Necip Uysal'a Milli Takım daveti!

Dünya futbolunun en genç üyesi Kosova'nın hocası Albert Bunjaki, Beşiktaşlı Necip Uysal'a kapılarının açık söyledi.

Necip Uysal'a Milli Takım daveti!
Necip Uysal'a Milli Takım daveti!
GİRİŞ 03.06.2016 11:39 GÜNCELLEME 03.06.2016 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2018 Dünya Kupası elemelerine dahil olacak Balkan ülkesinin teknik direktörü, UEFA ve FIFA tarafından tanınmalarında katkısı olanlara minnettar olduklarını söyledi, “Türkiye Futbol Federasyonu, Teknik Direktör Fatih Terim ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

UEFA ve FIFA tarafından tanınan Kosova Futbol Federasyonu, dünya futbol sahnesine katılmanın heyecanını yaşıyor. Türkiye’de ilk Milliyet’e konuşan Kosova Milli Takımı Teknik Direktörü Albert Bunjaki, uluslararası arenada tanınmalarında Türkiye’nin çok önemli katkıları bulunduğuna dikkat çekti.

‘Çok can yakarız’

Genç teknik adam, “Türkiye Futbol Federasyonu Kosova’nın tanınması sürecinde bizi destekledi. Özellikle zor zamanda yaptığımız özel maçın çok büyük bir önemi vardı. Hem bizimle maç yapmaları hem de UEFA ve FIFA nezdindeki girişimlerinde önemli katkılar sundular. Bunları unutmamız mümkün değil. Bu yüzden TFF’ye, Teknik Direktör Fatih Terim’e ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni tanınan bir ülke oldukları için milli takımı oluşturmak konusunda kendisine bazı haklar verileceğine dikkat çeken Bunjaki, “Geçmişte bunun örnekleri yaşandı. Halihazırda başka milli takımların formalarını giyen oyunculara geçiş hakkı tanındı. FIFA’nın bu hakkı vermesiyle Kosova çok güçlü bir takım haline gelecek. 2018 Dünya Kupası elemeleriyle yolumuza başlayacağız. Asıl hedefimiz bir sonraki Avrupa Şampiyonası olacak ama Dünya Kupası elemelerinde bile iyi işler çıkarabilir, bir çok takımın canını yakabiliriz” diye konuştu.

‘Dzemaili ile görüştük’

Bunjaki şöyle devam etti: “Futbol hayatını Almanya, İsveç, İsviçre ve Türkiye’de sürdüren bir çok oyuncumuz var. Bir çoğu başka milli takımların formasını giyiyor. Herkesin kendini ait hissettiği ülkenin formasını giymeye hakkı var. Futbolda takım oyun önemlidir ama tabii ki Shaqiri, Xhaka, Behrami ve Dzemaili gibi oyuncularla çok daha güçlü bir takım haline geliriz. İsviçre forması giyen Galatasaraylı Blerim Dzemaili ile ilk teması kurduk ancak başka ülkenin formasını giyen oyuncuları şu an sıkıştırmak istemiyoruz çünkü önlerinde bir EURO 2016 var. Bu turnuvanın ardından bizlere son kararlarını iletecek ve Kosova için oynayıp oynamayacaklarını açıklayacaklar.”

‘Necip Uysal’ı istiyoruz’

44 yaşındaki çalıştırıcı, Türkiye’den de kadrolarına katmaları muhtemel isimler bulunduğunu ve bu oyuncularla ilgili durumun da Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında netleşeceğini belirtti. Öncelikle hangi oyuncunun Kosova forması giymek için uygunluğuna bakacaklarını belirten Bunjaki, “Mersin İdmanyurdu’nda oynayan Sadıku halihazırda oyuncumuz. Beşiktaşlı Necip çok kaliteli bir futbolcu. Ona kapımız açık, burada oynamasını elbette istiyoruz. Ancak bu kendisinin vereceği bir karar olacak. Eğer o da böyle bir şeyi isterse ve de uygun olursa turnuva sonrası hem kendisi hem de Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşür ve çözüme ulaşabiliriz” dedi.

Kosova Federasyonu yetkilileri, Belçika’nın EURO 2016 kadrosuna alınmayan A.Januzaj’ın Kosova’yı seçeceğini belirtirken, Bunjaki de diğer isimleri açıkladı.

YORUMLAR 1
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Ee o zaman kosava milli takımı mı oluyor
    Cevapla