Şenol Güneş: F.Bahçe'ye suçlama yapmayın!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yabancı sınırlaması hakkındaki açıklamalarının yanlış yorumlandığını belirterek, "Yabancı üzerinden bana vurmak doğru değil" dedi.

GİRİŞ 11.09.2018 12:40 GÜNCELLEME 11.09.2018 17:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş gündemdeki konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları;

"Kimseyi geriye dönüp suçlamıyorum. Ne korkuturum, ne kandırırım ne de yalan söylerim. Felsefem budur ama zaman zaman düşüncelerim çarpıtılarak başka yerlere çekildiğini de biliyorum."

"BAŞKAN İLE GÖRÜŞTÜM! UĞRADIĞINI BİLİYORUM"

'Başkan yokken toplantı yaptı'' deniyor, böyle bir şey olmadı. Başkan ile görüştüm. Buraya uğradığını biliyorum. Tabii gelebilir. Başkan buranın sahibi. Bizde ipte yok, gerilme de yok."

"GALATASARAY'A BAŞARILAR DİLERİM"

"Fikstür ile ilgili bir beyanatim yok. Ben Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim. bize haksızlık yapıldığını dile getirirken, başkasına yapılırsa doğru bulmam. Önce milli takım, sonra Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, lig ve kupa diye gider."

 

 


"BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRELİM YABANCI KONUSUNDA"

"Yabancı konusunda çok konuşuluyor. Hani futbolu çok bilen arkadaşlar, keşke oraya (UEFA toplantısı) gelselerdi. Hadi beni geçtim orada Mourinho'yu, Wenger'i falan görseydiniz. Bir tek Anadolu Ajansı vardı. Bir muhabir geldi sordu. Sadece o... Biz emekçiyiz, onlar nerede?

Birbirimizi eleştirelim. Yabancı konusunda... Herhalde tartışılır. Hiç ilgisi olmayan bir konunun ben söyleyince konuşulması, bana değer verildiğini gösteriyor. Ben o toplantıda bölgesel liglerin kalktığını düşündüğümü söyledim. Çünkü dünya global. Mourinho'nun savunmayla ne kadar başarılı olduğunu, Guardiola'nın hücum ile futbolu nereye getirdiğini biliyoruz..."

"YABANCI SAYISININ AZALMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

"Yabancı için kriterler çıkmıştı biliyorsunuz. Bana o gün sordular. 14 doğum tarihi mi dedim. Saygı duyduk, kurallara uyduk. Bizde fikirler var ama uygulama ve denetim sıkıntısı var. O zaman Fatih Hoca, futbol direktörü olduğu için görüşlerini belirtti. Ben hala sayının azalması gerektiğini söylüyorum. Olabilir, karar aldılar. Biz de uyduk.

Kararı ben vermiyorum ama düşüncemi de söylüyorum. Ne dendi? Teşvik üzerinden getirildi, uygulandı mı? Asla uygulanmadı. Bugün 14 de sakıncalı, serbest olsun. Ne kalıyor geriye? Fatih Hoca'nın zamanında çok eski, yapılyordu. Benim zamanımda da yapılıyordu. Ama ben bunlara konuşmadım. Yabancı konusunda ben bir yanlış yapmadım. Socrates'in dediği gibi 'Haksız yere kocamı götürüyorlar, ya haklı yere götürselerdi?.."

"YABANCI ÜZERİNDEN BANA VURMAK DOĞRU DEĞİL"

"Herkesin fikri alınmalı. Ben yabancı konusunda hiç tartışmaya girmedim. Sadece yabancı sayısının fazla olduğunu söylüyorum. Beşiktaş'ın altyapı organizasyonu istenen yerde değil.

Oyuncu konuşur. Dün Oğuzhan nerede oynadı? Sahanın kenarında mı oynadı? Ortasında oynadı. İyi futbolcu her yerde oynar. Burak sağ açık oynuyordu. Sağa aldım rahatsızdı, sola aldım rahatsızdı, forvete aldım rahatsızdı. Şimdi nerede oynuyor? Sağ açığı, sol bek, sol beki sağ açık oynatmak kötü bir şey değildir. Bunlar tartışılır. Ama kavgayı bunun üzerinden yapmak, yabancı üzerinden bana vurmak doğru değil."

