Fenerbahçe'ye İsmail Köybaşı göndermesi!

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü 2016 yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'ye İsmail Köybaşı göndermesi!
Fenerbahçe'ye İsmail Köybaşı göndermesi!
GİRİŞ 21.05.2017 13:23 GÜNCELLEME 21.05.2017 15:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İşte Fikret Orman'ın yaptığı açıklamalar:

Geçen senenin sonlarına doğru Vodafone Arena’yı açtık. Camia için çok önemliydi. Çok güzel bir kompleks oldu. “Herkes orada stat olur mu?” derken mimari açıdan bir anıt, eser kazandırdık. Bütün vatandaşlarımızı memnun eden bir kompleks oldu. Burada 1 yıl içerisinde büyük başarılara imza attık. Şampiyonluk aldık. İnşallah yine Osmanslıspor maçıyla ikinci şampiyonluğumuzu almayı Allah bize nasip etsin.

YÜZDE 72 GALİBİYET ORANI

"Yüzde 72 galibiyet oranıyla oynuyoruz. Ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 6309 seyirci ortalamasıyla lig oynanıyor. Biz 32 bin kişiyle oynuyoruz. Yaklaşık olarak 5,5 katı büyüklükle oynuyoruz. Avrupa maçlarının seyirci ortalaması 7202 kişi, biz ise 37 bin ortalamayla oynadık. Baskı açısından büyük faydalarını gördük."

SAYIMIZ DAHA DA ARTACAK

“Müzemizi yaptık, gezenleriniz vardır. 12 bine yakın kişi gezdi. Ayda 4500 kişi ortalama olarak müzemizi geziyor. Yapacağımız anlaşmalarla bu sayımız daha da artacak. Dünyadaki en önemli müzelerden bir tanesidir. Çok özel müzedir. İçerisinde bir tek forma, krampon, kupaların olduğu değil, yaklaşık 2,5 saatinizi gezeceğinizi bir müze yaptık.”

TARİHİNE SAHİP ÇIKMAYAN KULÜBÜN HİÇBİR ZAMAN GELECEĞİ OLMAZ

“Beşiktaş’ın arşivi var. 114 yıllık bütün belgelerimizi dijital olarak arşivledik. Buna büyük para harcadık ama yapılması gerekiyordur. Tarihine sahip çıkmayan kulübün hiçbir zaman geleceği olmaz. Geldiğimizden beri bunu korumaya çalışıyoruz.”

ZAMANINDA ALSAYDINIZ

"Kombine satış merkezi yaptık. Bu konuda çok tenkit aldık “kombine alamıyoruz” diye. 11-12 bin ortalamayla oynarken 28 bin 500 kombine satışımız var. Rakiplerimizin statlarında çok az insan varken onlardan daha fazla insan kombine merkezlerimizi ziyaret etti. Bize kızmayın. Zamanında alsaydınız. Stat yıkılırken alsaydınız. En önemli şeylerden biri kombine kart sahibi olanların yerlerini koruması haline geldi."

TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ FORMASIYIZ

"İki önemli rakibimiz bizden iki misliden daha fazla gelir elde ediyordu. Şu anda iki rakibimizden yüzde 30 daha fazla gelir elde eden kulüp haline geldik. Herkesi memnun etmeye gayret ettik. Çok sayıda reklam filmleri çekiliyor. Türkiye’nin en değerli formasıyız. 16 milyon dolarlık forma gelirimiz var. gelirlerimiz bir noktaya geldi. Yeni projelere ihtiyacımız. Artık yüz bin kongre üyesi değil de yüz milyon taraftara oynamamız lazım. Dünyanın her yerinde takip edilen kulüp olmamız lazım. Türkiye’deki pazarlama faaliyetleriyle elde edilebilecek en üst seviyelerdeyiz. 40-50 milyon dolarlık gelir elde edebilmek için global sponsorların olması lazım. M.United’ın forma geliri 100 milyon Pound’un üzerinde. Manchester United gibi takımlarla yarışmamız için Bizim de dünyanın her yerinde taraftara ihtiyacımız var. Bundan sonra biraz fazla ziyaret edeceğiz. Çin, Malezya, Azerbaycan, Endenozya’ya gideceğiz. Beşiktaş, dünyanın her yerinde saygı duyulan bir kulübüz. Mevcut sponsorlarımızın sürelerini uzattık. Memnuniyet olduğu için ayrı bir mutluluk duyuyorum"

BEŞİKTAŞ'IN OYUNCULARINI ALIP YEDEK OTURTANLARA...

“İlk Feda ile başladık. Stadımızı yıktığımızda Gururlan ile deva ettik. Şimdi Efendi Beşiktaş kampanyası başlattık. Kulübümüzü yönetirken bu prensipler içerisinde yönetiyoruz. Beşiktaşlılık duruşunu herkese yaşatmaya çalışıyoruz. Ancak bu Beşiktaş’ın haklarını korumayacağız demek değildir. Kim nasıl davranıyorsa öyle davranıyoruz. Beşiktaş’ın oyuncusunu alıp yedekte oturtanlara da Beşiktaş'ın kim olduğunu gösteriyoruz.”

3. YILDIZI TAKARSAK...

“İlk geldiğimizde 28 mağazamız vardı, bunların 4-5 tanesi zarar ediyordu kapattık. Uzun uğraşlar verdik. Geçen sene sezonu kapatırken 76 mağazaydı şimdi 84 mağazaya geldik. 79.900 forma satışı yapılıyordu geçen sene 300 bin, bu sene 400 bin, İnşallah şampiyon olup 3. yıldızı takarsak 500-600 binleri göreceğiz. 15.6 Milyon TL’den 90 Milyon TL’ye  geldik. Çok güzel stadyum mağazamız var. Türkiye’nin en büyük Kartal Yuvası mağazası yaptık. Beşiktaş’ın imajı açısından sponsorluk açısından fayda ediyor.”

GAZİANTEPSPOR MAÇI İÇİN TALEPTE BULUNDUK

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmak için 2 maçlarının kaldığını kaydeden başkan Orman, "Az kaldı, son iki maçımız. Bütün camiaya, taraftarlara sesleniyorum; Gaziantep'e beraber gidelim. Hep beraber olalım. Orada çok taraftarımız var. Daha çok taraftarımız olabilsin diye stadın büyük bir kısmını almak için talepte bulunduk." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sezon Osmanlıspor karşılaşmasıyla ligde şampiyonluklarını ilan ettiklerini hatırlatan Fikret Orman, "Yine Allah bize Osmanlıspor maçıyla şampiyonluğu nasip etsin. Artık maçlarımızda stat kapanmıyor. Senede 3-4 milyon lira ceza alıyorduk, şimdi bunlarla karşılaşmıyoruz." diye konuştu.

Orman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde ikinci olan ve play-off mücadelesi verecek Beşiktaş Sompo Japan'ın ilk turdaki maçlarını Beşiktaş Akatlar Arena'da oynayacağını, üst tura çıkması halinde diğer iç saha karşılaşmalarının Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacağını bildirdi.

YORUMLAR 17
  • Sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Omrunuzde bide siz alında su UEFA kupasını görelim bizden daha iyisini yapana kadar en iyisi biziz...
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    tek amacı birbirini yenmek olan 6s ve fenevbahje.. ve her sıkıştığında oooo bizim uefa kupamız var diyen bir takımla neyin davasını çalalım siz söyleyin.. 20 sene olmuş nerdeyse daha oooo bizim kupamız var..e niye şimdi alamıyorsun antika..
    Cevapla
  • Başakşehirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Şampiyon BAŞAKŞEHİR
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    bugün görürsün şampiyonu.. kurufasulyeciler sizi
    Cevapla
  • ümit 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam hangi takımdan bahsediyor efendiliklerini sahada görüyoruz. saha dışındada hocalarından görüyoruz. tüpçüye dua edin siz
    Cevapla
  • mec 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah tan gs ve fb tarihine sahip değiller 2 kere şampiyon oldular havalar 1500
    Cevapla
  • ........... 6 yıl önce Şikayet Et
    he he
    Cevapla
  • blue 6 yıl önce Şikayet Et
    sen en son ne zaman şampiyon oldun bay renkli takım çekemeyeni ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle