Yok artık! Şenol Güneş'i Emre Belözoğlu kurtardı

Beşiktaş, PFDK'ya sunduğu Şenol Güneş savunmasında, Emre Belözoğlu’nun 3 yıl önce, “Allah belanı versin” sözünü emsal gösterdiği ve Güneş'in 1 maç ceza ile kurtulduğu ortaya çıktı.

Yok artık! Şenol Güneş'i Emre Belözoğlu kurtardı
Yok artık! Şenol Güneş'i Emre Belözoğlu kurtardı
GİRİŞ 30.09.2017 10:53 GÜNCELLEME 30.09.2017 11:22
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş bir maç ceza aldı, herkes şaştı kaldı. Ülker Stadı’ndaki olaylı Fenerbahçe derbisinin ardından “hakaret” eylemi nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Şenol Güneş, alt sınırı üç maç olan bir suçu nasıl bir maç cezayla geçmişti.

İşte burada işin püf noktası, yapılan savunmada gizliydi. Çünkü Beşiktaşlı hukukçular öyle bir yerden yakaladı ki, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da buna uymak zorunda kaldı.

Siyah-beyazlılar, savunmada Fenerbahçe’yi örnek gösterdi. 2014-15 sezonunda o dönem sarı-lacivertli formayı giyen Emre Belözoğlu, 30 Kasım 2014 tarihinde oynanan Eskişehirspor maçında hakeme, “Allah belanı versin” dediği gerekçesiyle Tolga Özkalfa’dan kırmızı kart görmüştü. Deneyimli futbolcu, “Ben Allah belanı vermesin dedim” dese de hakem bunu hakaret olarak algıladı ve kırmızı kartını çıkardı. TFF Hukuk Müşavirliği de hakaret suçuyla Emre’yi PFDK’ya sevk etti.

AYNI CEZAYI ALMIŞTI

O gün çıkan karar çok önemli ve emsal değeri taşıyordu. Çünkü bu söz hakaret olarak sayılmamış, Emre Belözoğlu da sportmenliğe aykırı sözler nedeniyle bir maçla cezalandırılmıştı. İşte bu karar Şenol Güneş’in kurtuluşu oldu.

Çünkü yayıncı kuruluşun çekimlerinde görülen ve dudak okuma yöntemiyle anlaşılan diğer küfürler raporlarda yer almadığı için Güneş’e de bir maç ceza uygulandı.

YAZILI BASIN DELİL SAYILMADI

Derbi sonrasında yapılan açıklamalar nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Beşiktaşlı yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu ceza almadan kurtuldu. Kendisi de hukukçu olan siyah-beyazlı yönetici savunmasında yazılı basındaki ifadelerin kendisine ait olmadığını bildirdi. Bunun üzerine ceza tayinine yer olmadığına karar verildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 23
  • boş 6 yıl önce Şikayet Et
    küfür etmeyin ozaman. ama olmaz! herkez malesef Memati oldu, kabadayi oldu başımıza. Ve yine malesef şimdiki nesil şiddete aşırı meyilli yetişmektme. DUYURULUR
    Cevapla
  • gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz ortalığı germek
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    helal para kazanmadıklarından hiç bir zaman huzurlu ve mutlu olamayacak
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    şenol güneş fitneci bir insan Allah ıslah eylesin..
    Cevapla
  • Şaban bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha size ne Uşak'lar da maç esnasında olan mevzular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle