Derbi için Riekerink yorumu! 'Haksızlık ettik...'

Spor yazarı Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi sonrasında Fanatik'teki köşesinde maçı değerlendirdi.

Derbi için Riekerink yorumu! 'Haksızlık ettik...'
Derbi için Riekerink yorumu! 'Haksızlık ettik...'
GİRİŞ 04.12.2016 09:52 GÜNCELLEME 04.12.2016 14:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İşte Demirkol'un maç yazısı;

Maçı izlerken aklıma ilk gelen soruya şu oldu: Acaba Riekerink ve Galatasaray’a çok mu haksızlık ettik? Kadıköy’de rakip ceza sahasına topla sadece 2 kez girebilmişlerdi ve bu durum dev biri için kabul edilemezdi.

Ancak dün gece Beşiktaş’ın durumu da farklı değildi. Ülkenin en rahat hücum yapan, her ne şartta olursa olsun her şarttan geri dönmeyi başaran. 3 yendiği maçta 3 atıp geri dönebilen, birden fazla hücum planı olan, topa sahip olsa da kontrata yatsa da pozisyona girebilen Beşiktaş hiçbir şey yapamadı. Kara Kartal net bir pozisyon dahi bulamadan bir maçı en son ne zaman tamamladı hatırlamıyorum.

Skor tutmadı!

Bunu Fenerbahçe yaptı. Atiba’yla takımın bağlantısını koparmayı başardılar. Alper, Souza ve Topal işlerini mükemmel yaptı. Aynı şekilde Quaresma’yı da neredeyse adama adama markajla yalnızlaştırdılar. Eksikleri onları ligde bu noktaya getiren gole çevirme yüzdelerinin uzağında kalmaları oldu. İlk yarıda Skirtel, ikinci yarıda da önce Souza sonra da RVP istedikleri vuruşları yapamayınca Galatasaray maçı senaryosunu tekrarlayamadılar. Yani aslında Advocaat’ın planı oyun olarak tam işledi ancak skor bu kez tutmadı.

Pas yüzdesi...

Galatasaray maçından farklı olarak Fenerbahçe’nn ekstra baaşrdığı ise Beşiktaş’ın geniş alanda hücum etme çabasını engelleyebilmeleri oldu. Galatasaray’dan çok daha iyi genişleyip kapanan Siyah-Beyazlılar’ı özellikle Şener ve Hasan Ali’nin çok iyi oyunlarıyla durdurdular. Beşiktaş’ta ise övgüyü hak eden isim öncelikle Marcelo... Fenerbahçe’nin zaman zaman denediği ön alan presini kıran adam o oldu. Birinci sınıf stoper performansı izledik. Ancak orta saha 3’lüsü için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Oğuzhan ve Tolgay Marcello ve Atiba’nın üstlendiği role rağmen çok atıl kaldılar. Ve Fenerbahçe orta sahası içinde kayboldular. Bu Beşiktaş’ın kendi standardının çok altında bir pas yüzdesiyle oynamasına yol açtı. Bu tip bir mengeneden 1 puan çıkarmış olmak başarı.

Kırmızı hariç başarılıydı

Son bir paragraf da Hüseyin Göçek’e. Beğendiğim bir hakem değil. Ancak dün Tosiç’in Lens’e yaptığı kırmızılık hareketi değerlendirmemesi dışında başarılıydı.

KAYNAK: FANATİK
YORUMLAR 7
  • oğuz 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlarmükeemmel yorum yapmış kardş
    Cevapla
  • YAKUP 7 yıl önce Şikayet Et
    tosicin kırmızı kartmı görmesi lazımdı. yuh sana papucumun yorumcusu
    Cevapla
  • Rvp 7 yıl önce Şikayet Et
    Rvp nin tolgayı n bileğine bastığı pozisyon ve josefin tolgayın kafasına attığı yumruk neden konuşulmuyor
    Cevapla
  • Şaban kardeşe 7 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Demirkol aynen şöyle demiştir. Ben gs lisesinde okuyan bir fbli olarak hiç sıkıntı çekmedim.Yani fbliyim diye lisede kimse bana saldırmadı diyor. Bilmiyorsan konuşma lütfen
    Cevapla
  • Şaban 7 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki köşe yazısı, Beşektaş'lı bir Spor yazarı olan Mehmet Demirkol'a aittir.
    Cevapla
  • Ben Bilirim 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi takımının yaptığı hareketler ve seyircilerin küfürleri görmezden gelinir. Hakemlerin Kadıköy ve Aziz Yıldıvım Korkusu omadan maç yönetmedikçe adalet yerini bulmaz.... Karşı tarafa hakaret eder..
    Cevapla
  • oguzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    gokhan gonule yapılan top yokken adamın kafasına vurduğu kaldırımın yaptığı harekette var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle