Ara transferin iyisi Babel oldu!

Deportivo'dan bedelsiz gelen Ryan Babel, dört büyükler ve Başakşehir'in ara transferde aldığı 11 oyuncu arasında en verimli isim oldu. Rakip ağları 5 kez sarstı, 2 de asist yaptı.

Ara transferin iyisi Babel oldu!
Ara transferin iyisi Babel oldu!
GİRİŞ 06.04.2017 09:04 GÜNCELLEME 06.04.2017 09:04

Bedelsiz kahraman Ryan Babel... Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın "Yılın transferi" dediği Hollandalı oyuncu, ara transferde alınan en verimli isim olmayı başardı. Kış transfer döneminde dört büyükler ve şampiyonluk yarışının sürpriz takımı Medipol Başakşehir, kadrolarına toplam 11 oyuncu dahil etti. İşte bu futbolcular arasında en büyük katkıyı Ryan Babel verdi. Beşiktaş'ın La Liga ekibi Deportivo'dan bedelsiz olarak aldığı 30 yaşındaki oyuncu, Siyah-Beyazlı formayla 14 maça çıktı. 10 kez Spor Toto Süper Lig'de forma giyen Babel, rakip ağları üç kez sarsarken, iki de asist yaptı. Avrupa Ligi'nde de 10 kişi kalınan Olympiakos maçında iki golle turu getiren oyuncu oldu.

KARAVAEV TRANSFERİ FİYASKO ÇIKTI

Ryan Babel'in hemen ardından Siyah-Beyazlılar'ın 200 bin euroya Trabzonspor'a gönderdiği Olcay Şahan geliyor. 29 yaşındaki oyuncu, yeni takımında 1 gol attı, 5 de asist yaptı. G.Saray'ın 3.5 milyon euroya transfer ettiği Garry Rodrigues ise 2 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi... Başakşehir'in imza attırdığı sansasyonel isim Emmanuel Adebayor ise sakatlığı nedeniyle fazla oynamamasına rağmen iki gollük bir katkı sağladı. F.Bahçe'nin Zorya'dan kiraladığı Oleksandr Karavaev ise tam bir fiyasko oldu. 24 yaşındaki oyuncu, ne gol attı ne de asist yaptı. Ukraynalı oyuncu, en kötü kış transferi çıktı.

ÇOK UZUN YILLAR HİZMET EDECEKTİR

Siyah-Beyazlı yöneticiler de Ryan Babel'in performansından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Yöneticiler, "Takıma çok çabuk uyum sağladı. İnanılmaz bir profesyonel... Hiç antrenman aksatmıyor. Ayrıca ekstra idmanlar yapıyor. Bakıyorsunuz hücumdan daha fazla savunmaya yardım ediyor. Kendi ceza sahasından top çıkartıyor. Takım arkadaşlarıyla arası çok iyi... Takıma pozisyon bir enerji veriyor. Beşiktaş'a çok uzun yıllar hizmet edecektir" dedi.

Başkan Fikret Orman, Ryan Babel hakkında şu açıklamayı yapmıştı: "Babel yılın transferidir. Ücretsiz aldığımız bir oyuncu. Türkiye'den gitmeden önce de almak istemiştik zaten. Beşiktaş büyük bir kulüp… Buraya gelmek isteyen oyuncu, burayı isteyecek. Babel 'Gelmek istiyorum' dedi ve geldi. Burada şu anda çok mutlu."