Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü maçlar geride kaldı. İşte son durum

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?
Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?
GİRİŞ 02.11.2016 04:20 GÜNCELLEME 02.11.2016 04:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeyen temsilcimiz Beşiktaş'ın gruptan çıkma şansı oldukça yüksek gözüküyor.

Evinde Napoli ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş 6 puana, Napoli ise 7 puana yükseldi. Kara Kartal, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından üst tura yükselebilmesi için neler olmalı?

Şenol Güneş'in takımı ikili averajda Napoli'ye üstünlük sağladı. Olası bir puan eşitliği durumda rakibinin önüne geçecek.

Siyah-beyazlı ekip 23 Kasım tarihinde Vodafone Arena'da Benfica'yı konuk edecek. Talisca'nın son dakika golüyle Portekiz'den alınan altın değerinde puanın önemi maçlar ilerledikçe artıyor.

İstanbul'da ortaya çıkacak 0-0'lık sonuç, ikili averajda Beşiktaş'ı rakibinden öne taşıyacak. 1-1'lik bir sonuçta, iki ekip arasındaki puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacak. 2-2 ve daha üzeri gollü beraberliklerde ise ikili averajda üstün olan taraf Benfica olacak.

Dinamo Kiev'i 1-0 yenen Benfica ise puanını 7'ye yükseltti. Bu sonucun ardından 7 puanlı Napoli averajla 1. sırada Benfica ise aynı puanla 2. sırada yer aldı.

BEŞİKTAŞ GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Beşiktaş, Benfica'yı Vodafone Arena'da devirir, Napoli de Kiev'i yenerse İtalyanlar 10 puana, Beşiktaş ise 9 puana yükseliyor. Benfica ise 7 puanda kalıyor.

Son haftada İtalyanlar ve Portekizliler karşı karşıya gelecekler. Beşiktaş ise Kiev deplasmanına gidecek. Dolayısıyla Siyah-beyazlılar'ın ilk ikide yer alma ihtimali son derece yüksek olacak.

Beşiktaş Benfica'yı Vodafone Arena'da yenemez ve rakibiyle berabere kalırsa, Portekizliler 8 puana, Siyah-beyazlılar ise 7 puana ulaşıyor. Napoli ise, Kiev'i yenerse 10 puana yükseliyor.

Bu senaryoda Beşiktaş son hafta Ukrayna deplasmanından galibiyetle dönüp, Benfica'nın Napoli karşısındaki puan kaybını bekleyecek.

Beşiktaş evinde Benfica'ya yenilirse rakibi ile arasında 4 puan fark olacak. Bu durumda ise siyah-beyazlılar, Kiev'in Napoli'yi yenmesini bekleyecek.

Tablo böyle olursa Beşiktaş'ın gruptan çıkması için son hafta Kiev'i yenmesi, Napoli ile Benfica'nın ise berabere kalması yeterli olacak.

YORUMLAR 1
  • m3hk 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bizim milli takım ve takımlarımız herhalde gol attıktan sonra hemen gol yiyor. alıskanlık oldu.
    Cevapla