Kara Kartal'ın en karlı yatırımı!

Beşiktaş'ın 2012-2013 sezonunda transfer ettiği Oğuzhan Özyakup, 400 bin Euro’luk değerini, üç yılda 14 milyon Euro’ya çıkardı.

Kara Kartal'ın en karlı yatırımı!
Kara Kartal'ın en karlı yatırımı!
GİRİŞ 22.08.2016 09:46 GÜNCELLEME 22.08.2016 09:46

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, yeni sezona 4-1'lik Alanyaspor galibiyeti ile başlarken akıllarda kalan en önemli pozisyon ise Oğuzhan Özyakup'un attığı nefis gol oldu. Siyahbeyazlıların 2012-13 sezonunda Arsenal'den transfer ettiği gurbetçi futbolcu, geçtiğimiz sezon 10 gol ve 8 asistlik performansıyla şampiyonlukta önemli rol oynarken değerine de değer kattı. Üç yıl önce Beşiktaş'a maliyeti 400 bin Euro olan Oğuzhan, bu süreçte değerini 35 kat artırıp 14 milyon Euro'ya çıkarırken Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarına girmeyi başardı.

GÜNEŞ'İN ETKİSİ ÇOK BÜYÜK

Oğuzhan Özyakup'un başarısında 'oyuncu parlatmakta' üstüne olmayan Şenol Güneş'in payı hiç şüphesiz çok fazla. Tecrübeli çalıştırıcının Ozi'ye olumlu etkisinin en büyük göstergesi ise Slaven Bilic döneminde çoğu maçta yedek oturup beklentilerin uzağında kalan yıldız futbolcunun Güneş'le birlikte çıkışa geçmesiydi. Bilic döneminde değeri en fazla 6 milyon Euro'ya ulaşan Oğuzhan, Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından daha fazla oynama imkanı bularak kendisine verilen şansı çok iyi kullandı ve takımın değişmezleri arasına girdi.

USTA İŞİ GOL

Oğuzhan, Beşiktaş'ın Alanyaspor maçındaki açılış golünde klasını konuşturdu. Yıldız futbolcu, topa havadayken yaptığı hamlelerle iki rakibini ekarte etti. Ardından da kaleciyi sağa yatırıp sol ayağıyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

KAYNAK: SABAH