Şenol Güneş'in korktuğu başına geldi

Son şampiyon Beşiktaş, yeni sezona sıkıntılı giriyor. Şenol Güneş yönetime "Kadroyu koruyun yeter" demişti ama...

Şenol Güneş'in korktuğu başına geldi
Şenol Güneş'in korktuğu başına geldi
GİRİŞ 22.07.2016 12:03 GÜNCELLEME 22.07.2016 12:03

Beşiktaş, sezona sıkıntılı başlıyor. Geçen sezonu şampiyonluk ipini göğüsleyerek tamamlayan siyah-beyazlı ekipte, giden ve gitmek isteyen futbolcular nedeniyle hesaplar alt üst oldu. “Kadroyu koruyalım, defansa takviye yapalım yeter” diyen Teknik Direktör Şenol Güneş’in korktuğu başına geldi. Şampiyon kadronun iskeleti dağılma noktasında. Siyah-beyazlı yönetim, mali kaynak oluşturmak için Gökhan Töre’yi West Ham’a kiraladı.
 
Bu planlı bir transferdi; çünkü geçen sezonun devre arasında Gökhan’ın gitme ihtimaline karşılık Aras Özbiliz alınmıştı. Ancak, sonrasında yaşananlar planları bozdu. Önce İsmail Köybaşı Fenerbahçe’nin yolunu tuttu, ardından Mario Gomez, Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeleri bahane ederek dönmeyeceğini açıkladı. Uzun süredir gitmek isteyen Jose Sosa da ayrılmak için bastırıyor. Atiba’nın da gitmek istediği belirtiliyor.
 
GÖZLER ŞENOL GÜNEŞ’TE

 
Şenol Güneş’in istediği transferler ise henüz yapılamadı. Sağ beki Gökhan Gönül’le güçlendiren Kartal, geçen sezon kiralık oynayan Marcelo’nun bonservisini aldı. Satış listesindeki Alexis, stoper takviyesi yapılamadığı için halen kadroda. Sol bekte sadece Tosic kaldı. Fiorentina, Gomez’i satarsa, paranın yüzde 50’sini alacak olan Kartal, Sosa’dan da 7-8 milyon Euro bekliyor. Bu paralarla eksikler giderilmeye çalışılacak.
 
Öte yandan Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarına 8 Temmuz’da başladı ama şu ana kadar Teknik Direktör Şenol Güneş’in ağzını bıçak açmadı. Hemen her takımın hocası basın toplantısı düzenlerken, tecrübeli teknik adam henüz konuşmadı. Güneş’in bugün Al Ahli ile oynanacak hazırlık maçı sonrası yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

KAYNAK: AMK GAZETESİ