Beşiktaş'ta şampiyonluk için dev prim!

Ligi zirvede bitirse şampiyonluk ödülü olarak TFF’den 17 Milyon TL alacak olan siyah-beyazlılar bu paranın büyük bölümünü takıma dağıtacak.

Beşiktaş'ta şampiyonluk için dev prim!
Beşiktaş'ta şampiyonluk için dev prim!
GİRİŞ 27.04.2016 14:25 GÜNCELLEME 27.04.2016 15:04

Beşiktaş ligin bitimine 4 hafta kala 7 senelik şampiyonluk özlemini gidermeye çok yaklaşırken siyah-beyazlı yönetim de kupanın kaldırılması halinde oyuncuların ‘100’ünü güldürecek. Zirve yarışında 3 puanlık avantajla ezeli rakibi Fenerbahçe’nin önünde yer alan siyah-beyazlılar sezonu şampiyon tamamlamaları durumunda 100’er bin Euro (319 bin TL) primin sahibi olacak. 
 
Şampiyon olması durumunda ipi önde göğüslediği içinTürkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği 17 milyon TL Kartal’ın kasasına girecek. Galibiyete 1.3 milyon TL, beraberliğe de 650 bin TL verilirken, şu ana kadar 22 galibiyet ve 6 beraberlikle kulüp 31.2 milyon TL almayı garantiledi. 

MOTİVASYON İÇİN
 
BU arada Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi’nde direkt gruplara kalması durumunda sadece 12 milyon Euro ayak bastı parası alacak. Bu rakam tv-yayın gelirleriyle ve alınacak galibiyet ve beraberliklerle daha da katlanacak. 

Takım kazandıkça hem kupaya bir adım daha yaklaşan hem de ekonomik olarak büyük kazanç sağlayan siyah-beyazlılar da bu paranın bir bölümünü oyuncuları motive etmek için ayıracak. Halihazırda yaklaşık 10 bin Euro galibiyet primi alan futbolcular 4’te 4 yapmaları durumunda 40 bin Euro’yu ceplerine koyacak. Yönetim de bu parayı 100 bin Euro’ya tamamlayarak oynayan oynamayan herkese prim olarak dağıtacak.