Şenol Güneş'ten derbi açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten derbi açıklaması
Şenol Güneş'ten derbi açıklaması
GİRİŞ 23.02.2016 00:45 GÜNCELLEME 23.02.2016 00:45

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0 kazandıkları Gençlerbirliği maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Bugün hak ettik ve önemli bir galibiyet aldık. Sadece kendimizi eleştiriyoruz zaman zaman. Onun dışında bir sıkıntımız yok. Bugün mutluyuz. Güzel bir atmosfer oldu, kazandık, mutluyuz. Hak ettiğimiz sonucu aldık. Teknik adamların bazı açıklamalarını ucu açık olduğu için cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Bunun için Mario Gomez ile ilgili bir cevap vermek istemiyorum. Biz ne söylersek söyleyelim, karşı tarafın ne anladığı önemli olan. Oyunun gidişi nedeniyle değişiklik olması gerekiyordu, kenara alındı. Bizim hiçbir oyuncuyla sorunumuz yok. Bunlar speküle ediliyor. Bazen en iyi oyuncuyu dışarıya alabiliriz. Sadece oyun gereği aldığımı söyleyebilirim."

''DERBİDE HAK EDEN KAZANSIN''

"Fenerbahçe derbisi ile ilgili olarak, lig bir maraton. Futbol olarak şu ana kadar iki iyi takımın önde olduğunu görüyoruz. Futbol kalitesi olarak, seyir zevki olarak daha önde olan takımlar olduğunu gösteriyor. Derbide hak eden kazansın. Dün yaşanan olayları gördükten sonra futbolun nereye gittiğini görüyoruz. Söylediklerimizin başka boyuta gitmememesi için söylüyorum, iki iyi takımın mücadelesi olacak. Dolayısıyla güzel bir maç olmasını bekliyorum."

Şenol Güneş'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 1-0 yendikleri karşılaşmada, galibiyeti hak ettiklerini, bunun da skora yansıdığını söyledi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, zorlu bir mücadele yaptıklarını anlatarak, "Mersin İdman Yurdu ve Gençlerbirliği gibi çıkışta olan takımlara karşı oynadığımız maçları kazanmak bize mutluluk veriyor. Hak ettiğimiz bir karşılaşmaydı" dedi.

Gençlerbirliği'ni sergilediği performanstan ötürü tebrik eden tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti: "Oyuncularımı alnından öpüyorum. Seyirciye teşekkür ediyorum. Başkanın da 'emeklerine sağlık' diyorum. Yönetimle beraber gecelerini gündüzlerine kattılar. Bu sonuca ihtiyacımız vardı. Her maçın önemli olduğunu söylemiştik. Bugüne kadar oynadığımız bütün maçları hak ettiğimizi düşünüyorum. Bugün de oyunumuzun karşılığı, skora yansıdı."

''BEN ÇEKİŞTİRMEYİ DEĞİL, GELİŞTİRMEYİ SEVİYORUM''

Şenol Güneş, Süper Lig'de dün oynanan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasındaki hakem kararlarıyla ilgili bir soru üzerine, "Ben çekiştirmeyi değil, geliştirmeyi seviyorum" ifadesini kullandı. Kendilerinin de hakemlerle ilgili bazen eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan siyah-beyazlı teknik adam, "İşlerin bu boyuta gelmesi, Türk futbolunun batağa gittiğini gösteriyor. Bu iyi bir şey değil. Hakem hatasıyla bir maç kazandığım zaman benim de içim cız eder. Çünkü o hak ettiğin oyun değildir. İçinde bir rahatsızlık olur. Tepkiler doğaldır. Maçı kısmen seyrettim, üzülmekte ve isyanda haklılar ama bu böyle çözümlenmez. Hata çabuk düzeltilirse, toplum bağışlayıcıdır ama hata düzeltilmezse öfkelenir. Suçu olan yalvarır ama haklı olan öfkelenir. Onun için biraz daha dikkatli olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

''GÜZEL BİR MAÇ OLSUN, HAK EDEN KAZANSIN''

Şenol Güneş, Süper Lig'de gelecek hafta Fenerbahçe'yle yapacakları derbiyle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Fenerbahçe'yle yapacakları derbinin güzel geçmesi dileğinde bulunan Güneş, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe derbisinin, iyi bir maç olmasını bekliyorum. Bugün itibarıyla iki takım da yarışta önde gidiyor ve bunu hak ettiklerini düşünüyorum. Biz de iyi takımız, onlar da iyi takım. Güzel bir maç oynanması için iyi bir ortam gerekiyor. İyi bir hakem, adaletli bir şekilde... Kıran kırana, güzel bir maç olsun. Hak eden kazansın. Derbide kazanan da kaybeden de yarışı devam ettirecek. Görünen o ki, birincilik ve ikincilik yarışı olacak. Çünkü diğer takımlardan avantajlı durumdayız. Kazanarak bir avantaj daha sağlamak istiyoruz."

Şenol Güneş, bir basın mensubunun "Kadıköy'e giderken bir beraberlik toleransının da olması, Beşiktaş'ın oyun stratejisini etkiler mi?" sorusuna, "Kazanmak istediğiniz zaman beraberlik, bu maçta üzüntü vermeyebilir ama beraberliğe oynayıp da kazanmayı beklemek doğru değil" cevabını verdi.

''BU TAKIMA DA BU TARAFTARA DA BAŞARI YAKIŞIYOR''

Siyah-beyazlı taraftarların takıma verdiği destekten de övgüyle bahseden Güneş, "Oyunun başından itibaren çok istekliydiler. Hatta, maçta bir ara 'onlarının isteğinin gerisinde kalıyoruz' diye düşündüm. O isteğe ayak uydurup, hatta önüne geçip bir sinerji oluşturmamız lazım. Huzurlu ve büyük bir ailenin parçalarıyız. Bunu iyi kullanmak durumundayız. Bu taraftara da bu takıma da başarı yakışıyor" şeklinde görüş bildirdi.