Beşiktaş gruptan nasıl lider çıkar?

Beşiktaş, grubunda 10 puanla zirvede yer alırken, gruptan çıkma yolunda kapıyı sonuna kadar araladı. Sadece bir adım kaldı.

Beşiktaş gruptan nasıl lider çıkar?
Beşiktaş gruptan nasıl lider çıkar?
GİRİŞ 02.11.2017 09:48 GÜNCELLEME 02.11.2017 09:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, Monaco ile 1-1 berabere kalırken, Porto, RB Leipzig'i 2-1 mağlup etti. Grupta 4. maçlar sonunda Beşiktaş 10 puanda lider, Porto 6 puanla 2. sırada, RB Leipzig 3., galibiyet alamayan Monaco ise 2 puanla grubun dibinde.

BEŞİKTAŞ'A 1 PUAN YETERLİ

Beşiktaş, kalan 2 maçında en az 1 puan alması durumunda 'kesinlikle' gruptan çıkacak. Karakartal, bu beraberliği 5. hafta maçında Porto karşısında alırsa, gruptan lider çıkarak üst tur vizesini alacak. Monaco, 5. haftada RB Leipzig'e yenilmezse de, Beşiktaş üst tur biletini alacak. Porto karşısında gelebilecek bir yenilgide ise, son hafta RB Leipzig deplasmanındaki 1 puan üst tur için yetecek.



BEŞİKTAŞ 2 MAÇINI KAYBEDERSE DE GRUPTAN ÇIKABİLİR

Beşiktaş 2 maçını da kaybederse; Porto ve RB Leipzig karşısında ikili averajda önde olması önemli olacak. 

*Porto'nun son hafta Monaco ile berabere kalması durumunda, Beşiktaş ve Porto'nun puanları 10 olacak. Eğer Leipzig, Monaco'yu mağlup ederse, 3 takım da 10 puanda olacak ve iş üçlü averaja kalacak.
*Porto son hafta Monaco'yu mağlup ederse ve RB Leipzig Monaco'yu yenerse; Beşiktaş ve RB Leipzig arasındaki ikili averaj önemli olacak.
*RB Leipzig Monaco'ya puan kaybederse, Beşiktaş gruptan çıkmayı garantileyecek.

BEŞİKTAŞ NASIL LİDER ÇIKAR?

Beşiktaş'ın Porto karşısında alacağı bir beraberlik, liderliğin de garantilenmesi anlamına gelecek.

Porto karşısındaki mağlubiyet durumunda ise, iş son haftaya kalacak. Beşiktaş, RB Leipzig'den en az 1 puan alırsa, Alman ekibi saf dışı kalacak; Beşiktaş liderlik için Porto'nun Monaco'ya puan kaybetmesini bekleyecek.

2 MAÇI DA KAYBETSE BİLE, LİDER OLABİLİR

*Porto son hafta Monaco'ya mağlup olursa, Beşiktaş'ın son hafta Leipzig'e ikili averajda üstünlük sağlaması, liderlik için yeterli olacak.

*Porto, son hafta Monaco ile berabere kalırsa, eğer RB Leipzig de Monaco'ya puan kaybetmişse, Beşiktaş ikili averajda üstünlük sağlaması durumunda Porto'nun önünde lider çıkar.

*RB Leipzig 2'de 2 yaparsa, ve Porto, son hafta Monaco ile berabere kalırsa, iş üçlü averaja kalacak ve burada önde olması durumunda da Beşiktaş lider olarak tur anahtarını alacak.

BEŞİKTAŞ HAFTAYA GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

*Porto maçından 1 puan alırsa garantiler.
*Monaco, RB Leipzig'den en az 1 puan alırsa garantiler. (Sporx)

YORUMLAR 5
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    Renklisi renksizi kalmadı bırakalım artik bu işi kardeş olalim bir olalim diri olalim çatlasin düşmanlarimiz
    Cevapla
  • cimbomlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaşı avrupa'da takdir ederek izliyoruz. Başarıların devamını diliyorum.
    Cevapla
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir Beşiktaşlı olarak ben Beşiktaş'ın gruplardan çıkmasını istemiyorum. Çünkü eleme turlarında Beşiktaş'tan kat kat güçlü takımlar olduğu için bizi hemen elerler. UEFA kupasında devam etse en azından Avrupa kupalarında Nisanı görebilir. Belli mi olur? belki Mayıstaki finali de görebilir ama Şampiyonlar Liginde bırakın finali Nisanı bile görmesi çok zor belkide imkansız bir şey...
    Cevapla
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    kardes CL liginden gruptan cıkmak daha prestjli uefada yarı final oynamaktan daha değerli yada aynı seviye bana göre
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene çıkalım artık yoksa renklilerin ağzından düşmeyiz
    Cevapla