"LORIS KARIUS YAKIŞIKLI, KARAKTERLİ AMA KONUŞACAĞIM"

"Karius ile konuşacağım. Yakışıklı olmak, karakterli olmak hoştur ama önemli olan sevilen ve saydı duyulan olmak."

"4 LİG, 2 AVRUPA MAÇI VAR! DÜZELECEK"

"Alabileceğimiz iki maçı kaybettik. Milli araya kadar 4 lig, 2 Avrupa maçı var. Bu maçları aldığımızda çok şeyin düzeleceğini düşünüyorum."

"2 ARTI 2, 4 DEĞİLDİR, 3'TÜR 5'TİR"

"Milli takımı tebrik ediyorum. Sonuçtan sonra hemen dönmeler başlıyor. 2 artı 2, 4 değildir, 3'tür, 5'tir. Tabii eleştireceğiz ama motive etmek için. Futbol ortak değerimiz. Orada yapacaklarımızı birlikte yapacağız. Bu oyuncuları yok sayıyoruz, daha öncekileri de yok saydık. Geçmişimizi karalamayalım. Onları yok etmek ne demek ya...

Yanlış yapanın yanlışlarını tabii söyleyeceksin. Ama geçmişi bırakın ya. Bu oyunculara yanlış bir felsefe vermeyelim."

"AYRIK OTLARINI ATACAĞIM, YARARLILARI TUTACAĞIM"

"Bizim asıl sorunumuz futbol kalitesi... Bir defa felsefe sorunumuz var. Doğru felseyei oluşturamadığımız müddetçe olmaz. Popüler futbol kültürü ile gittiğimizde zaman zaman aldığımız sonuçlar bizi daha kötü bir yere götürebilir. Şimdi Çin'de 3 yabancı getiriliyor. Bunun doğrusunu yapabilecek düzeydeyiz.

Herkes her şeyi yazıyor. Ben orada doğruyu bulacağım. Ayrık otlarını atacağım, yararlıları tutacağım."

"ELİMİZDEKİLERLE YETİNMEMEK DURUMUNDAYIZ"

"Bana 'Sen yabancılarla oynuyorsun' diyorlar. O zaman oynamayayım. O kadar kin ve nefret tohumları var ki...

Ekonomik ve teknik alanda mesafe almamız lazım. Elimizdekilerle yetinmemek durumundayız. Önce biz inanacağız sonra yaptığımıza inandıracağız. Sabretmeyi, çalışmayı mutlaka bilmeliyiz.

Keşke beni eleştiren arkadaşlar UEFA toplantısına gelse soru sorsaydı da İtalyanlar sormasaydı."

"OZAN TUFAN'A SÖYLEMİŞTİM, AMA F.BAHÇE'Yİ SUÇLAMAYIN"

"Oyuncu olarak önce biz üretelim, sonra dünyaya verelim. Ozan'a söylemiştim 'Gideceksen Avrupa'ya git' diye... O zaman ayrılma şeyi yoktu, son anda Fenerbahçe'ye gitti. Yarın Fenerbahçe'ye suçlama yapmayın, sakın ha. Ben oyuncudan bahsediyorum. Ne Tarık, ne Ozan işi bu iş..."

"GÜVEN DUYULAN VE GÜVEN DUYAN BİRİ OLMAK İSTERİM"

"Her rolde oynayamam, benim bir rolüm var. İyi niyetim suistimal edilmemeli. Duygularımı da fikirlerimi de paylaşırım. Güven duyulan ve güven duyan biri olmak isterim. Şüphe üzerine yaşıyoruz. Geçmişten ders alarak çalışacağım. Taraftarımızın beklediği başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Bizim gizli bir tarafımız yoktur. Siyah giyiyorum ama için hala görülür. "

"EURO 7 LİRA OLDU! BUGÜNKÜ RAKAMLAR ÇOK YÜKSEK

"Bir duvar önümüze çıktığı zaman, duvar gibi görürsünüz. Geçemem diyorsunuz, geçilecek bir yol var. Mutlaka bir yolunu bulacaksınız. İşte biz bunu yaptık. Deliği de aştık. Amerika, Çin duyorsunuz. Oradaki, adalet, hukuk ne? Nasıl uygulanıyor? Şimdi bir oyuncu, kulüp ismi versem yanlış anlaşılacak. Bir kulübe bir oyuncu alıyorsunuz 10 milyona, sizden bir genç çıkıyor 20 bin TL. Öbürünü alırken desene 'Bizde Euro 7 lira oldu, biz sana 7 lira vereceğiz' diye... Türk oyuncu ile anlaşma yapıyorsun, ona TL veriyorsun. Anlaşmayı kim yaptı? Menajer yanlış yaptı? Yapma... Bugünkü rakamlar yüksek. Yarın başlaık 'Oyuncular fazla para kazanıyor' ise, ne konuşacağız?"

"BAŞKAN BANA 'AĞABEY' DİYOR"

"Başkan bana 'ağabey' diyor. Rahatsız ise gelip bana söyleyecek. Bazı fikirlerimiz örtüşmüyor. Sizin örtüşüyor mu karınızla, ailenizle, çocuğunuzla?"

"GENÇ OYUNCUYA SIRA GELMEZ! YALANDAN ALTYAPI..."

"Yabancıya tamamen kapanamazsın. 14 yabancının fazla olduğunu düşünüyorum. Yetkililer ne karar alırsa uyarım. Şu anda Türkiye (Türk oyuncu) Avrupa Birliği içine oyuncu olarak girebiliyor mu? Giremiyor. O zaman oyuncunun da gelirken kritteri olmalı. Şu anki uygulamada 14 yabancı alıp 3'ünü yedek tutuyorsan doğru değil. O zaman ekonomik olarak karlılığını göster. Ben 23 oyuncu yaparım, geri kalanı genç takımda oynayan oyunculardan olacak. Bir ya da iki tane değil. 30 kişilik kadro 14 yabancı, 14 Türk. Zaten gelen genç oyuncuya sıra gelmez. Yalandan altyapı yapılmayacak."

"ALVARO NEGREDO, EN UYUMLU OLDUĞUM OYUNCU"

"Benim oyuncum ile bir sorunum yok. Fikrim de belli. Gitme durumu vardı, o dönem sakattı. Ben de bizimle olmayacak dedim. Oyuncu olarak benim en uyumlu olduğum oyuncu. Bu Vagner için de geçerli. İyi oyuncu ama verimli olamıyor.

Santrafor alsaydık ne olacaktı? Benim hiçbir oyuncu ile sorunum olabilir mi? Ben hocayım. Tosic gitti, Fabri gitti. Niye gitti? Öyle ihtiyaç duyuldu. Önce kulüp. Kulübü yönetenler ben değilim ama fikrimi söylüyorum. Benim hiçbir oyuncumla sorunum yok. İlk sene 1 milyona dört bölgede oynayacak oyuncu arıyorduk. Şartlar böyleydi. İkinci sene daha çok harcadık. Şartlara göre, kulübe göre. Şu an elimde 29 oyuncu var."

"4 ATAKTAN 3 GOL YEDİK, 30 ATAKTA ATAMADIK"

"Bu sene başlarken santraforun kim olduğunu ben size söyleyemiyorum. Elimde 4 santrafor var, hepsi iyi oyuncular. Fenerbahçe'de bir sürü aldı ama beklediği gibi bazen oturmuyor. Bizim ilk senemiz 5 transfer beşi de oturdu. İki senede biz kötü oynamadık. Verimde sıkıntımı var. En çok şut atan takımız biz. Az koştu deniyor, zaten biz hücumdayız, rakip koşmalı... Bu değişikliklerde oyuncular da oyuncu yapıları da değişiyor. Oğuzhan şöyle, Tolgay böyle deniyor. Aynı oyuncularla farklı sonuçlar alabiliyorsunuz. İyi oynadıkları zaman sorun yok. Quaresma'nın orta açma özelliği var. Takımlar da kapanıyor. Belki Malatya da, Sarpsborg da aynı şeyi yapacak. Ortadan kapattığı zaman kenardan orta açacaksın. Antalya maçında 4 ataktan 3 gol yiyoruz, 30 atakta atamadık. Ne yapmamız lazım. Daha mı az atak yapmamız lazım. Çalışıyoruz. Hücum feslefemize devam..."

"BARÇA'NIN FORVETİNİ NASIL SAYARSINIZ? BAZEN OTURMAZ..."

"Hatalarımız var. Çabuk topu kazanan bir takımdık, bu sene geç kazanıyoruz. Bursa maçında yediğimiz gole bakıyorum, yememmiz lazım. Antalya maçını hangi ölçüyle değerlendireceğim. Ama ben bu oyuncuların iyi olduğunu ve iyi işler yapabileceğimize inanıyorum.

Barcelona'nın forvetini nasıl sayarsınız? Biz değiştiriyoruz arkadaşlar. Bazen 'pat' diye otururur, bazen oturmaz. Eleştirilerde haklılık payı var."

"BEŞİKTAŞ İLE MUKAVELEM BU SENE BİTİYOR"

"Bu sene mukavelem bitiyor. Sırbistan'da soruya cevap verirken, doğaçlama bir yanıt verdim. Beşiktaş'tan ayrılma durumum yok ama ayrılırsam da kulüp takımından çok milli takımı tercih ederim. Bazen bakıyorum, bazı kulüpler dışında 3-4 yıl çalışmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Başakşehir ve birkaç kulüp hariç... Ya sürekli iyi sonuçlar almanız lazım, ya da uzun süreli kalmamak gerekir. Beşiktaş'ta çalışıyorum. Beşiktaş'tan ayrılmam için Beşiktaş'ın istemesi gerekir. Ama zaten mukavelem bitiyor. Oradan teklif gelmesi lazım. Mukavelemi de onlar yaptı."

"GİDİYORUM DIŞARIYA, BEŞİKTAŞ GELİYOR SORUYOR"

"Soru sormak birinci madde olmalı, soru sormak yaşamın birinci maddesi olmalı. Sorgulamak değil ama... Kulüpler şeffaf olmalı ama bazı konular kulübü ilgilendiriyorsa bunu kulübün yapması gerekir. Gidiyorum dışarıya, Beşiktaşlı geliyor teşekkür ediyor, sarılıyor. Sorusu var beklentisi var düşüncesi var. Böyle de olmalı zaten."

"ROSETTI'YE SORDUM OFSAYTI, KURAL BÖYLE DEDİ"

Rosetti'ye de sordum o ofsayt pozisyonunu (Antalyaspor). Kuralın böyle olduğunu söyledi. Ama penaltı için %100 penaltı. Hakemler konusuna hiç girmeyeyim. Bazen konuşmalarımız kötü kullanıldı bazen benim de kızdığım oldu.

YORUMLAR 11
  • rize53 5 yıl önce Şikayet Et
    yabancı sınırı gelse , 1 milyonluk türk oyuncuyu 10 milyona satarlar.misal mehmet topuz
    Cevapla
  • gs190 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam çok güzel konuşmuş ama çok uzun konuşmuş okumaktan yoruldum hocam. Anlamayan adama 10 sayfa konuşsan yine anlamaz en iyisi kısa olsun öz olsun anlayan yine anlar demek istediğini hocam çok yorma kendini.
    Cevapla
  • Cuneyt 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlaşılacak bu kendi konustugunu anlamıyor
    Cevapla
  • gsli 5 yıl önce Şikayet Et
    sampiyonlar liginde 11 yabancıyla oynarken birsey yoktu degilmı
    Cevapla
  • 1453RTE 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke beni eleştiren arkadaşlar UEFA toplantısına gelse soru sorsaydı da İtalyanlar sormasaydı." Masa başı spor yazarları eyyamcı TFF bilip bilmeden yorum yazanlar ve hepsi size. Senden özr. Diliyorum hocam . ALLAH yolunu açık etsin Amin
    Cevapla
  • Futbol Cahili 5 yıl önce Şikayet Et
    Alt yapılar güçlendirilip takımlarda Türk oyuncular çoğunluk kazanmaya başlayıncaya kadar yabancı sayısı ancak o zaman azaltılabilir Yoksa Türk futbolcu piyasası tavan yapar. Akıllı olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle