Dnipro'yu Boyko da kurtaramadı!

Denys Boyko'yu Beşiktaş'a satan Dnipro, borçlarını ödemediği gerekçesiyle UEFA tarafından 3 yıl men cezasıyla karşı karşıya.

Dnipro'yu Boyko da kurtaramadı!
Dnipro'yu Boyko da kurtaramadı!
GİRİŞ 05.02.2016 13:48 GÜNCELLEME 05.02.2016 13:48

UEFA, Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle uyarı alan takımlar arasında bulunan Ukrayna'nın Dnipro Kulübü, Avrupa'dan men cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Ukrayna basınında yer alan habere göre, Dnipro'yu önümüzdeki günlerde çok sıkıntılı günler beklerken bir darbe de UEFA'dan gelecek. Geçtiğimzi sezon UEFA'da final oynayan ve kupayı Sevilla'ya kaptıran Dnipro'nun Avrupa Kupaları'na gidemeyeceği bildirildi.

UEFA'dan henüz resmi bir yazı gelmemesine rağmen Başkan Igor Kolomoisky'nin, "Ne pahasına olursa olsun yapmayacağım" sözleriyle borçları ödemeyi reddettiği ve kulübü ciddi bir tehlikenin beklediği yazıldı. Borç kağıtlarını ciddiye almayan ve vadesi geçmiş borçlarını ödemeyen Dnipro'nun 3 yıl boyunca Avrupa'dan men edileceği tahmin ediliyor.

UEFA tarafından 17 Aralık 2015'te Ukrayna'nın Dnipro, Azerbaycan'ın Inter Bakü, Romanya'nın Astra ve Targu Mureş kulüplerinin vadesi geçmiş borçlarını 31 Ocak 2016 tarihine kadar ödememeleri durumunda Avrupa Kupalarından 3 yıl süreyle men edilecekleri bildirilmişti.

DNIPRO'NUN ÖLÜMÜNÜ HAZIRLADI

Ek olarak 'transfer kısıtlaması ve -12 puan cezalarının da Dnipro'yu vurabileceği öne sürüldü.

Ukrayna'dan Depo Sport, "Kolomoisky, Dnepr'in ölümünü hazırladı" başlıklı haberinde oyuncuların 4 ay maaşlarının ödenmediği, eski teknik direktör Juande Ramos ve yardımcıları için 1 milyon 742 bin euroluk ödeme yapılmadığı, Başkan'a da son olarak 4 Şubat'a kadar süre verildiği yazıldı.