Demirören'den flaş Caner Erkin açıklaması!

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, küfürün sporda şiddettin kaynaklarından biri olduğunu belirterek, artık bu görüntülerin cezalandırılmada kullanılacağını söyledi.

Demirören'den flaş Caner Erkin açıklaması!
Demirören'den flaş Caner Erkin açıklaması!
GİRİŞ 27.10.2017 11:25 GÜNCELLEME 27.10.2017 11:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Demirören, "Türk futbolunun en önemli yarası sporda şiddet ve onu doğuran sonuçlardan biri olan küfür. Küfürü sporla alakası olan hiçbir yerde görmek istemiyoruz. Ne stat dışında, ne tribünlerde, ne de sahada. Geçmiş tecrübeler bize gösterdi ki küfürle etkin bir şekilde mücadele etmenin yolu cezasız bırakmamaktır" diye konuştu.

Cezalarda talimatların eksik olduğunu vurgulayan Yıldırım Demirören şunları söyledi:

"Futbol talimatları bazı durumlarda yetkili kurulların elini kolunu bağlıyor. Küfürle mücadele ederken en önemli görevimiz talimatları futbolun ruhuna uygun bir hale getirmek olmalı."

BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE İZLEDİM

"Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçında Caner Erkin'in yaptıklarını hayretle ve büyük üzüntüyle izledim. Sebebi ne olursa olsun, bir oyun olarak gördüğümüz futbolda, milli bir futbolcumuzun bu görüntüyü sergilemesi futbol vicdanını derinden yaralamıştır. Bu olay hepimiz için bardağı taşıran nokta olmuştur."

"Tabii ki sahalarımızda küfür bu olayla başlamadı ama alacağımız kararlarla küfürü bitirmenin başlangıcı olacak. Futbol dünyasındaki konsensus bu konudaki en büyük avantaj ve şansımız"

FUTBOLUN MARKA DEĞERİNİ ZEDELETMEYİZ

Herkesin üzerine görev düştüğünü kaydeden TFF Başkanı Demirören sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu noktadan sonra hepimizin üstüne düşen bu tarz görüntülerin spor sahalarında tekrar yaşanmasını engelleyecek düzenlemelere gitmektir."

YORUMLAR 14
  • tacettin dogu 6 yıl önce Şikayet Et
    Demiroren bu uygulamalar ilk besiktas'ami denkbgeliyor çek elini besiktasin uzerinden futbolun basindaki bela
    Cevapla
  • Turabi 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarık hocanın yüzüne yabancı madde geldiğinde hayret ve üzüntüyle karşılamadın değil mi her yerde olabilecek bir olay
    Cevapla
  • Efedayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Ceza kuralı geçmişe yönelik işletilemez . Bu hukuksuzluk , bu adaletsizlik olur. Tff iyice saçmalamaya başladı.Galatasaray'a verilen ceza da saçma , Babel'in cezasının indirilmesi de...
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye futbol federasyonu daha önce neden bu görüntüleri delil kabul etmedi Demirören açıkca diyorki ben Beşiktaş düşmanıyım zaten öyle
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Küfür sade futbol sahalarında değil Hayatın bütün alanlarında yasaklanmalı Böylece İnsanlar daha çok saygı görür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle