Kara Kartal'a 'Putin' engeli

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle Dnipro'dan cevap alamadılar.

Kara Kartal'a 'Putin' engeli
Kara Kartal'a 'Putin' engeli
GİRİŞ 04.01.2016 03:38 GÜNCELLEME 04.01.2016 04:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Boyko ve Douglas için Dnipro Yönetimi’ne 6 milyon euroluk paket teklif sunan Kartal, olumlu ya da olumsuz bir yanıt bulamadı. Ukrayna'nın en zengin üçüncü ismi olan Dnipro'nun sahibi Kolomoyskyi'nin, Putin ile yaşadığı düşmanlık yüzünden günlerdir ortalarda görünmediği belirtildi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim ve iki ülke arasındaki siyasi kriz Beşiktaş’ın transferini de etkiledi. Kartal, Boyko ve Douglas transferi konusunda Ukrayna ekibinden olumlu ya da olumsuz bir cevap alamayınca iş krize girdi.

Dnipro Kulübü’nün sahibi olan ve aynı zamanda Ukrayna’nın en zengin üçüncü kişisi konumundaki Ihor Kolomoyskyi’nin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaşadığı düşmanlık yüzünden ortalarda görünmediği belirtildi. Putin’in, ünlü iş adamının Moskova’daki bankalarına el koyduğu, Kolomoyskyi’nin ise Ukrayna’daki Putin karşıtı siyaseti desteklemesi yüzünden krizin daha da büyüdüğü dile getirildi. Bundan dolayı da transferin bitirilemediği ifade edildi.

Kaleci Boyko için 2, stoper Douglas için ise 4 milyon euro bonservis bedeli belirleyen Beşiktaş Yönetimi, şampiyon olunması halinde Ukrayna ekibine 1 milyon euro daha vermeyi garantileyerek, dolaylı olarak bonservise zam yapmıştı. Beşiktaş’ın son teklifini kulübün sahibi Ihor Kolomoyskyi’ye iletmek isteyen Dnipro'nun CEO'su Andrey Stetkenso'nun ise günlerdir büyük patrona ulaşamadığı ortaya çıktı. Ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle Kolomoyskiyi’nin, Dnipro ile hiç ilgilenmediği, buna karşın Beşiktaş Yönetimi’nin ise artık bir cevap verilmesi konusunda Ukrayna kulübüne baskı yaptığı bildirildi.

Beşiktaş Yönetimi, anlaşma olması durumunda Boyko’ya ilk yıl için 750 bin, sonraki iki yıl her sezon ise 1’er milyon euro verecek. Siyah-beyazlı kulüp, Douglas’a ise ilk yıl 1, sonraki iki yıl için ise 1 milyon 500 biner euro ücret ödeyecek.

DNİPRO'NUN ALTINLARI

Son dönemde maddi kriz içerisinde bulunan Dnipro'da Douglas ve Boyko ikilisi altın değeri görüyor. Takımın en değerli iki futbolcusu olarak belirtilen Douglas ile Boyko, geçen sezon Avrupa Ligi’nde de takımın en çok öne çıkan isimleri olmuştu.

Transfermarkt verilerine göre, kaleci Boyko 5.5 milyon euro ve stoper Douglas da yine 5.5 milyon euro ile en değerli iki futbolcu konumunda gözüküyor.

KAYNAK: SKORER
YORUMLAR 3
  • ali osman 8 yıl önce Şikayet Et
    almayaiz la cokmu lazim. putin kucuk seylerle mi bize ambargo koyacakmis
    Cevapla
  • Devlet 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada başka oyuncumu yok. Krize girmiş-miş.
    Cevapla
  • raptor 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanki dünyada başka futbolcu kalmadı. Rezil etmeyin kendinizi.
    Cevapla