UEFA'dan Beşiktaş'a şok! Men cezası...

UEFA, Beşiktaş ve Lyon'a 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası verdi. İki takım böyle bir olayı tekrarlarsa, 1 yıl men edilecekler!

GİRİŞ 19.04.2017 19:25 GÜNCELLEME 20.04.2017 09:36
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

UEFA, Beşiktaş ve Lyon'a 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası verdiğini açıkladı.

UEFA, aynı zamanda Lyon - Beşiktaş maçından önce yaşananlar nedeniyle iki kulübe de 100 bin euro para cezası verdi.

Lyon - Beşiktaş arasında UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçı öncesinde statta büyük olaylar yaşanmıştı. Lyon taraftarlarının başrol oynadığı olaylar sonrasında birçok Fransız taraftar sahaya girmiş ve karşılaşmanın geç başlamasına neden olmuştu.

UEFA'nın kararının ardından 20 Nisan Perşembe günü oynanacak Beşiktaş - Lyon maçı bir kat daha önem kazandı. Vodafone Arena'da oynanacak karşılaşmada olay yaşanması halinde UEFA, Beşiktaş'ın men cezasını uygulamaya geçecek.

KULÜPTEN AÇIKLAMA: İTİRAZ EDİLECEK

Beşiktaş Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklamada, UEFA'nın bu tür olayların 2 yıl içinde tekrar yaşanması durumunda 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verileceği yönündeki kararı konusunda, "UEFA'nın Lyon'da oynanan maç ile ilgili almış olduğu karar kulübümüz tarafından haklı görülebilir ve kabul edilebilir değildir. UEFA'ya gerekli itirazlarımızı yaparak süreci takip edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Verilen kararın ardından taraftarlara ve camiaya önemli görevlerin düştüğü belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Sükunetimizi korumalı, Beşiktaşımızı zor durumda bırakacak centilmenlik dışı tüm hal ve hareketlerden uzak durmaya özen göstermeliyiz. Haksız alınan bu karara karşı hukuk zemininde kulübümüzün yapacağı mücadele kadar, taraftarlarımızın stadımızda sergileyeceği duruş da önemlidir. Maçlarımızda taşkınlığa, provokasyona izin vermeden, rakibe karşı saygımızı sergileyerek Beşiktaş'ı uluslararası arenada zor durumda bırakabilecek her türlü olumsuz davranıştan sakınmalıyız. Lyon ile oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasını bir şölene çevirerek, futbolun tüm güzelliklerini yansıtarak, kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek her Beşiktaşlının görevidir."

YORUMLAR 82
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    bugünkü maçta hakemin baş rol olacağı aşikar. sırplar bizi sevmez ama bakalım neler olacak.
    Cevapla
  • Şeyh Holmes 6 yıl önce Şikayet Et
    Burada şunuda belirtmek lazım. Türkiye'de anadolu kulupleri üvey evlat gibi görüyor TFF.... Anadolunun puanalrı calınır kupaları calınır hakları calıır bütün hakem hataları ne hikmetse 3 istanbul takımının işine yarar....işte UEFAnın bu kararına bakıp Anadolu kuluplerine ne hissettirdiğinizi de anlayın TFF! Tüm destegimiz bjk ile olmalı ama burada da Türkiye özeleştirisini de yapmalıdır.
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    hemde çok alakalı, haksız cezaları gavurla oynayınca aldığınızda deliriyorsunuz ya anadolu kulupleri ne yapsın
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ne alakası var bu yorumun, çok yersiz
    Cevapla
  • abdülhak 6 yıl önce Şikayet Et
    Açık ve net yine yeniden küfür tek millettir bu kadar.
    Cevapla
  • Zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Turkiye yi hicbir alanda yanlarinda gormek istemiyor..Cikarlari ne ise onu istiyorlar..Spora dunyanin parasini yatiriyor Turk takimlari..peki basari nedir ve ne kazaniyorlar..Hepsi girtlakta borc bataginda..Gozleri devlette..Borclari silsin birazda cebimize para koysun diye bekliyorlar..En kotu kazma topcu en az 1 milyon euro aliyor..Turk lirasida degil ha..illa euro olcak.!!
    Cevapla
  • Zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Turk takimlari her sene futbolculara milyonlarca euro para veriyor...Devlet spor tesisleri stadyumlari yapip spor takimlarina veriyor.Yazik bence..Milletin cebinde ekmek parasi olmaz gider maca verir..olmadi mac icin adam oldurur kavga eder..Bu macta ters bir skor ciksa ortaligi yakip yikarlar..Avrupa Turkleri hicbir alanda yanlarinda gormek istemiyor anlamiyormusunuz..Artik herseyi bahane ediyorlar..Biz ise israrla illa olcak diyoruz..
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Adın zeki ama adın gibi değilsin. Spor gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın en etkin yoludur. Devlet tabi ki spora destek verecek. Olayların çıkmasını istemiyorsak insan kalitemizi artırmamiz gerekiyor. Hayatta saha olgun ve daha sabırlı olmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle