Balotelli'ye veto! Sosa ve Gomez'e öfke!

Beşiktaş'ta Şenol Güneş Eibar maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Balotelli'ye veto! Sosa ve Gomez'e öfke!
Balotelli'ye veto! Sosa ve Gomez'e öfke!
GİRİŞ 30.07.2016 20:21 GÜNCELLEME 30.07.2016 20:21

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlıların gündemindeki Mario Balotelli'yi veto etti. Deneyimli teknik adam ayrıca Sosa konusunda da çarpıcı ifadeler kullandı.

Güneş, çalışma olarak oyuncularından memnun olduğunu belirterek, "Eksiklerimiz var, sorunlarımız var. Şu anda düşündüğümüz seviyenin çok gerisindeyiz. Oyuncu sayısı olarak da oyun performansı olarak geriden gidiyoruz." dedi.

Eksiklerine rağmen oyuncuların gayretinin iyi olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "Arkadaşlar, İstanbul'da ve burada güzel çalıştı. Hiçbir sorun olmadan ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Yoğun antrenman programı oldu. Hazırlık maçları da yaptık. Lig ve Şampiyonlar Ligi için çok gerideyiz ama zaman var. Takım kadrosu şekillendiğinde genel durumu değerlendiririz." ifadelerini kullandı.

En iyi kadroyla en iyi sonuçları almaya çalışacaklarını kaydeden Güneş, "Hiçbir oyuncumun gitmesini istemediğimi söyledim. Karar merci ben değilim. Teknik olarak bilgileri yönetime ve başkana aktardım. Ben elimizdeki oyuncuları tutup, oynamayanları vermek isterim. Yönetim de en iyi transfer için elinden geleni gösteriyor." dedi.

"SOSA'YI KAYBETMEK İSTEMEM AMA..."
Tecrübeli teknik adam, Avusturya kampına gelmesine rağmen antrenmanlara katılmayan Jose Sosa'yı da kaybetmeyi istemediğini ancak oyuncunun kararına da saygı duyacağını dile getirdi.

Sosa'nın en azından antrenmanda olması gerektiğine dikkati çeken Şenol Güneş, "Sosa'yı kaybetmek istemem ama davranışını doğru bulmadığımı söylemeliyim. Antrenmana çıkar, gider veya kalır. Benimle ilgili konu değil. Ben bu kulübün sahibi değilim, çalışanıyım. Burada elde ettiği başarının karşılığı olarak Şampiyonlar Ligi'nde olması gerekir. Gitmek için sebepleri varsa, onları yönetimle konuşur. Yönetim uygun görürse ki başkanın söylediğini aktarıyorum; 'asla böyle bir şey olmayacak, futbol hayatı biter, gitmeyecek', benim bildiğim o." dedi.

"GOMEZ GİTTİ DİYE DÜNYANIN SONU DEĞİL"
Takımdan ayrılan Mario Gomez'in kararına değinen Güneş, bunun dünyanın sonu olmadığını söyledi.

Bir oyuncunun gidip gitmeyeceğinin kendi kararı olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, 'Saygı duyarım ama mazeret doğru değil. Demek ki tercihini kullandı. Olaylar olmadan önce düşündü ki kulüple anlaşmadı. 'Niye gitti?' demek doğru değil. Geldi gelişme kaydetti, kulübe katkı yaptı. Bize geldiğinde pişmanlık duymadı. İnşallah gittiği yerde de duymaz. Kalmasını isterdim. Gitti diye de dünyanın sonu değil. Başka oyuncular var, gelecek oyuncular var." diye konuştu.

BALOTELLI AÇIKLAMASI
Şenol Güneş, transferde adı geçen Mario Balotelli ile ilgili ise kendisinin hiçbir olumlu görüş bildirmediğini belirtti.

GENÇLERİN PERFORMANSI
Kampa getirilen genç oyuncuların performansını değerlendiren Güneş, bu futbolcuların yetenekli olduğunu ancak henüz Şampiyonlar Ligi seviyesinde bulunmadıklarını ifade etti.

Şu anda eksik oyuncuların olduğunu hatırlatan Şenol Güneş, "Ne yapacağım, bağırıp çağırmaktansa var olan oyunculardan çıkarmaya çalışıyoruz. Genç takım oyuncularının yetenekleri var ama Şampiyonlar Ligi için hiçbir oyuncumuz yok. Hatta kadromuzda bulunan birçok oyuncu da bu konuda sıkıntı olabilir, gidebilir. İdeal Şampiyonlar Ligi kadrosu farklı bir kadrodur. Ben teknik konuşurum, o zaman en iyisini istersin. 4 forvet oyuncusu olacak, dördü de birbirinden farklı olacak ama şartlara baktığınızda düşündükleriniz gerçekleşmeyebilir." dedi.

Henüz kadro yapılanması içinde olduklarına dikkati çeken Güneş, "Bildiğimiz oyuncular var, katacağımız oyuncu olacak. Gidip gitmeyeceğini bilmediğimiz oyuncular olabilir. Kim gidecek, kim kalacak, her gün sürpriz oluyor." diye görüş belirtti.

Şenol Güneş, eksik oyuncuların olduğunu ve rekabet için şu anda zorlama yapamadıklarını kaydetti.

Güneş, Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz Milli Takımı ile şampiyonluk sevinci yaşayan Ricardo Quaresma'nın fazla izin yapmadığını ve herkese verdikleri kadar kendisine dinlenme fırsatı oluşturduklarını belirtti.

Tecrübeli teknik adam, yeni transferler Fabricio, Gökhan Gönül ile kadroya dahil olan Aras Özbiliz'in uyum sıkıntısı yaşamadığını ve herkesin bu oyuncuları benimsediğini sözlerine ekledi.