Beşiktaş'a zirve yarışında darbe!

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş deplasmanda, Evkur Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Beşiktaş'a zirve yarışında darbe!
Beşiktaş'a zirve yarışında darbe!
GİRİŞ 25.11.2017 18:28 GÜNCELLEME 26.11.2017 09:27
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesi Malatya'da kritik bir puan kaybı yaşadı. 13. hafta mücadelesine Yeni Malatyaspor'a konuk olan siyah beyazlılar, 0-0 berabere kaldı.

Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi.

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Tosic ile Medel de takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11'de başladı.
 
Maça tutuk başlayan Beşiktaş, ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Buna Yeni Malatyaspor'un 8. dakikada bir topu direkten döndü. İlk yarıda kaleye isabetli şut çekemeyen Kara Kartal, ikinci yarıda ise vites yükseltti. Negredo ve Oğuzhan'ın oyuna girişiyle tempoyu iyice yükselten Beşiktaş, 85. dakikada gole de çok yaklaştı. Ancak Negredo'nun kafa vuruşunda top direkten dışarı gitti ve karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Beşiktaş 23 puana yükselirken, Yeni Malatyaspor puanını 15'e çıkardı.



MAÇIN KARNESİ

Evkur Yeni Malatyaspor - Beşiktaş: 0-0

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, İsmail Şencan 

EVKUR YENİ MALATYASPOR: Ertaç, Chebake, Yalçın, Sadık, Cissokho, Murat Yıldırım , Azubuike (Dk. 72 Diallo), Aytaç  (Dk. 84 Barazite), Adem (Dk. 87 Dening), Pereira, Boutaib

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Necip (Dk. 73 Fatih Aksoy), Mitrovic, Adriano, Atiba (Dk. 69 Oğuzhan), Tolgay, Quaresma (Dk. 58 Negredo), Talisca, Babel, Cenk

SARI KARTLAR: Azubuike (Evkur Yeni Malatyaspor) - Mitrovic (Beşiktaş)



MAÇTAN DAKİKALAR

8'inci dakikada sağ köşeden Aytaç'ın kullandığı köşe vuruşuna Sadık kafayla vurdu, meşin yuvarlak direkten döndü. Dönen topa Murat Yıldırım'ın yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top uzaklaştırıldı.

22'nci dakikada sağ kanatta topla buluşan Pereira'nın ortasında ceza sahası içinde Azubuike'nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri'de kaldı.

45+1'inci dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Murat Yıldırım'ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İlk yarı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

52'nci dakikada ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Pereira'nın içeri çevirdiği topa ceza sahası sağ çaprazında Azubuike'nin bekletmeden yaptığı vuruş, Beşiktaş savunmasından döndü.

53'üncü dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Pereira'nın yaptığı ortada arka direkte Boutaib'in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

62'nci dakikada sağ kanatta topla buluşan Adem'in ortasında penaltı noktası üzerindeki Pereira'nın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

70'inci dakikada sağ kanatta Chebake'nin ortasına ön direkte Boutaib vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak Fabri'de kaldı.

85'inci dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan'ın ortasında arka direkte Negredo'nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

Karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

YORUMLAR 64
  • Trabzonlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Malatya Spor 3 Puan almalıydı
    Cevapla
  • 57.Alay 6 yıl önce Şikayet Et
    Besiktasin son 2 senelik başarısının sonu gelmistir.Avrupadan geri döndüğünde ligi de kacirmis olacak.balon söndü.beles futbolcuyla buraya kadar.
    Cevapla
  • Real Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    şampiyon galatasaray
    Cevapla
  • Real ayse 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ne çok dolmuşsun (gün gelir )balonda söner ama sizin bu hazımsızlığınız bir türlü sönmeyecek belli:)
    Cevapla
  • ahmed erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    sen gs lisin galiba at gözlğünü atta futbol nasıl oynanır seyret alıştınız g b gibi takımların yatmasına demi
    Cevapla
  • gomis 6 yıl önce Şikayet Et
    normal çünkü bjk takım değil. ligimiz kaliteli. bakın net söylüyorum portoyu monacoyu falan bizim lige koyun kasımpaşa göztepe ayarında takım bunlar 3. 4. lük mücadelesi verirler. çok şişirdiler bjkyi şansa çok kolay gruba geldiler çıktılar. 2. turda 5-6 tane yerler.
    Cevapla
  • Real ayse1903 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne !!! Porto yü Monaco'yu bizim Ligi'mize koyun mu dedin sen abartıyı fazla kaçirdın Beşiktaş takım değil demekle zaten futbol bilgini ortaya koydun meraklanma:) 2 yıl eze eze şampiyon ol Avrupa'da basit hatalarla yarı finale veda et şampiyonlar liginde grubu lider bitirerek gruptan çıkmayı garantileyen ilk Türk rakımı ol dediklerinle uyuşuyor mu onuda artık sana bırakıyor um:))
    Cevapla
  • Babalion 6 yıl önce Şikayet Et
    Emeğe saygı. Bir Galatasaraylı olarak BJK ile gurur duydum. Uzanamadığımız ciğere mundar demek bize yakışmaz.
    Cevapla
  • kahveci 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kahvede Portekizli menejerlerin hem Besiktas hem de Porto'nun turu geçmesini istediği söyleniyor. Buna karşılık Rus Başkanların takımlarından Leipzig'in Monocadan kolay galibiyet aldığı söyleniyor.. bakalım Porto mu Leipzig mi olacak..Bu arada Malatyadan puan alan Besiktası kutlarız .
    Cevapla
  • Bjk Çift sıfır 6 yıl önce Şikayet Et
    İyice beraberlik takımı olduk..NERDESİN TAMER TUNA...eskiden beşiktaş nasıl olsa atar diyoduk 90 da olsa atar diyoduk şimdi ise yarım saat atamazsa daha atamaz diyoruz..Silkele bunları fiko başkan milli takıma göz kırpılıyor..fatih terim gibi olacak sonu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle