'Şike ve teşvikle şampiyonluklarımız alındı'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman futbol dünyası hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Şike ve teşvikle şampiyonluklarımız alındı'
'Şike ve teşvikle şampiyonluklarımız alındı'
GİRİŞ 29.03.2016 00:08 GÜNCELLEME 29.03.2016 00:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 360 TV'de yayınlanan Telegol programında Serhat Ulueren'in sorularını yanıtladı.

İşte Fikret Orman'ın sözleri;

"Biraz stresli bir süreçten geçiyoruz. Son 14 gün. Çok yoğun çalışıyorum. Haftada 7 gün, günde 18 saat çalışıyorum. 5 aydır böyle gidiyorum. Çok yorgun oluyorum, biraz sinirli ve agresif oluyorum. Bazen ilaç da alıyorum ama çok da kullanmıyorum."

"SIRA BASKETBOLA GELECEK"

"Beşiktaş'ı aldığımız süreç zor bir süreçti. Zor bir noktadan başladık. O süreçteki en güzel giden ekip de basketbol takımıydı. Gelir gelmez 3-4 kupa aldık, şampiyon oldu. Ama ondan önceki şampiyonluk 74 yılında. Bizim önceliğimiz futbol. A takım, statla ilgili yatırımları yaptık ve sona doğru geldi. Vodafone Arena açıldıktan sonra basketbol ve diğer amatör şubelere daha çok yatırım yapacağız."

"EFES İLE BİRLEŞME YOK"

"Anadolu Efes ile birleşmeyeceğiz. Anadolu Efes'e 30 yıldır yatırım yapıyorlar. Milyarlarca dolay harcadılar. Onlar bu şekilde devam etmek istiyorlar. Böyle bir görüşmemiz olmadı. Milangaz'ın sponsorluğu vardı. O sponsorluk bitince, Ergin Ataman bizle konuşmadan Galatasaray ile imzalamıştı."

"DURSUN ÖZBEK'İN TFF TOPLANTISINA KATILMASI"

"Galatasaray Başkanı'nın tutumu ile ilgili konuşmak istemiyorum. Onun takdiriyle ilgili yapacağım yorumun farklı bir noktaya gitmesini istemediğim için konuşmuyorum. Beşiktaş, ertelenen derbide tarafsız. Bizim de maçlarımız ertelendi ve federasyon günleri belirledi. İki kurumun da fikrini almış federasyon ve karar vermiş. Herkes bir hesap yapıyor da Allah'ın da bir hesabı var."

"ERTELEME MAÇLARI ŞANS İŞİ"

"Bazen şans gün içinde size dönük olur. Futbolun içinde şans önemli bir faktördür. Oyuncunuz sakatlanır, yağmur olur, rüzgar olur, bir şey olur... Ertelenen maçlardan korkmadım. Olanda hayır vardır. Bu kendinizin yarattığı bir konu değil. Bu bir doğa olayı. Belki o maçları oynamış olsaydık, çok önemli oyuncularımız sakatlanabilirdi."

"F.BAHÇE'NİN PUAN KAYBETMESİNİ İSTERİZ"

"Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini isteriz. Beşiktaş, Feneerbahçe ile şu anda şampiyonluk yarışında. Şu an Galatasaray ile yarışta olsaydık, Galatasaray'ın puan kaybetmesini isterdik. Taraf tutmamız menfaatimizden dolayı. Beşiktaş, kendi maçlarına bakıp, kendi galibiyetleriyle sevinen kulüptür. Biz puan farkıyla öndeyiz. Biz kazandığımız sürece kimin ne yaptığı önemli değil. Tek derbimiz Galatasaray ile kaldı. Aynı zamanda çok zorlu 8 maçımız var."

"KUPAYI KONYASPOR ALSIN"

"Bizler birer spor adamıyız ve her gün beraber oluyoruz. Ortak menfaatlerimiz var, Kulüpler Birliği iyi çalışmaya başladı. Espri de yapıyoruz, beraber maç da seyrediyoruz. Geçen gün Antalyaspor Başkanı ile birlikte maç izledik. Öküzün altında buzağı aramayalım. Kupayı Galatasaray, ligi Beşiktaş alsın diye bir espri yapılabilir. Ama kupayı Konyaspor'un almasını isterim. Çok güzel bir futbol şehri. Stadyumları güzel."

"HİÇBİR GRUBA BİLET VERMEDİK"

"Geldiğimiz dönemden beri birçok şeyle uğraşıyoruz. Menfaat çetelerini yok ettik. Bunun internet ayağı var, tribün ayağı var, kişisel ayakları var. Genç arkadaşlarımız bir mevzuyu yakalayıp, bizi taraftar ile karşı karşıya getirmeye çalışıyor ama yemiyor. Benim taraftarımızla aram çok iyi. Kimseyle bir problemim yok. Biz geldikten sonra bedava bilet olayı tarihe karıştı. Bizim dönemimizde böyle bir şey olmaz. Zaten Vodafone Arena'da bunlara imkan yok. Teknolojik olarak mümkün değil. Çarşı'nın nerede olacağını hiç bilmiyorum. Yerlerin fiyatları belli. Kim nerede parasını öderse orada olacaktır."

"HER ZAMAN HALKIN TAKIMI OLACAĞIZ"

"Bir yerden bir lafı cımbızla çekip, onu insanlara karşı örgütlemeye çalışmak doğru bir yöntem değil. Biz, Dolmabahçe Sarayı'nın yanında yeni bir saray yapıyoruz. Beşiktaş, bedavacıların takımı diye bir algı yaratılıyor. Şu anda Cumhurbaşkanımız'ın kullandığı köşk, padişahın çalışma ofisi. Beşiktaş, ondan 200 metre aşağıda kurulmuş ve padişah tarafından kurulmuş bir kurum. Kökleri böyle bir yerden gelirken, benzetme itibariyle "Saray kulübüyüz" dedim. Bu Beşiktaş'ın halkın kulübü olduğu gerçeğini değiştirmez. Beşiktaş halkın takımı. Ben zaten tribünden gelme birisiyim. Hayatım oralarda geçerek geldi. Bunu, insanların bir yere çekmesini hoş karşılamıyorum. Beşiktaş her zaman halkın takımıdır ve her zaman öyle kalacak. Ben de bunu iyi temsil ettiğimi düşünüyorum."

"BEŞİKTAŞ İÇERİSİNDE EĞİTİLDİM"

"Kulüpçülük bana çok şey öğretmedi. Babam eski yönetici olduğu için, Beşiktaş'ın her noktasında bulundum. Her aşamasını bilirim. Beşiktaş'ın zorluklarını gördüm, transferlerinde, seyahatlerinde, şampiyonluklarında bulundum. Beşiktaş içerisinde eğitilerek geldim. Yöneticiliğini yaptım, tesislerini yaptım. O yüzden çok hazırlıklıydım."

"HERKESLE ARAMIZ İYİ"

"Acı çekmeden, bu ağır yükün altından kalkamazdık. Beşiktaş başkanlığının çalışmanın haricinde sosyal tarafı var. Bu çalışmadan olmazdı. Bir günde bin, iki bine yakın fotoğraf çektiriyorum. O ten teması, o başkana sarılmak istemeleri, insanların dualarını ve enerjilerini almak bizi buralara getiriyor. Artık bir sayfayı çevireceğiz. Bu sene o sene."

"AVRUPA'DA KUPA HEDEFİMİZ"

"Beşiktaş'ta marka yapmak için başkan olmadım. Beşiktaş'ın başarılı olması için başkan oldum. Benim açımdan en önemli şey, Vodafone Arena'ya bir Avrupa kupası gelmesi. Böyle 3-4 sene domine edilmiş şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Stat da çok önemli. Bir 50-60 sene daha bir stat yapılmayacak. Ama esas amaç şampiyonluktur."

"ŞİKE VE TEŞVİK İLE ŞAMPİYONLUĞUMUZ ALINDI"

"Beşiktaş çok şampiyonluklar kaybetti ve o dönemlerde de ispat edilemeyen teşvik primleri oldu. Aziz Yıldırım da verdiği örnekler vardı. Onlar Beşiktaş maçları. Hediyeler verildiği rivayet edilir. Ahlaki olarak bunlar her zaman suçtur. Birilerine şike yapmak suçtur. İlla hapse girmeye gerek yok. Bu yüzden Beşiktaş için şerefli ikincilikler daha önemlidir. Bizim iki efsane başkanımız var biri Baba Hakkı, diğeri Şeref Bey. Şerefinle oyna Hakkınla kazan mottosunu yarattık. Bu sayede bir kültürü yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bu sözler tüm tesislerimizde yer alır."

"8-0'LIK ANKARAGÜCÜ-G.SARAY MAÇI..."

Şampiyonluklar geldi geldi, elimizden gitti. Hak etmediğimiz şekilde elimizden alındığını düşünüyorum ve bu bize çok acı verdi. Galatasaray'ın 8-0'kık Ankaragücü maçı da buna bir örnektir. Ama polemik yaratmak istemiyorum, bunlar geride kaldı. Şu anda bir camia ile karşı karşıya kalmak istemiyorum. Bunlar çok tartışıldı, kamuoyunun bildiği şeyler."

"10-15 SENE SONRA 25 ŞAMPİYONLUK YAPABİLİRİZ"

"Siyah-Beyaz armanın verdiği haz şampiyonlukla ölçülmez. Biz 15-16 yıl şampiyon olmadan geldik. 40 bin kişiye oynuyordu o dönemde Beşiktaş. Bugün itibariyle 13-19-20 şampiyonluk sayıları. Ama belki 10-15 sene sonra bizim 25 şampiyonluğumuz olabilir. Bu statla buna inanıyorum. Biz çocukken Notthingam Forrest ve Aston Villa vardı. Chelsea ve Manchester City'yi kimse bilmezdi. Dünya içerisinde bunlar değişebilir. Bizim gıptamız taptığımız armamızdır. Biz farklıyız ve bu yüzden büyük haz alıyoruz. Sıradanlık değil, farklılıktır Beşiktaşlılık. Bu yüzden her şeyin ilkini biz yaparız."

"G.SARAYLILAR YILDIZA TAKILMIŞ"

"Galatasaraylılar yıldıza takılmış vaziyetteler. Bu yüzden bizim şampiyon olmamızı istiyorlar. Bütün takımlarla Beşiktaş arasında bir sempati vardır. Biz yönetime geldikten sonra Bursaspor ile de ilişkilerimiz çok iyi. Biz Bursa'da yolda yürüyemeyiz, Bursalılar gelirler şakalaşırlar, fotoğraf çektirirler. İlişkilerimiz gayet iyi."

"G.SARAY STADI KENDİSİ YAPMADI"

"Kulüplerin yönetim siyasetiyle alakalı bu gerginlikler. Biz hiçbir şekilde başka camia ile alakalı açıklama yapmayız. Geçen gün kendi mali durumumuzu anlatırken, buraya gelene kadar ne kadar ahlaki bir yönetm sergilediğimizi anlatmaya çalıştım. O sırada stadyum ile ilgili kimsenin alacaklı olduğundan bahsettim. Ama Galatasaray'dan bahsetmedim. Çünkü Galatasaray kendisi yapmadı stadı. Muhattap kendisi değildi Galatasaray'ın. Burada stadı kendimiz yaptırıyoruz, bu yüzden muhatap biziz."

"KAYYUMA GİDEBİLİR'DEN STADI YAPTIK"

"3 senede, o mali durumla, kayyuma gitmesi beklenen Beşiktaş'ta stadı açabilmek kendi açımızdan gurur verici bir şey. Semtimizde dünyanın en önemli spor komplekslerinden birini yapmak bizim için gurur verici bir şey."

"AZİZ BEY'İN NEDEN KATILMADIĞINI BİLMİYORUM"

"Ben de Dursun Bey de Kulüpler Birliği toplantılarına katılıyoruz. Aziz Bey'in neden gelmediğini bilmiyorum. Kulüpler Birliği'nde bir ahenk var. Katılan kişilerden çok mutluyum. İnsan kalitesi çok yüksek. Göksel Başkanı da çok başarılı buluyorum. Aziz Bey'in Cumhurbaşkanı'nın toplantısına neden gelmediğini de bilmiyorum, beni de alakadar etmiyor."

"GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ ÇOK BAŞARILI"

"Elimden geldiği kadar Göksel Bey'e yardım etmeye çalışıyorum. Konu hayırlı işler olunca, tüm toplantılara katılmaya çalışıyorum."

"BEŞİKTAŞ'TA BAŞKANLIK SÜRESİ 9 YIL"

"Başkanlık süreci belirlemedim. Bu bizde mümkün değil. Göreve geldikten 1 sene sonra tüzüğü değiştirdik. Beşiktaş'ta başkanlık süresi 9 yılla sınırlıdır. İstesem de 9.5 yıl yapamam. Bunu ben çok istiyordum. Çünkü gelen gitmesini bilecek. Bu sayede birilerini yetiştirir, daha iyi şeyler olur. Sonradan bu koltuklardan ayrılmamak için kuruma zarar veriliyor. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Dünyanın her yerinde 8-9 sene başkanlık iyidir."

YORUMLAR 8
  • hknslh 8 yıl önce Şikayet Et
    15 senede 12 şampiyonluk olabilirmiş :)
    Cevapla
  • hknslh 8 yıl önce Şikayet Et
    15 senede 12 şampiyonluk olabilirmiş :)
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin şampiyonluğunuzuda gördük. avrıpada sekiz yiyip geldiniz. sekiz yemek için ne kadar teşvik aldınız.
    Cevapla
  • TİMUR 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru diyorsun orman efendi !! ibrahım akına sor o anlatsın sana istersen ne kadar yüzsüzsünüz yavuz hırsız ev sahibini bastırır hadi bakalım...
    Cevapla
  • Haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    Valla bende sizin puan kaybetmenizi isterim. Bu nasıl laf ya sen ligde yeneme, şampiyon olacagim diye işi başkalarına bırak. Gerçi daha öncede öyle çok oldu değil mi.
    Cevapla
  • Eagle 8 yıl önce Şikayet Et
    ilk yari yediginiz üç taneyi unuttun de mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle