'Beşiktaş’ın Bayern Münih’i elemesi mucize olur'

Son olarak Darmstadt'ta forma giyen Hamit Altıntop, Goal'e verdiği röportajda Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi son 16 turunda oynayacağı Bayern Münih maçını değerlendirdi.

'Beşiktaş’ın Bayern Münih’i elemesi mucize olur'
'Beşiktaş’ın Bayern Münih’i elemesi mucize olur'
GİRİŞ 15.02.2018 15:31 GÜNCELLEME 15.02.2018 15:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hamit Altıntop, gündemle ilgili birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih karşılaşmasını değerlendirdi.

İşte Hamit Altıntop'un verdiği röportajdan kesitler;

 

 

"Beşiktaş göze hoş gelen bir futbol oynuyor, ofansif olarak üretebilen bir takıma sahip. Grubu lider olarak tamamlamak inanılmaz bir özgüven veriyor ancak bunun tehlikeli de olduğunu düşünüyorum. Böyle bir ortamı kaldırabilmek, hazmedebilmek büyük bir yetenek istiyor. Tecrübesiz olduklarının altını çizmemiz gerekiyor. Karşısında yıllardır üst düzey oynayan bir Bayern Münih var, seviyesini kendi karakteriyle belirleyen bir kulüp var. Beşiktaşlılar biraz daha mütevazı olursa, beklentilerini biraz daha düşürürlerse; deplasmanda atacakları bir golle, kendi evlerinde bir mucizeye imza atabilirler. Mucize kelimesinin doğru olduğunu düşünüyorum, Beşiktaş’ın Bayern Münih’i elemesi mucize olur."

"Beşiktaş, Bundesliga ikincisi Leipzig’i üstün bir oyunla yendi, Bundesliga liderini de yenebilir şeklinde bir düşünce de var. Kulvarların farklılığı mı, kulüplerin farklılığı mı?"

Leipzig’in yaş ortalaması 22-23. Beşiktaş ilk devreyi üstün oynamıştı ancak Leipzig ortama uyum sağladıktan sonra oyunu dengelemişti. Bu yüzden Beşiktaş’ın mütevazi olması gerektiğini düşünüyorum. Grubu lider bitirerek çok önemli bir şey başardılar ama şanssız bir şekilde Bayern Münih’le eşleştiler. Beşiktaş’ı oyun olarak Arsenal’e benzetiyorum. Pas oyunu oynuyorlar, rakip yarı sahaya yerleşiyorlar, rakip takımı baskı altına alıyorlar… Ama Arsenal geçen sene iki maçta 10 gol yedi, bunu da dikkate almak gerekiyor. Kesinlikle başarabilirler ama gün performansı da Beşiktaş açısından önemli olacak.

"Beşiktaş’ın Avrupa’da gösterdiği iyi performans etkili olmuş ki Cenk Tosun Premier Lig’e transfer oldu. Sence, Cenk Tosun İngiltere’de başarılı olabilir mi? Uluslararası tecrübesi olan bir futbolcu olarak, ona bir tavsiyen var mı?"

Cenk, son 2,5 senede kendini inanılmaz geliştirdi. Beşiktaş’ın şampiyon olması, Mario Gomez ve Demba Ba gibi isimlerle çalışması ona çok şey kattı. Çalışkanlığını ve düzgün karakterini onun için artı olarak görüyorum ama Cenk, ilk defa bu sene birinci forvet oldu. Buradayken Cenk’ten çok bir beklenti yoktu, önce Demba Ba’nın sonra da Gomez’in arkasındaydı. Ama Cenk çok fazla gol atmasa da inanılmaz faydalıydı. Yaptığı asistlerle, topu ayağında tutmasıyla takıma farklı bir karakter katıyordu. Orada başarılı olması ona kalmış bir durum ve ne kadar sabırlı olacağı çok önemli. Şuanda zor bir dönemden geçiyor, o kadar paralar verildi oynamıyor. Onun kalitesine ve yeteneğine inanıyorum ama sabırlı olması gerekiyor. Orada ligi öğrenecek, dilini geliştirecek, ortamla kaynaşacak… Ondan sonra da yeteneğiyle, karakteriyle başarılı olacaktır.

YORUMLAR 5
  • uehknm 6 yıl önce Şikayet Et
    mütevazi olmaktan kastı ne anlayamadım. 11 kişi defans yapmak mı? bu arkadaş teknik direktör olsa demek ki anadolu takımlarında dolaşıp duracak, hiç büyük takım teknik direktörü olamayacak.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı senin Real Madridde oynayabilmen gibi mi bir mucize
    Cevapla
  • Yguden 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıvırmayın kardeşim, bam bam bam. Yener geçeriz. O kadar :)
    Cevapla
  • cakir 6 yıl önce Şikayet Et
    zoru basarmak Türkün isidir.... inanmadigin an kaybettin zaten bosa cikma maca.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    mucizeyi sana ve senin gibi eziklere yaşatacağız.
    Cevapla