurk Yeni Malatyaspor), Dk. 46 Ljajic, Dk. 50 Abdullah Avcı (Teknik direktör), Dk. 80 Lens, Dk. 90+8 Karius, Dk. 90+10 Umut Nayir (Beşiktaş)

YORUMLAR 112
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte malatya böyle devam inşallah
    Cevapla
  • KaraKartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Beşiktaşlı olarak Malatya'yı kutluyorum, hak edilmiş bir galibiyet. Mağlubiyetin sebebi kale önünde çok aciz kalmamız, ayrıca elnenyi çıkarıp güveni alması mantık dışı bir hamleydi. Orta saha han kapısına döndü resmen, çıkacak isim lajic olması gerekiyordu.
    Cevapla
  • Taraftar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıktı biraz ağır olur. Maç neredeyse tek kale oynandı. Gafil avladı diyelim. Beşiktaş bu maçı vermemeliydi. Son dakikalarda çok basit bir gol yediler.
    Cevapla
  • Taraftar 4 yıl önce Şikayet Et
    Teknik direktör Abdullah Avcı, antremanı taktiği maktiği bıraksın; bu hafta bunlara bol bol kaleye şut çalıştırsın. Ceza sahası dışından ve içinden bol bol kaleye şut çeksinler. Futbolcular sanki kaleye şut atmaya korkuyorlar. Atsalar bile ya tutturamıyorlar, ya kalecinin kucağına atıyorlar , ya da çok yavaş vuruyorlar. Ceza sahasının ertrafında paslaşmakla bu iş olmaz. Güçlü gol vuruşları yapamıyorlar. Malatya 1 kere geldi golü buldu.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu takımları neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdi. Ama ikinci yarıda adaletsizliğin artmasından endişe ediyorum. Umarım 2011 yılında Trabzonspor'a, geçtiğimiz iki yıl Başakşehir'e yapılanlar bu sezon Sivasspor'a yapılmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle