Beşiktaş'ı yakan İskoç hakemin notunu açıkladı!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Dinamo Kiev ile Beşiktaş arasında oynanan maçın hakemi Craig Thompson'un performansını değerlendirdi.

Beşiktaş'ı yakan İskoç hakemin notunu açıkladı!
Beşiktaş'ı yakan İskoç hakemin notunu açıkladı!
GİRİŞ 07.12.2016 18:40 GÜNCELLEME 07.12.2016 22:09
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Kiev-Beşiktaş maçının olay hakemi Craig Thomson'a, İskoç olduğu için kötü not çıkmayacağını söyledi. Namoğlu ayrıca Thomson'a verilmesi gereken puanı da açıkladı.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu olaylarla dolu Dinamo Kiev-Beşiktaş maçının hakem triosunu analiz ederken çok önemli konulara değindi. Namoğlu görüşlerini açıklarken, "UEFA Gözlemciler Kurulu Başkanı İskoç Hugh Douglas, orta hakem Thomson İskoç, gözlemci ise Çek Cumhuriyeti'nden Miroslav Tulingen. Buradan hakem triosuna kötü not çıkar mı? Pek ihtimal dahilinde değil. Bana göre orta ve 5 numaralı pozisyondaki hakemin notu 7.9 (Kötü performans. Maç alamaz) olmalı" dedi.

Namoğlu, tartışmalı pozisyonları şu şekilde anlattı:

"Penaltı pozisyonuna neden olan koşu Dinamo Kievli Gonzales ile Anderas Beck arasında başlıyor. Ceza sahasına girerken, Dinamolu oyuncu kolunu açıyor ve Beck'e aşırı fiziki bir temas uyguluyor. Net faul. Hakem arkada koşu pozisyonunda. Bakıyor ancak düdük çalmıyor. Penaltıyı işaret eden 5 numaralı pozisyondaki hakem oluyor. Karar tamamen yanlış.

Altıncı gol net ofsayt. Sahnede yine 5 numaralı pozisyondaki yardımcı hakem var. Ofsaytı kaçırıyor. İki net pozisyondan birinin penaltı ile alakası yok. Dolayısıyla çıkan kırmızı yanlış.İkincisi, altıncı gol kesin ofsayt, golün iptali gerekir. Bu da yanlış. UEFA'da hakem notları çok gizlidir ve açıklanmaz. Tahminim, İskoç hakemlere maçın gözlemcisi Çek Miroslav Tulingen tarafından geçer not verilmiştir"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 34
  • Anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede hakemlerle kazanan istanbul takımları avrupada ağlıyor.çünkü şımartıldılar.
    Cevapla
  • Fırtına 61 7 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş-Trabzon maçındaki hakem Mete Kalkavan, bu hakemden daha berbat bir maç yönetmişti. Yusuf Namoğlu denen MHK başkanı, Mete Kalkavan için ''hatalarını uyaracağız'' açıklaması yapmıştı. Geçen hafta Mete Kalkavan maç aldı. Demek ki maç alamaz diye bir not yok!
    Cevapla
  • gARİP aMA gERÇEK 7 yıl önce Şikayet Et
    aVRUPA birliğinden çıkmak yetmez . şimdi çıkalım diyenlere diyorumki. hadi bakalım uefa dan çıkalım . asya da kendi aramızda oynıyalım.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya, azerbaycan, israil, ermenistan ve daha niceleri.... avrupa birliğinde mi? ama onlar da uefa nın maçlarına katılıyorlar. sapla samanı karıştırma lütfen
    Cevapla
  • gebzelı 7 yıl önce Şikayet Et
    mhk baskanı sayın namoglu bu hakenın bızım hakemlerden ayıran tek farkını soyleyebılırmıı
    Cevapla
  • oğuz61 7 yıl önce Şikayet Et
    vay be mhk başkanımıza bak :) kendi hakemlerini görmüyor..... yüreğin yetiyosa kendi hakemlerin içinde konuş puan ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle