Necip: Bilic ile Şenol Güneş arasındaki fark...

Necip Uysal, takımın başında üst üste ikinci şampiyonluğu yaşayan Şenol Güneş ile bir önceki teknik adam Slaven Bilic arasındaki farkları sıraladı.

Necip: Bilic ile Şenol Güneş arasındaki fark...
Necip: Bilic ile Şenol Güneş arasındaki fark...
GİRİŞ 31.05.2017 20:22 GÜNCELLEME 31.05.2017 20:22

Süper Lig'de 15. şampiyonluğuna ulaşan ve 3. yıldızı armasına takan Beşiktaş'ın başarılı oyuncuları NTV Spor'a konuk oldu. Şampiyonluk Özel programında Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Necip Uysal, zaferle sonuçlanan sezonu aktardı.

"ŞAMPİYONLUK HAVASI VARDI"
3. yıldızı getirecek şampiyoluğun kendileri için çok önemli olduğunu belirten Necip, "Birkaç maç hariç sezon sonuna kadar iyi futbol oynadık. Geçen sezondan biraz daha zor oldu. Herkeste şampiyon olacağız havası vardı. Kimse dönüp birbirine 'olmayacağız' demedi. Fiziksel açıdan sonuçta haftada 2 maç oynuyorduk. Şampiyonlar Ligi'nde şanssız bir şekilde elendik, yolumuza UEFA Avrupa Ligi'nde devam ettik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sezon boyunca kimsede trip atmak gibi bir şey görmedim. Bizim takımda oynayan oynamayan herkes şampiyonluğu istiyor" dedi.

"TAM BİR İŞKOLİK"
Bu sezon siyah beyazlı forma altında özel bir sezon geçirdiğini ve birçok kilometretaşını geride bıraktığını belirten Milli futbolcu, "Benim için güzel bir sezon oldu. Beşiktaş formasıyla 250 maçı geçtim. Şenol Güneş ile çalışmak çok güzel bir duydu. Tam anlamıyla işkolik bir hoca. Maçtan çok idmanı seviyor,. tesislerden çıkmıyor. Mükemmelliyetçi bir hoca onun için zaten böyle peş peşe şampiyonluklar geldi.

BILIC VE ŞENOL GÜNEŞ ARASINDAKİ FARK?
Güntekin Onay'ın 'Slaven Bilic ve Şenol Güneş arasındaki fark nedir?' sorusuna yanıt veren Necip, "Bilic daha çok defansif oynatan bir hocaydı, Şenol Hoca ise ofansif tercih ediyor. Aralarında en önemli fark bu. Şenol Hoca'da nerede oynarsan oyna kaybettiğin topu almak zorundasın. İdmanda da böyle. Şenol Hoca'nın sisteminde oyunu çift yönlü oynayacaksın" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ SERÜVENİ NASIL NASIL BAŞLADI?
"2003 yılında Bayrampaşa'dan Beşiktaş'a transfer oldum. Altyapıda oynarken maçlarda top toplamaya başladım. Daha sonra hep hayal ediyordum. Güzel yıllar geçirdim, kaptanlık yaptım. Ertuğrul Sağlam hazırlık maçlarımıza geliyordu ve beni A takıma aldı. Hazırlık maçı yapıyoruz beni Ertuğrul Hoca 15. dakika oyundan aldı. Sonra malzemeci Ünal Ağabey geldi. Ertuğrul hoca seni kampa çağırdı dedi. Evim Bayrampaşa'daydı, 2 sene tesisten çıkmadım."

ÖRNEK ALDIĞI FUTBOLCU
Sözlerine örnek aldığı futbolcuyu belirterek nokta koyan 26 yaşındaki futbolcu, eski Fransız yıldız Patrick Vieira'nın ismini verdi.