Beşiktaş'ın dudak uçuklatan geliri!

Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda şampiyon olan Beşiktaş, kulübün kasasını da doldurdu.

Beşiktaş'ın dudak uçuklatan geliri!
Beşiktaş'ın dudak uçuklatan geliri!
GİRİŞ 17.05.2016 11:36 GÜNCELLEME 17.05.2016 11:36

Siyah beyazlılar özellikle yeni stadı Vodafone Arena'nın açılmasıyla birlikte ciddi bir gelir kaynağının sahibi oldu. 11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla açılan stadyum, sırasıyla Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarına ev sahipliği yaptı.

Vodafone Arena'da oynanan bu üç maçta Beşiktaş Kulübü, bilet satışlarından ve stadyumda yapılan yiyecek içecek satışlarından tam olarak 40 milyon TL gelir elde etti. Siyah beyazlılarda Vodafone Arena'da bulunan 'Kartal Yuvası' mağazasında yapılan satışlar ise bu rakama dahil değil.

Beşiktaş Kulübü Vodafone Arena'daki Kartal Yuvası'ndan sadece Osmanlıspor maçında 4 milyon TL ciro elde etti. Dükkana 5 kez ürün takviyesi yapan siyah beyazlılar 19 Mayıs'taki şampiyonluk kutlamalarında ise bu rakamın çok daha fazlasının kulüp kasasına gireceğini düşünüyor.

Metin Albayrak da açıkladı

Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak dün katıldığı bir canlı yayında Vodafone Arena'dan kazanılan parayı açıkladı. Albayrak, 40 milyon TL rakamını doğrularken ''Son 3 maçta stadyumdan 40 milyon TL para kazandık. Kartal Yuvaları dahil değil buna.." ifadelerini kullandı.