Fikret Orman: Bonservisli oyuncu almayacağız

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman UEFA'nın uyguladığı FFP denetimlerine göre futbolcu satmadan bonservisli oyuncu alamayacaklarını söyledi.

Fikret Orman: Bonservisli oyuncu almayacağız
Fikret Orman: Bonservisli oyuncu almayacağız
GİRİŞ 22.06.2016 15:03 GÜNCELLEME 22.06.2016 15:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

FFP kurallarının geçen sezon olduğu gibi aynı şekilde devam ettiğini belirten Orman ''Kuralları çiğneyip bonservisli oyuncu alabiliriz ama bu sefer de oyuncuyu esame listesine yazamayız, çünkü UEFA kabul etmiyor. Sadece antrenmana oyuncu almış oluruz. Bu yüzden oyucu satmadan bonservis bedeli ödeyeceğimiz bir transfer yapamayız'' dedi.

Beşiktaş Kulübü'nün geleneksel hale getirdiği iftar sohbetlerinin ikincisini dün akşam düzenleyen Fikret Orman iftar sonrası Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ve davetliler ile birlikte Türkiye'nin 2-0 kazandığı Çek Cumhuriyeti maçını izledi.

''Milli Takımımıza inanıyorum''

Maçtan sonra Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları ile sohbet toplantısı yapan Orman, Milli Takımın aldığı galibiyeti ''Bu galibiyet çok güzel oldu.Ben Milli Takımımızın daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum, inşallah diğer maçlar da istediğimiz gibi sonuçlanır ve gruptan çıkarız.'' diye değerlendirdi.

''Bonservisli oyuncu alırsak esame listesine yazamayız''

Beşiktaş'ın transfer çalışmalarının UEFA'nın belirlediği kriterler çerçevesinde devam ettiğini belirten Orman ''Bir çok oyuncu gündeme geliyor. Bizim temas kurduklarımız var, bize önerilenler var. Transfer gündemimiz yoğun ama kimse çok büyük beklentilerin içine girmemeli. Çünkü 2 yıldır UEFA'nın çok sıkı denetimi altındayız. Geçen sezon ki kurallar neyse şu anki transfer döneminde de aynı kurallar geçerli. Bu ne demek ; biz oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyeceğimiz bir oyuncu alamayız .Bu açık ve net bir kural. Buna rağmen şartları zorlayıp bonservisli oyuncu alırsak bu sefer esame listesine yazamayız, oynatamayız. Yani antrenmana topçu almış oluruz. Hal böyleyken, oyuncu da satmadığımız için bonservisli oyuncu alamıyoruz. Sponsorlar bile bize oyuncu alsa UEFA yine kabul etmiyor. Futboldan gelen gelirle oyuncu alacaksın diyor. Durum bu kadar açık ve net'' diye konuştu.

''UEFA Mayıs'ta defteri kapattı yeni bir defter açtı''

Geçen sezon 3 oyuncu sattıklarını ve buradan gelen paranın geçen sezonun hesabına dahil edildiğini ifade eden Fikret Orman ''Geçen sezon üç oyuncu sattık ve transferde çok rahattık. Bu paranın hepsini transfere kullanmadık ama kalan parayı da bu seneye aktarma gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü UEFA 30 Mayıs itibari ile geçen sezonun defterini kapattı ve bize yeni bir defter açtı. O paraların hepsi geçen sezonun toplamı içinde değerlendirildi. Futbol takımımız için 54-55 milyon Euro civarında bir harcamamız olmuş.Bu sene de aşağı yukarı aynı rakamlar ödenecek ve biz bunu daha da aşağı çekmek için uğraşıyoruz'' dedi.

''FFP kuralları bizim için çok büyük bir fırsat oldu''

UEFA'nın 2 yıldır uyguladığı sıkı denetimi Beşiktaş adına bir şansa çevirdiklerinin altını çizen Orman ''UEFA'nın bize uyguladığı FFP kuralarını büyük bir şansa çevirdiğimizi düşünüyorum ve transferde eskilere nazaran, futbol piyasasındaki genel davranışlara nazaran çok mesafe kaydettiğimiz düşünüyorum. Çünkü bu kurallar bizi daha çok araştırmaya, çok daha sıkı pazarlıklar yapmaya alıştırdı. Hem parasal, hem aldığımız oyuncuların performansIarı açısından yaptığımız transferlerdeki başarılar bunun çok açık bir göstergesi. Bu kurallar olmasa belki daha çok gaza gelip daha yüksek paralar harcayabilirdik. O yüzden FFP kuralları bizim için büyük bir fırsat oldu'' şeklinde konuştu.

''Rakiplerimiz daha yeni denetime giriyor''

FFP kurallarının rakiplerine de uygulanmaya başladığını söyleyen Orman ''Önümüzdeki sezondan itibaren FFP konusunda daha rahat olacağız. Bir çok yasak kalkacak. Ama şimdiden söylüyorum önümüzdeki sezonda da sanki UEFA FFP devam ediyormuş gibi çalışma yapacağız. Bunu kesinlikle bozmamalıyız. Yoksa bu kadar borç hiç bir şekilde aşağı çekilemez. Rakiplerimiz bu denetimlere daha yeni girmeye başladı. Biz bitirmek üzereyiz. Bu yüzden önümüzdeki sezonlar bizim için daha rahat geçecek gibi duruyor. Ama hep söylüyorum tek yolumuz ve felsefemiz şımarmamak olmalı'' diye konuştu.

Tolga - Boyko ve Fabri rekabet edecek kazanan Beşiktaş olacak''

Beşiktaş'ın transfer çalışmalarına da kısaca değinen Orman İspanyol kaleci Fabricio'nun transferi sonrası 2 yabancı kaleci olacağı ve bunu sıkıntı yaratıp yaratmayacağı sorularına '' İki yabancı kaleci sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı sorusu çok gündemde. Öncelikle şunu söyleyeyim Boyko bir yere gitmek istemiyor. Zaten şu ana kadar değerini bulan ve bizim 'düşünelim' diyebileceğimiz bir teklif te yok. Rekabet her zaman takım için en faydalı motivasyondur.3 kaleci de çok büyük bir rekabetin içine girecek. Burada da kazanan Beşiktaş olacak'' diye cevap verdi.

''Gökhan Töre konusu şimdilik kapandı''

Fikret Orman West Ham'a transferi söz konusu olan Gökhan Töre için ''Gökhan Töre bizim mutlaka satalım dediğimiz, satışa çıkarttığımız bir oyuncu değil. Gökhan çok değer verdiğimiz bir oyuncu ve takımımızın yıldızlarından birisi. Ancak kendi gitmek isterse satarız. Ama en son gelen teklif satın alma opsiyonlu kiralama şeklindeydi. Biz de direkt olarak ret cevabı verdik ve konuyu kapattık.

Aras Özbiliz'den ben çok umutluyum. Sezon başı çalışmalarına katılacak ve kendini gösterme fırsatı bulacak. Yine Tolgay ve Veli Kavlak'ın önümüzdeki sezon daha çok süre alacaklarına ve çok faydalı olacaklarını düşünüyorum. Zaten şampiyon bir takımımız var. Bunun üstüne koymak için çabalıyoruz''

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ramço 7 yıl önce Şikayet Et
    desene seneye şampiyon olursa beşiktaş ermeni bayragıyla çıkar aras
    Cevapla