Beşiktaş Vodafone Park'ta bir ilke imza attı!

Beşiktaş, Leipzig'i mağlup ederek Vodafone Park'ta ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetine imza attı.

Beşiktaş Vodafone Park'ta bir ilke imza attı!
Beşiktaş Vodafone Park'ta bir ilke imza attı!
GİRİŞ 27.09.2017 09:37 GÜNCELLEME 27.09.2017 09:37

Geçen sezon Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda Vodafone Park'ta rakiplerini 3 kez konuk eden ancak bu maçları beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, bu stattaki 4. karşılaşmasında galibiyet almasını bildi.

Beşiktaş, ayrıca Vodafone Park'ta galibiyet serisini de sürdürdü. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde son 3 maçında Hapoel Beer-Sheva, Olympiakos ve Olympique Lyon'u yenen siyah-beyazlı ekip, buna Leipzig'i de ekledi.

Siyah-beyazlı ekip, stadında yaptığı Avrupa kupası maçlarında yenilmeme alışkanlığını da sürdürdü.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde evindeki 3 maçı beraberlikle tamamlayan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki 3 karşılaşmayı da kazandı. Leipzig'i mağlup eden siyah-beyazlılar, Vodafone Park'taki 7 karşılaşmada 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Beşiktaş, Leipzig'e üstünlük sağlayarak Avrupa kupalarında son 5 sezonda iç sahadaki başarılı performansını da sürdürdü.

Siyah-beyazlı takım, söz konusu sezonlarda evinde 18 karşılaşmaya çıkarken, 10. galibiyetini aldı. Bu süreçte sadece 2014-2015 sezonunda, Avrupa Ligi maçında Club Brugge'e 3-1 mağlup olan Beşiktaş, 7 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

Evindeki 18 maçta 30 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 16 gol gördü.

SON 23 MAÇIN 22'SİNDE GOL ATTI

Leipzig karşısında 2 gol bulan Beşiktaş, Avrupa kupalarında hücumdaki etkili oyununu sürdürdü.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'da oynadığı son 23 maçın 22'sinde gol atmış oldu. Bu süreçte sadece geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6-0 mağlup olduğu Dinamo Kiev'e gol atamayan Beşiktaş, diğer 22 karşılaşmada topu filelerle buluşturmasını bildi.

ALMAN TAKIMLARINI İLK KEZ YENDİ

Beşiktaş, Alman ekiplerine karşı ilk galibiyetini aldı.

Daha önce bu ülke temsilcileriyle 7 kez karşı karşıya gelen ancak galibiyet alamayan siyah-beyazlı ekip, tarihinde ilk kez karşılaştığı Leipzig'i 2-0 yenerek bu şanssızlığını kırdı.

Alman temsilcilerine önceki 7 maçta sadece 2 gol atabilen Beşiktaş, bu ülke takımlarından Leipzig'e 2 gol birden atma başarısı gösterdi.

14 MAÇ SONRA GOL YEMEDİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 14 maç sonra kalesini gole kapadı.

Avrupa'da son olarak 2015-2016 sezonunda Skenderbeu'yu 2-0 yendiği karşılaşmada rakip oyunculara gol izni vermeyen siyah-beyazlı ekip, sonraki 14 maçta gol yemişti. Beşiktaş, Leipzig'i 2-0 yenerek uzun bir aradan sonra Avrupa maçlarında gol yemedi.