Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi tatil edildi!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı, çıkan olaylar sebebiyle 0-0 devam ederken tatil edildi.

GİRİŞ 19.04.2018 22:16 GÜNCELLEME 20.04.2018 16:58
Bu Habere 372 Yorum Yapılmış

Maçta ikinci yarının başlamasıyla gerginlik arttı. 47. dakikada Medel ile Valbuena'nın tartışmasının alevlendirdiği ortamda sinir seviyesi 55. dakikada zirve yaptı. 

Beşiktaş yedek kalecisi Tolga Zengin'in yedek kulübesinin arkasında bir şahısla tartışmasının üzerine o noktaya giden teknik direktör Şenol Güneş'in başına yabancı cisim isabet etti. Şenol Güneş yere düştü. Ardından saha kenarı karıştı. 

 

Beşiktaşlı futbolcular soyunma odasına hareket etti. Olaylar bununla da bitmedi. Soyunma odası koridorları da karıştı. Polis koridora giderek olaylara müdahale etti. Mete Kalkavan ve yardımcıları da içeri girdi. Fenerbahçeli futbolcular sahada kalıp kararı bekledi.

Bir süre odasında yardımcılarıyla ve TFF gözlemcileriyle görüşen Mete Kalkavan maçın tatil edildiğini duyurdu.

Öte yandan Beşiktaş'ta Pepe 30. dakikada Josef'e yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. 

TFF'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının tatil edilmesinin ardından, Türkiye Futbol Federasyonu açıklama yaptı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci müsabakası, yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilmiştir. Müsabakanın akıbetiyle ile ilgili karar önümüzdeki hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilecektir. Maçta yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz" denildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Ziraat Türkiye Kupası'nda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki yarı final rövanş maçıyla ilgili kararı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu verecek.

TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada yaşanan olaylar nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen derbiyle ilgili kararı, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesine göre alacak.

TFF Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi şu kararları içeriyor:

- Müsabakanın hakemi, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya veya saha olaylarına sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması; seyircilerin, stadyum düzen veya disiplini ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.

- Ayrıca müsabaka hakemi, kulüp yöneticilerinin kendilerine yeşil zemin içinde veya dışında sportmenliğe aykırı harekette, kişilik haklarına saldırıda, hakarette, tehditte bulunmaları, tükürmeleri veya benzeri eylemlerde bulunmaları halinde müsabakayı tatil ettiğini ilan edebilir.

- Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilirler.

- Müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, TFF Yönetim Kurulu, hükmen mağlubiyet kararıyla beraber takımın o sezon için bu müsabakalardan ihracına karar verir. Bu durumda disiplin kurulu, eylemin ağırlığına göre ilgili takımın ertesi sezon aynı mahiyetteki müsabakalardan ihracına karar verebilir. Play-off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi sezon aynı mahiyetteki müsabakalardan ihraç kararı verilemez.

- TFF Yönetim Kurulu, 1. ve 2. fıkralarda öngörülen tüm durumlarla ilgili olarak karar verirken, müsabakanın hakemlerinin, gözlemcilerinin, temsilcilerinin, Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulu üyelerinin, disiplin müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını ve her türlü delili göz önünde bulundurur.

- TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, müsabakanın tatil kararını uygun görmediği takdirde, müsabakanın başka bir günde yarıda kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, tekrarlanmasına veya yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir.

- Disiplin Kurulunun bu madde kapsamında puan tenzili veya ihraç cezası vermiş olması saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı uyarınca saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası başta olmak üzere, diğer cezaların da verilmesine engel teşkil etmez.

YORUMLAR 372
  • H.B.V. 5 yıl önce Şikayet Et
    Baş savcılık Terör kapsamında Soruşturma Başlatmış?.
    Cevapla
  • SporSever 5 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe yönetimi bilinçli olarak korner direği arkasında taşkınlık yapan ve Quaresma'yı tahrik edecek karakterde taraftarları oturttu ki oyundan attırıp rahatça turu geçmeyi düşündü. Ama Quaresma'nın sakinliği bombanın kucaklarında patlattı. Aferin Q7 güzel yaptın. Şimdi onlar düşünsün.
    Cevapla
  • Aynur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence kaldığı yerden oynansın maçı kazanan alsın kupayı böylece hiç biri mağdur olmamış olur, yani hiç birine haksızlık edilmemiş olur.
    Cevapla
  • SporSever 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıkları yanlarına kar mı kalacak? Senin kafaya göre beş maç ceza da verilmemesi gerekirdi. Suç varsa ceza da olacak.
    Cevapla
  • Buket 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesi ilk planlı provokasyon!!!! Oltaya gelmeyin!!!!!!!!
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Maçda provakasyon olduğu aşikar ama Büyük Şüpheler var!? Volkan,a bıçak atıldığında o zaman Maç neden tatil edilmedi? İlle Bıçağın saplanmasımı lazım?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle