Beşiktaş'a para yağacak! 200 milyon TL

Siyah-beyazlılar ligi şampiyon bitirip 3. yıldızı takarsa, kasaya yaklaşık 200 milyon lira girecek.

Beşiktaş'a para yağacak! 200 milyon TL
Beşiktaş'a para yağacak! 200 milyon TL
GİRİŞ 19.05.2017 11:22 GÜNCELLEME 19.05.2017 14:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başakşehir ile kıyasıya şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş, kalan üç maçı da kazanıp ipi en önde göğüslemenin hesaplarını yapıyor. Siyah-beyazlıların şampiyonluğa ulaşması aynı zamanda formaya üçüncü yıldızın gelmesi anlamını taşıyor. Ancak şampiyonluğun manevi hazzı kadar, maddi getirisi de çok cazip. Kartal'ın mutlu sona ulaşması demek aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım demek.

Bu ise 'gelsin paralar' şarkısının nakaratını oluşturuyor. Şampiyonluk gelmesi durumunda Beşiktaş'ın kasasına ilk olarak TFF'nin vereceği 17 milyon TL girecek. Ayrıca galibiyete 1,3 milyon TL, beraberliğe de 650 bin TL verildiği düşünüldüğünde siyah-beyazlılar şimdiden 20 galibiyet ve 8 beraberlikle 31.2 milyon TL almayı garantiledi.

BAŞAKŞEHİR DE ELENİRSE....

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım bedeli ise 12 milyon avro. UEFA, bu dev organizasyona katılan takımlara ayakbastı parası olarak bu rakamı ödüyor. Bu rakam TV-yayın gelirleriyle, alınacak galibiyet ve beraberliklerle 40 milyon avroya kadar yükselebilecek. Bir de lig ikincisi takımın Şampiyonlar Ligi bileti alamaması Beşiktaş için 'pastanın üzerindeki krema' olacak.

Zira UEFA ikinci takım kontenjanın gelirini de, yani bir 12 milyon avroluk ödemeyi de siyah-beyazlıların hesabına yatıracak. Bu durumda gelir 50 milyon avronun üzerine çıkacak. Bütün bu gelirler, Beşiktaş'ı hem UEFA Mali Fair Play kıskacından kurtaracak, hem de rakipleri önünde maddi anlamda avantajlı hale getirecek…

YORUMLAR 5
  • d3l8 fis3k 6 yıl önce Şikayet Et
    nasi bi hesaplama bu.bids yoplayin 200 mu
    Cevapla
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    anlaşmalı olduğu tff başkanına borcunnu öder artık
    Cevapla
  • hafiz 6 yıl önce Şikayet Et
    yavvv he he maden suyu için bence
    Cevapla
  • memo 6 yıl önce Şikayet Et
    bu yüzden renkliler şampiyon olmamızı istemiyor ya...
    Cevapla
  • kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    sampiyon karakartal varmi otesi
    Cevapla